لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۱

رد گزارش فروش اسلحه در افغانستان؛ طالبان: اسلحهٔ باقیمانده از «ناتو» محفوظ است


برخی از اسلحه و تجهیزات که نیروهای افغان و بین المللی از ان در جریان نبرد با طالبان استفاده می کردند٬ اما بخش اعظم این اسلحه حالا به دست طالبان افتاده است
برخی از اسلحه و تجهیزات که نیروهای افغان و بین المللی از ان در جریان نبرد با طالبان استفاده می کردند٬ اما بخش اعظم این اسلحه حالا به دست طالبان افتاده است

حکومت طالبان گزارش های را که گویا اسلحه وتجهیزات باقیمانده از نیروهای امریکایی این روز ها در بازار های افغانستان خرید و فروش می شود٬ رد کرده اند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان پس از آن در این مورد واکنش نشان داد که به تازه گی مایکل مککال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا و دو نهاد تحقیقاتی؛ طالبان را به فروش اسلحه و تجهیزات باقیمانده از نیروهای امریکایی متهم کردند.

یافته های گزارش اخیر نهاد دیده بان صلح افغانستان که مقر آن درامریکا است وموسسه Small Arms Survey مستقر در سویس نشان داده است که بازار خرید وفروش اسلحه در افغانستان زیرحاکمیت طالبان گرمتر شده و این داد و ستد بیشتر در ولایت های کندهار، هلمند وننگرهار صورت می گیرد.

از سوی هم مایکل مککال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا
از سوی هم مایکل مککال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا


از سوی هم مایکل مککال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا به تازه گی در یک مصاحبه ای با تلویزیون« سی ان ان» طالبان را متهم کرد که اسلحه باقیمانده نیروهای امریکایی را به گفته او به (دشمنان) امریکا به فروش می رساند:

« ما نباید بگرام را رها می‌کردیم، جایی که بیش از ۷ میلیارد دالر سلاح مالیه دهندگان امریکا را پشت سر گذاشتیم که اتفاقاً اکنون طالبان به دشمنان ما مانند ایران و فلسطینی‌ها علیه اسرائیل می‌فروشند.»

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان این اظهارات و گزارش تحقیقاتی را ادعا وتبلیغات برخی حلقات تنش طلب ومغرض در امریکا خوانده رد کرد .

او در تویت روز دوشنبه خود گفت که این گزارش ها حقیقت ندارد.

آقای مجاهد ادعا کرده است که بعد از خروج نیروهای بین المللی از افغانستان همه اسلحه ، وسایط وتجهیزات درذخایر و دیپوهای کشور محفوظ شده وهیچ کسی اجازه ندارد که حتی یک میل اسلحه را قاچاق کند یا بفروشد.

در گزارش تحقیقاتی نهاد دیده بان صلح افغانستان وموسسه Small Arms Survey ، از خرید وفروش سلاح های امریکایی نوع «ام-۴» و «ام-۱۶» که مجهز با دوربین‌های شب‌بین و حرارت سنج هستند٬ نام برده شده است.

ابیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ابیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان


گزارش می افزاید که حکومت طالبان نه‌تنها تمایلی به جلوگیری از این مسئله ندارد، بلکه با توزیع جواز حمل سلاح در بدل دریافت مالیات، زمینه خرید و فروش اسلحه را نیز مساعدتر کرده است.

بر اساس این گزارش، منافع تجاری، سیاسی و امنیتی طالبان و روابط طولانی مدت آنان با گروه‌های مسلح و شبکه‌های قاچاق ،تجارت اسلحه را تقویت کرده است.

اما درگزارش این هم گفته شده که پس از سقوط نظام جمهوری افغانستان قیمت سلاح هم در ابتدا کاهش یافت، اما این‌که طالبان کنترول‌شان بر ذخیره‌گاه‌های مهمات نیروهای پیشین دفاعی و امنیتی را افزایش دادند، قیمت اسلحه دوباره افزایش پیدا کرده است.

این گزارش به اساس گفتگو با قاچاقچیان اسلحه ، جنگجویان سطح پایین طالبان ، مقامات محلی طالبان ، اعضای سابق نیروهای امنیتی افغانستان وکارشناسان امنیتی تهیه شده است.

یافته های گزارش نشان میدهد در حالی که طالبان برخی از شبکه های قاچاقبران را سرکوب کرده اند، روابط تثبیت‌شده این گروه با شبکه‌های تروریستی منطقه‌ای نگرانی بیشتری را به وجود آورده است.

گزارش گفته است که دلالان اسلحه در دره آدم خیل و پشاور در تماس با این نهادهای تحقیقاتی مدعی شدند که تجهیزات نظامی ایالات متحده را برای فروش عرضه می‌کنند.

XS
SM
MD
LG