بستگان حسیب احراری شاعر، نقاش و عکاس میگویند که افراد طالبان او را پنجشنبۀ گذشته از خانهاش بازداشت کردند.
به گفتۀ نزدیکان احراری، او تازه از ایران برگشته بود.
یکی از نزدیکان حسیب احراری که نمیخواهد نظر به حساسیت موضوع، در این گزارش از او نام گرفته شود میگوید احراری را استخبارات طالبان از خانهاش در منطقۀ ۳۱۵ شهر کابل بازداشت کردند.
به گفتۀ وی، افراد طالبان ساعت ۵ صبح وارد خانه حسیب احراری شده و هنگامی که او و خانوادهاش از خواب بیدار شدند و دلیل ورود به خانهشان را پرسیدند، طالبان به آنان گفتند تلاشی است، اما در نهایت باوجودی که به گفتۀ وی هیچ چیزی از خانۀ احراری بدست نیآوردند، او را با خود بردند.
به گفتۀ این منبع، طالبان حتی تلیفونهای همراه حسیب احراری و خانمش را نیز با خود بردند.
او به رادیو آزادی گفت:
"به جز از شعر، نقاشی و عکاسی دیگر هیچ فعالیت سیاسی نداشت، این را استخبارات کابل بازداشت کردند، نمیدانم که دقیق در کجا هستند، چون برای ما نمیگویند، امشب شب چهارم است که در بازداشت طالبان است، او هیچ گناهی ندارد، بیگناه است بخاطر شرایط کشور، کشور را ترک کرد به کشور ایران رفت و دوباره به کشور برگشت فقط به همین خاطر این بازداشت شده نمیدانم دلیل بازداشتاش چیست؟".
خانواده و نزدیکان حسیب احراری نگران وضعیت این شاعر و نقاش اند
نزدیکان حسیب احراری میگویند که نگران وضعیت او هستند.
آنان احراری را بیگناه میخوانند و از حکومت طالبان میخواهند که این شاعر و هنرمند را هرچه زود تر از بند رها کند.
در مورد دلیل بازداشت حسیب احراری و اتهام وارده بر وی٬ از ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان و خلیل همراز، سخنگوی استخبارات حکومت طالبان پرسیدیم، اما آنان تا زمان نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی در این باره پاسخ ندادند.
حسیب احراری، باشندۀ اصلی ولسوالی عنابه ولایت پنجشیر است و در کابل زندگی میکند.
گفته میشود که احراری پس از برگشت از ایران قصد چاپ کتاب اشعارش را داشت.
حسیب احراری درحالی به گفتۀ نزدیکانش توسط استخبارات طالبان بازداشت شده که حکومت طالبان همواره گفته است، امنیت برای شهروندان افغانستان تأمین است و کسانی را که بعد از سقوط نظام پیشین جمهوریت افغانستان را ترک کرده اند نیز به برگشت فرا میخوانند.
پیش از این هم گزارشهایی از تهدید، لت و کوب، بازداشت، شکنجه و زندانی کردن تعداد زیادی از فعالان فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، خبرنگاران و فعالان مدنی از سوی حکومت طالبان به نشر رسیده است.
هرچند تعدادی از آنان بعد از مدتی دوباره رها شدند، اما شماری از جمله مطیعالله ویسا، فعال حق آموزش و مرتضی بهبودی، خبرنگار فرانسوی افغان تبار٬ تا هنوز در قید طالبان به سر میبرند و خانوادهها و نزدیکانشان از سرنوشت آنان بی خبر اند.