به دنبال وقوع حمله انتحاری که در آن معاون و سرپرست حکومت طالبان برای ولایت بدخشان کشته شد٬ برخی از باشنده گان این ولایت می گویند٬ انفجار به حدی شدید بود که آنان صدای آن را در دور دست ها شنیده اند.
مشعل یکی از باشندگان شهر فیضآباد به رادیو آزادی گفت:
"ساعتهای هشت یا هشت و سی بود که یک انفجار شد و صدایش از میدان بزکشی آمد. خیلی یک انفجار خطرناک بود و بسیار صدای بلند داشت روزی ببینیم که دگه این گونه اتفاقها رخ ندهد."
یکی از شاهدان عینی این رویداد به شرط نشر نشدن نام و صدایش به رادیو آزادی گفت٬ در این رویداد٬به مردم محل خسارت مالی نیز رسیده است.
در مورد میزان خسارات ناشی از انفجار صبح روز سه شنبه در بدخشان ارقام و اطلاعاتی در دست نیست.
مقامات محلی طالبان می گویند که فرد انتحار کننده با استفاده از موتر بمگذاری شده به نثار احمد احمدی٬ معاون و سرپرست ولایت بدخشان حمله کرده است.
معزالدین احمدی، رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در بدخشان به رادیو آزادی گفت، این رویداد در ساحه چهارراهی محکمه در شهرنو فیض آباد رخ داد که در نتیجۀ آن راننده موتر سرپرست ولایت نیز کشته شد و شش تن دیگر زخمی شدند.
به گفتۀ او زخمیها همه غیرنظامیان هستند:
تاکنون مسوولیت این رویداد را کسی و یا گروهی به عهده نگرفته است
"حوالی ساعت هشت و پانزده دقیقه صبح امروز یک موتر مملو از مواد انفجاری که تحت کنترول فرد انتحار کننده قرار داشت در برابر موتر حامل محترم نثار احمد احمدی، معاون و سرپرست مقام ولایت بدخشان انفجار میکند که سر انجام معاون صاحب همراه با یک تن از رانندگانش به شهادت میرسد."
هر چند تا هنوز هیچ فرد و یا گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما در ۲۶ دسامبر سال گذشته، شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) مسئولیت انفجاری را به عهده گرفته بود که در نتیجۀ آن عبدالحق ابوعمر، فرمانده امنیۀ طالبان در بدخشان کشته شد.
به همین ترتیب، در ۱۸ مارچ سال جاری نیز محمد داوود مزمل، والی پیشین طالبان در بلخ در داخل ساختمان ولایت هدف حملۀ گروه داعش قرار گرفت و کشته شد.
انفجارها، حملات انتحاری و حملههای موتر بمب از جمله تکنیکهایی بود که طالبان علیه نظام جمهوری مخلوع و نیروهای خارجی استفاده میکردند، اما اکنون مقامات طالبان با این تهدیدات رو به رو هستند.
مسئولیت چنین حملات اکثرأ شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفته، اما حکومت طالبان گروه داعش را تهدید بزرگ برای خود نمیداند.
در کنار شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایالات متحدۀ امریکا و بسیاری از کشورهای دیگر، تهدید داعش در افغانستان را جدی میدانند و ترس از آن دارند که ممکن است این گروه امنیت سایر کشورها را از خاک افغانستان تهدید کند.