نشریه امریکایی واشنگتن اگزامینر در مورد انتقادات دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق امریکا بر پروسه خروج قوای این کشور از افغانستان مطلبی را نشر کرده است.
به نوشته نشریه، آقای ترمپ بر رئیس جمهور فعلی امریکا جو بایدن تنقید کرده که پروسه خروج قوای امریکا از افغانستان را درست مدیریت نکرد.
نشریه می افزاید دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق امریکا در صحبت با تلویزیون فاکس نیوز خروج قوای امریکا از افغانستان را در نیمه ماه اگست سال ۲۰۲۱ شرم آورترین لحظه در تاریخ امریکا خواند.
در آنوقت قوای امریکايی با هرج و مرج در حالی از افغانستان خارج شدند که میدان هوایی کابل هم تحت کنترل طالبان قرار گرفته بود.
دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق امریکا در بحث فاکس نیوز گفت در افغانستان به ارزش ۸۵ میلیارد دالر مجهزترین اسلحه و مهمات جنگی به عقب گذاشته شده.
آقای ترمپ افغانستان را کشوری خواند که تجارت بزرگ اسلحه در آن پیش برده میشود.
اما اداره رئیس جمهور جو بایدن اداره ترمپ را متهم میسازد که با امضای موافقتنامه صلح با طالبان در ۲۰ فبروری سال ۲۰۲۰ در دوحه طالبان را شجاعت داد.
طالبان از وقتی که در افغانستان به قدرت رسیده اند بر کار و تعلیم زنان و دختران محدودیتهای وضع نموده اند.
روزنامه ده هندو چاپ هندوستان در شماره اخیر خود در مورد رقابتها در گرفتن قدرت در سفارت افغانستان در دهلی نو مطلبی را نشر کرده است که به گفته روزنامه حکومت هندوستان آنرا موضوع داخلی سفارت افغانستان میخواند.
فرید ماموندزی که در وقت رئیس جمهور پیشین افغانستان محمد اشرف غنی سفیر افغانستان در هند تعیین شده بود، امروز با دیپلمات نو تعیین شده توسط طالبان برای رهبری سفارت در مبارزه است.
روزنامه ده هندو مینویسد که دهلی جدید دیروز یک بار دیگر در تبصره در این باره آنرا موضوع داخلی سفارت افغانستان خواند.
سخنگوی وزارت خارجه هندوستان اریندام باگجی در جواب یک سوال در این مورد سخن گفته و اظهار امید کرد که این موضوع در داخل سفارت حل شود.
به نوشته روزنامه، حکومت طالبان در ماه اپریل شخصی را بنام قادرشاه که قبلاً در این سفارت بحیث مشاور اقتصادی کار میکرد به مقام رهبری این سفارت معرفی کرد.
مقامات در سفارت گفتند وقتی که قادرشاه به رهبری سفارت معرفی شد دیپلماتهای دیگر در داخل سفارت مخالفت کردند. سفارت افغانستان در دهلی جدید در ماه می گفت در رهبری سفارت کدام تغییری بار نیامده.
طالبان به چین، ایران، پاکستان و بعضی کشورهای دیگر دیپلماتهای خود را معرفی کرده اند، اما هیچ کشور جهان به شمول همین کشورها تا حال حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته اند.