توماس ویست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان میگوید با انور قرقاش مشاور رئیس دولت امارات متحده عربی در دبی در مورد منافع مشترک در افغانستان گفتگو کرده است.
ویست ناوقت روز پنجشنبه در تویترش نوشته که "از رهبری اصولی امارات متحده عربی برای اولویت دادن به حقوق زنان و دختران افغان قدردانی میکنم".
او ابراز امیدواری کرده که همکاری امارات متحده عربی و ایالات متحده در حمایت از مردم افغانستان ادامه یابد.
در عین حال، لانا زکی نسیبه نماینده دایمی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد نیز همکاری در عرصههای سیاسی، بشری و انکشافی افغانستان را برای آینده باثبات و صلحآمیز این کشور ضروری میداند.
نمایندگی دایمی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد اواخر روز پنجشنبه در حساب تویتر اش به نقل از لانا زکی نسیبه که در حال حاضر رئیس دورهیی شورای امنیت سازمان ملل متحد است، نوشته که با ای شینکی نماینده دایمی جاپان در این سازمان و فریدون سینیرلی اوغلو هماهنگ کنندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد در امور افغانستان دیدار و در مورد افغانستان با آنان گفتگو کرده است.
اما سفر توماس ویست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان و دیدارهای وی با نمایندگان چند کشور در سازمان ملل در رابطه با اوضاع بشری و سیاسی افغانستان چقدر مؤثر است؟
محموده تقوی فعال حقوق بشر میگوید:
"من فکر میکنم جلسات زیادی در سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار شده است، صحبتهای زیادی در مورد افغانستان انجام شده است، برخی کشورها نشستهای مربوط به افغانستان را رهبری کرده اند و صحبتهایی نیز صورت گرفته است، نهتنها تام ویست، افراد زیادی به افغانستان سفر کرده اند و نگرانیهای خود را با طالبان در میان گذاشته اند، اما از همه این فرصتهای کوچک و بزرگ به نحو احسن استفاده نشده است."
همچنان صلاحالدین سعیدی آگاه امور سیاسی معتقد است که در حال حاضر به جای صحبت نیاز به اقدامات عملی است.
او به رادیو آزادی گفت:
"متأسفانه زلمی خلیلزاد نماینده ویژه سابق امریکا در امور افغانستان و نماینده فعلی٬ تام ویست٬ اظهاراتی داشته اند که من نتایج مثبتی در آن نمیبینم و منافع مردم افغانستان در سفرهای آنها جایگاه چندانی ندارد."
این دیدارها و اظهارات در شرایطی است که طالبان از آغاز حاکمیت دوبارۀشان محدودیتهای مختلفی را بر زنان و دختران در افغانستان اعمال کرده اند.
با آنکه جامعه جهانی حکومت طالبان را به نقض حقوق بشر در افغانستان متهم میکند، اما طالبان همواره اینگونه گزارشها را بیاساس خوانده گفته اند که در چهارچوب شریعت اسلامی به حقوق همه مردم افغانستان پایبند هستند، اما تعریف روشنی از آن تا کنون ارائه نکرده اند.