لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۱۹

شورای امنیت ملل متحد نشستی را امروز در مورد افغانستان برگزار می‌کند


آرشیف - یک نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد
آرشیف - یک نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد

شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه ساعت شش‌ونیم به وقت کابل میزبان نشست ویژه‌‌ای در بارۀ افغانستان است.

بر اساس گزارش‌ها، در این نشست در مورد موضوعات چون وضعیت امنیتی و حقوق بشری افغانستان و رسانیدن کمک‌ها به افغان‌ها گفت‌وگو خواهد شد.

لانا ذکی نسیبه، نمایندۀ دایمی امارات متحدۀ عربی در سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت این سازمان به تاریخ دوم جون در یک نشست خبری بدون دادن جزئیات بیشتر در مورد این نشست گفته بود که شورای امنیت سازمان ملل متحد به تمرکز خود روی افغانستان ادامه خواهد داد.

او افزوده بود، وضعیت افغانستان هنوز هم خراب است و تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد موضوع حقوق زنان افغان موقف واحد و واضحی دارند.

در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد روزا اوتونبایوا، نماینده سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس دفتر هیئت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما) نیز شرکت خواهد کرد و در مورد وضعیت جاری در افغانستان به اعضای این شورا معلومات خواهد داد.

او پیش از این نشست روز گذشته با لانا ذکی نسیبه، رئیس دوره‌‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد دیدار کرده بود.

نمایند‌گی دایمی امارات متحدۀ عربی در سازمان ملل متحد در صفحۀ توییترش نوشته است، در این دیدار روی وضعیت امنیتی، حقوق بشر و رسانیدن کمک‌ها به افغان‌ها گفت‌وگو کرده اند.

نمایندگی دایمی امارات متحدۀ عربی در سازمان ملل متحد افزوده است: "این بسیار مهم است که برای آیندۀ بهتر افغان‌ها که حق‌شان است، شورای امنیت سازمان ملل متحد به تعهدات خود پابند بماند".

در بارۀ خواست حکومت طالبان از این نشست از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان پرسیدیم، اما او تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های ما در این مورد پاسخ نداد، اما پیش از این همواره خواهان تعامل با جهان از طریق این گونه نشست‌ها شده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش از این نیز در ماه ثور سال روان در مورد افغانستان نشستی را برگزار کرده بود.

در آن نشست ممنوعیت طالبان بر آموزش و کار زنان و دختران افغان محکوم شد.

شورای امنیت با تصویب قطعنامه‌ای تأکید کرده بود که طالبان باید حق آموزش و کار زنان و دختران افغان را اعاده کنند.

بیش از ۹۰ کشور جهان از این قطعنامه حمایت کرده بودند.

در این قطعنامه که مسودۀ آن را امارات متحدۀ عربی و جاپان تهیه کرده بودند، گفته شده بود که ممنوعیت طالبان بر کار کارمندان زن سازمان ملل متحد در افغانستان، حقوق و اصول بشری را زیر پا می‌کند.

XS
SM
MD
LG