حمله انتحاری داخل مسجد در ولایت بدخشان که به روز پنجشنبه منجر به کشته شدن نزدیک به بیست نفر و جراحت دهها تن دیگر گردید٬ با واکنش های متعددی رو به رو شده است.
توماس وِست نمایندۀ وِیژۀ ایالات متحدۀ برای افغانستان با اشاره به این انفجار در تویتی ناوقت روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده این جنایت شنیع را که در یک مکان مقدس به وقوع پیوست٬ شدیداً محکوم می کند.
این انفجار حوالی ساعت ۱۰:۳۰ دقیقۀ پیش از ظهر دیروز در مسجد نبوی حصه اول شهر جدید فیض آباد مرکز ولایت بدخشان هنگامی رخداد که مقامات محلی طالبان و مردم در مراسم فاتحۀ نثار احمد احمدی معاون و سرپرست گماشته شده از سوی طالبان برای ولایت بدخشان شرکت کرده بودند.
نثار احمد احمدی در انفجاری به روز سه شنبه در شهر فیض آباد کشته شده بود.
ایران نیز این حمله را محکوم کرده است.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران گفته که حملات تروریستی به شهروندان بیگناه به ویژه در اماکن دینی مخالف آموزه های دین اسلام است.
پیش از این دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز این حمله را نکوهش کرد و در تویتر نوشت که گزارشها در مورد کشته و زخمی شدن غیر نظامیان در حمله در مسجدی در فیضآباد عمیقاً نگران کننده است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در تویتی گفته که حملۀ روز پنجشنبه در شهر فیض آباد کار دشمنان اسلام است.
در زمان حکومت پیشین افغانستان هم رویداد های مشابه در مساجد و در مراسم جنازه در ولایت های مختلف افغانستان نیز رخداده بود و از مقامات و عمدتاً مردم عام قربانی گرفته بود.
در آن زمان ، حکومت سابق افغانستان هم چنین رویداد ها را کاری دشمنان اسلام می دانست و برخی از مقامات ، طالبان را به دست داشتن در این حملات متهم میکردند.
در مورد شمار تلفات انفجار در مسجدی در ولایت بدخشان ارقام ضد و نقیض وجود دارد.
یک منبع آگاه به شرط فاش نشدن نامش به رادیو آزادی ناوقت روز پنجشنبه گفت که در این رویداد دستکم ۱۹ تن کشته و ۳۸ تن دیگر زخمی شده اند.
اما معزالدین احمدی رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان به خبرنگاران گفت که این حمله ۱۳ کشته و بیش از ۳۰ زخمی بر جا گذاشته است.
وی تایید کرده که صفی الله صمیم فرمانده امنیۀ پیشین طالبان در ولایت بغلان شامل کشته شده ها است.
مسئولیت حمله به سرپرست ولایت بدخشان را شاخۀ ولایت خراسان داعش پذیرفت٬ اما مسئولیت انفجار روز پنجشنبه را تا تهیه این گزارش کسی یا گروهی نپذیرفته است.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان ، شاخۀ ولایت خراسان داعش مسئولیت چندین حملۀ مرگبار را در این کشور به عهده گرفته است.
طالبان قبلاً ادعا کرده بودند که با راه اندازی یک رشته عملیات ، داعش را در مناطق مختلف افغانستان سرکوب کرده اند.
اما بر آورد فرماندهی مرکزی ایالات متحده نشان می دهد که ۲۲۵۰ عضو مسلح داعش در افغانستان حضور دارند.