لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۹ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۴

نشانه های بارز تغییرات اقلیمی در افغانستان؛ باران و سیلاب‌ها برخی مناطق را تهدید می‌کند


تصویر آرشیف: آب خیزی و سیلاب در شرق افغانستان
تصویر آرشیف: آب خیزی و سیلاب در شرق افغانستان

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان می گوید که از اول اسد تا سوم این ماه، احتمال افزایش سطح آب دریا ها و جاری شدن سیلاب ها در شماری از حوزه های دریایی افغانستان وجود دارد.

این وزارت روزشنبه(۲۲جولای) در اعلامیه ای تویتر خود نوشته که بر اساس بررسی ها، به دلیل بارندگی های نسبتاً شدید، پیشبینی میشود که در برخی مناطق افغانستان احتمال دارد سیلاب ها جاری شود.

بر اساس اعلامیه، امکان بارندگی ها و وقوع سیلاب های ناگهانی در حوزه های دریایی کابل و هلمند در حال افزایش است.

حوزه دریای کابل و دریا هلمند در معرض خطر قرار دارند

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان افزوده که این پیش بینی، براساس تحلیل و بررسی بارندگی ها، توسط ادارات هواشناسی افغانستان و جهان صورت گرفته و تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در جهان، است.

مردم در شماری از مناطق افغانستان در ماه های اخیر شاهد سرازیر شدن سیلاب ها و بارنده گی های غیر معمول بوده اند
مردم در شماری از مناطق افغانستان در ماه های اخیر شاهد سرازیر شدن سیلاب ها و بارنده گی های غیر معمول بوده اند

در اعلامیه این وزارت گفته شده که از از روز یکشنبه تا سه روز آینده، احتمال وقوع سیلاب های آنی، باران های شدید، آب شدن برف ها و احتمال افزایش سطح آب دریا ها، به ویژه در دریاهای پنجشیر، غوربند، لغمان، پکتیا، پکتیکا، لوگر، کنر، خوست و غزنی وجود دارد.

اداره هواشناسی افغانستان سیزدهم سرطان نیز هشدار مشابه را صادر کرده بود، اما دفعه قبل، علاوه بر حوزه های دریایی کابل و هلمند، حوزه دریایی آمو نیز شامل آن بود.

سرازیر شدن سیلاب ها و بالا آمدن سطح آب دریا ها همیشه به مردم عادی ، به ویژه به مردم بی بضاعتی که در سواحل دریا ها مزارع و خانه ساخته اند٬ آسیب می رساند.

این در حالیست که بیشتر مردم افغانستان از گرسنگی و فقر متاثر اند.

سیلاب ها خسارات و تخریبات زیادی برای مردمان فقیر روستان نشین وارد کرده است
سیلاب ها خسارات و تخریبات زیادی برای مردمان فقیر روستان نشین وارد کرده است

وزارت رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان، حدود دو هفته قبل به رادیو آزادی گفته بود که از هفتم تا یازدهم سرطان، ولایات پکتیکا، پکتیا، میدان وردک، ننگرهار، کاپیسا، لوگر و پروان شاهد سیلاب ها بود که در نتیجه هفت تن کشته، ۹ تن زخمی و بیش از ۳۰۰ خانه تخریب گردید.

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان در اعلامیه ای رسمی خود همچنین از مردم باشندۀ حوزه های دریایی کابل و هلمند خواسته که در صورت اطلاع از وقوع سیلاب ها، ساکنان خانه های سواحل دریا ها و مردم ساکن در مناطق پایین آب را فوراً خبر کنند، تا آنها بتوانند به موقع جان های خود، فرزندان و مواشی شان را نجات دهند.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG