لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۱

افغانستان

یک هزار پناهجوی افغان از امارات متحده عربی به کانادا منتقل می‌شوند

آرشیف - پناهجویان افغان در امارات متحده عربی
آرشیف - پناهجویان افغان در امارات متحده عربی

حکومت کانادا ناوقت روز جمعه در اعلامیه‌ای در وب‌سایتش گفته است که این کشور با امارات متحدۀ عربی به هدف فراهم کردن تسهیلات برای انتقال امن ۱۰۰۰ افغان به توافق رسیده است که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به امارات متحدۀ عربی منتقل شده بودند.

در این اعلامیه آمده است که بر اساس همکاری مشترک کشورهای یاد شده، روز جمعه بیش از ۶۵۰ مهاجر افغان از امارات متحدهٔ عربی به کانادا منتقل شدند.

در اعلامیه به نقل از‌شان فریسر، وزیر مهاجرت و تابعیت کانادا گفته شده است که حکومت‌شان متعهد است تا پایان سال جاری دست کم ۴۰ هزار مهاجر افغان آسیب پذیر را در این کشور اسکان مجدد دهد و تا کنون نزدیک به ۳۲هزار افغان اسکان داده شده اند.

رادیو آزادی خواست در این مورد با پناهجویان افغان که در کمپ ابوظبی در امارات متحدهٔ عربی در انتظار رفتن به کانادا هستند صحبت کند، اما آن‌ها حاضر به صحبت نشدند.

اما شماری از پناهجویان افغان در پاکستان که پرونده‌های پناهندگی کانادا دارند می‌گویند که هنوز پیشرفتی در کارشان وجود ندارد و همچنان منتظر رفتن به این کشور هستند.

فردین یکی از این پناهجویان افغان می‌گوید، دو سال است که منتظر رفتن به این کشور است:

"ما از تصمیم کانادا استقبال می‌کنیم که مهاجران افغان را از امارات متحدهٔ عربی به کانادا می‌برند، در همین حال از حکومت کانادا می‌خواهیم که به وضعیت مهاجران افغان که در پاکستان هستند توجه کند، زیرا وضعیت اقتصادی اینجا ناامید کننده است و کودکان ما این‌جا آیندهٔ درست ندارند."

علاوه بر این کریمه رحیم‌یار، فعال حقوق زنان که منتظر آغاز این روند در افغانستان است، از تصمیم کانادا استقبال می‌کند، اما می‌گوید که این کشور باید به کسانی که در افغانستان هستند و زندگی آن‌ها با تهدید مواجه است، اولویت دهد:

"خواست من این است که علاوه بر امارات متحدۀ عربی، پروسۀ انتقال افغان‌هایی که در داخل افغانستان هستند و اسامی آن‌ها در لیست است، آغاز شود، آن‌ها با خانواده‌های‌شان انتقال داده شوند، زیرا اینجا وضعیت خراب است، هیچ کار و امنیت وجود ندارد، فعالان مدنی، خبرنگاران، مقام‌های نظام پیشین و سربازانی که در معرض تهدید هستند و اسامی آن‌ها در لیست است باید هرچهٔ زودتر فرستاده شوند."

این در حالیست که پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، تعداد زیادی از افغان‌ها به مهاجرت روی آورده‌اند و اکنون در انتظار رفتن به کشور مقصد خود به ویژه در کشورهای همسایه هستند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

وزارت فواید عامه حکومت طالبان از باز شدن شاهراه سالنگ به روی ترافیک خبر داد

برفباری‌های شاهراه سالنگ.
برفباری‌های شاهراه سالنگ.

این وزارت امروز جمعه ۲۵ عقرب در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود نوشته است که این شاهراه که شب گذشته ساعت ۸ به دلیل برف‌باری، طوفان‌های شدید و محدودیت دید به روی ترافیک مسدود شده بود، صبح امروز حوالی ساعت ۸ دوباره به روی ترافیک باز شده است و موترها میتوانند از این شاهراه رفت و آمد کنند.

به گفته این وزارت اکنون برف‌باری متوقف شده، اما کارمندان ریاست حفظ و مراقبت از سالنگ‌ها هنوز هم مصروف پاک کاری اند.

این وزارت از تمام مردم و رانندگانی که در این جاده رفت و آمد می‌کنند، خواسته است که برای محافظت از خود و وسایط شان در جریان سفر با وسایل و تجهیزات زمستانی مجهز باشند، احتیاط لازم را در نظر گرفته، از عینک‌های ایمنی استفاده کرده و به رهنمایی‌های مسئولین توجه کنند.

شاهراه سالنگ که ولایات شمالی افغانستان را با کابل وصل می‌کند، در فصل زمستان بعضی وقتها برای مدت کوتاهی بسته می‌شود.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعدام علنی طالبان را مجازات بی‌رحمانه و غیرانسانی خواند

لوگوی دفتر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد.
لوگوی دفتر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد.

دفتر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو از اعدام علنی یک فرد که روز چهارشنبه در شهر گردیز مرکز ولایت پکتیا صورت گرفت، ابراز نگرانی عمیق کرده است.

در بیانیه‌ی که از سوی جیرمی لاورینس سخنگوی این دفتر در ویب سایت ریلیف منتشر شده آمده است که اعدام‌های علنی مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی و تحقیر آمیز است.

در بیانیه همچنان گفته شده که این گونه اعدام‌های خودسرانه در تضاد با حق زندگی است که این حق از سوی میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که افغانستان عضویت آن را دارد حمایت می‌شود.

اعلامیه افزوده است که این شورا تحت هر شرایطی مخالف اعدام است و از مقامات افغانستان می‌خواهد که فوراً جلو آن بگیرند.

ستره محکمه طالبان روز چهارشنبه گذشته با نشر خبرنامه‌ای گفته است که حکم قصاص بر یک تن به نام محمد ایاس اسد به جرم قتل در استدیوم ورزشی گردیز در مرکز پکتیا اجرا شده است.

موسسهٔ بین المللی « اکشن اید» برای خانواده های نیازمند در سه ولایت پول نقد توزیع می‌کند

تعدادی از زنان و اطفال فقیر درکابل
تعدادی از زنان و اطفال فقیر درکابل

انتظار می رود که موسسۀ بین المللی «اکشن اید» با حدود دونیم هزار خانوادۀ آسیب پذیر در کابل ، غور و بامیان کمک نقدی کند.

ادارۀ مبارزه با حوادث طالبان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) روز پنجشنبه ۲۴ عقرب نوشت که در این باره دو تفاهمنامه را به ارزش بیش از یک میلیون دالر با این موسسه در کابل امضا کرد.

در ادامه آمده است که موسسۀ اکشن اید با یکهزار خانواده در ولسوالی های ده سبز و بگرامی ولایت کابل و با نزدیک به یک و نیم هزار خانوادۀ دیگر در مراکز بامیان و غور پول نقد کمک خواهد کرد.

این اداره گفته است که به هر یک از این خانواده ها در کابل ۴۶۸ دالر و به هر یک از خانواده ها در بامیان و غور از ۲۰۰ دالر تا ۳۳۱ دالر توزیع خواهد شد.

با نزدیک شدن فصل زمستان ، نگرانی ها در مورد وضعیت زندگی خانواده های فقیر در افغانستان بیشتر از پیش افزایش یافته است.

موسسۀ نجات کودکان Save The Children روز یکشنبه ۲۰ عقرب هشدار داد که با رسیدن زمستان، خانواده های متاثر از سیلاب های اخیر و ناامنی غذایی در افغانستان با دشواری بیشتر روبرو خواهند شد.

بریتانیا روند ثبت نام دانش آموزان افغان برای بورسیه های تحصیلی را بار دیگر آغاز کرد

تصویر آرشیف: دانش آموزان در یکی از برنامه های « چیونینگ » بریتانیا.
تصویر آرشیف: دانش آموزان در یکی از برنامه های « چیونینگ » بریتانیا.

برنامۀ اعطای بورسیه های تحصیلی «چیونینگ» بریتانیا برای محصلان افغان از سر گرفته شد.

در بیانیۀ که در وبسایت «Chevening» روز پنجشنبه ۲۴ عقرب منتشر شد از آغاز دوبارۀ این برنامه برای سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ خبر داده شده است.

در بیانیه گفته شده که معیارهای پذیرش درخواست های بورسیۀ «چیونینگ» نسبت به سال گذشته تغییر کرده است.

در ادامه آمده که متقاضیان بورسیه باید شهروند و ساکن افغانستان باشند و معیارهای «چیونینگ» را بر آورده کنند.

بر اساس بیانیه ، متقاضیان افغان برای دریافت این بورسیه ها در مقطع ماستری می توانند که از ۱۴ نوامبر امسال تا ۲ جنوری سال ۲۰۲۵ ثبت نام کنند.

بریتانیا بنابر دلایل نامعلوم در ماه سنبله پذیرش درخواست محصلان از افغانستان را برای بورسیۀ تحصیلی چیونینگ به حال تعلیق در آورده بود.

«چیونینگ» برنامۀ تحصیلی بین المللی حکومت بریتانیا است که از سوی وزارت خارجۀ این کشور و سازمانهای همکارش تمویل میشود.

برنامۀ بورسیه تحصیلی «چیونینگ» به شهروندان افغانستان در حالی از سر گرفته می شود که پوهنتون ها به روی دختران در این کشور هنوز بسته اند.

طالبان مکتب ها را نیز به روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم بسته کرده اند.

در ۲۳ ولایت افغانستان بارندگی های شدید و سرازیر شدن سیلاب های آنی پیش بینی شده است

تخریبات ناشی از باران های شدید و سیلاب ها در ولایت غور.
تخریبات ناشی از باران های شدید و سیلاب ها در ولایت غور.

ریاست هواشناسی حکومت طالبان می گوید که به روز جمعه (۲۵ عقرب) ، احتمال باران و سیلاب در ۲۳ ولایت افغانستان وجود دارد.

این ریاست در اطلاعیه ای روز پنجشنبه گفت که ولایتهای بدخشان، نورستان، کنر، ننگرهار، لغمان، کاپیسا، پروان، کابل، لوگر، پکتیا، خوست، پنجشیر، تخار، بغلان، بامیان، سرپل، دایکندی، غور، غزنی، ارزگان، هلمند، قندهار و زابل گواه باران شدید ، رعد و برق و سیلاب های آنی خواهند بود.

مقدار بارندگی در مناطق مختلف بین ۱۵ تا ۳۰ ملی متر پیشبینی شده است.

در اطلاعیه آمده که احتمال برفباری در نقاط مرتفع و مناطق سردسیر وجود دارد.

در پی واکنش‌های بین‌المللی دفتر سازمان ملل متحد اعدام علنی دیروز طالبان در پکتیا را نقض آشکار حقوق بشر خواند

طالبان یک تن را به نام محمد ایاس اسد را در استدیوم ورزشی گردیز مرکز ولایت پکتیا، در محضر عام اعدام کردند.
طالبان یک تن را به نام محمد ایاس اسد را در استدیوم ورزشی گردیز مرکز ولایت پکتیا، در محضر عام اعدام کردند.

به سلسلۀ واکنش‌های بین‌المللی در مورد اعدام علنی یک تن توسط طالبان در پکتیا، دفتر سازمان ملل متحد در ژینو این اعدام را محکوم کرده، آن را نقض آشکار حقوق بشر خوانده است.

این دفتر در اعلامیه‌ای که در وبسایت خود منتشر کرده، از حکومت سرپرست طالبان خواسته تا فورا جلو همچو مجازات‌ را بگیرد. سازمان ملل متحد از وخامت وضعیت حقوق بشری در افغانستان نیز عمیقاً ابراز نگرانی کرده است.

طالبان روز چهارشنبه(۱۳ نوامبر) اعلام کردند که یک تن به نام محمد ایاس اسد را در استدیوم ورزشی گردیز مرکز ولایت پکتیا، در محضر عام اعدام کردند. ستره محکمۀ طالبان در اعلامیه‌ای گفته که این حکم به گفتۀ آن محکمه"قصاص"برای ارتکاب قتل، تطبیق شده است.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز دیروز در برابر این اعدام واکنش نشان داده، گفت که اعدام در محضر عام در تخطی با تعهدات بین‌المللی افغانستان در زمینه حقوق بشر است و خواستار توقف همچو اعدام‌ها شد.


ریچارد بینت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان نیز این اعدام را "دل‌خراش" توصیف کرده و از طالبان خواسته که فورا جلو همچو مجازات‌ را بگیرند.

بارندگی های شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها در ۱۸ ولایت افغانستان پیش بینی شده است

بارندگی های متواتر و سرازیر شدن سیلاب ها در این اواخر خسارات فراوان مالی و در برخی مواقع تلفات جانی نیز به مردم وارد کرده است.
بارندگی های متواتر و سرازیر شدن سیلاب ها در این اواخر خسارات فراوان مالی و در برخی مواقع تلفات جانی نیز به مردم وارد کرده است.

اداره هواشناسی حکومت طالبان در ۱۸ ولایت افغانستان بارندگی‌های شدید و جاری شدن سیلاب‌ها را پیش بینی کرده است.

این اداره تخمین زده است که در ولایات شرقی، شمال‌شرقی، مرکزی و برخی ولایات غربی افغانستان بارندگی‌هایی بین ۱۵ تا ۳۵ میلی‌متر صورت خواهد گرفت.

در افغانستان امسال به دلیل بارندگی‌ها و سیلاب‌های ناشی از آن، بیش از ۳۰۰ تن جان خود را از دست داده‌اند و این سیلاب‌ها خسارات مالی فراوانی نیز به بار آورده‌اند.

طالبان به رسانه‌ها در ولایت ننگرهار دستور داده اند که عکس و تصاویر ویدیویی نشر نکنند

برخی از رسانه های تصویری افغانستان
برخی از رسانه های تصویری افغانستان

مرکز خبرنگاران افغانستان به روز چهارشنبه گزارش داد که طالبان در ننگرهار به ادارات دولتی دستور داده‌اند که عکس و تصاویر ویدیویی منتشر نکنند.

برخی رسانه‌ها در ننگرهار به مرکز خبرنگاران افغانستان گفتند که ریاست اطلاعات و فرهنگ ننگرهار به آن‌ها اطلاع داده که عکس‌ها و ویدیوها نباید گرفته یا منتشر شوند.

معاون والی طالبان در ننگرهار، مولوی عزیزالله مصطفی، به ادارات دولتی و ولسوالی ها اعلام کرده است که بر اساس فرمان هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان گرفتن عکس و انتشار تصاویر موجودات زنده ممنوع است.

تا کنون این فرمان ملا هبت‌الله آخندزاده که در تاریخ ۳۱ اسد صادر شده است، در ولایات کندهار، تخار، بادغیس و هلمند نیز اجرا شده و در این ولایات شبکه‌های تلویزیونی دولتی و خصوصی تعطیل شده‌اند.

فرانسه سه میلیون یورو به برنامهٔ جهانی غذا در افغانستان کمک کرد

روند توزیع کمک های بشری سازمان ملل برای باشنده گان نیازمند در ولایت ارزگان
روند توزیع کمک های بشری سازمان ملل برای باشنده گان نیازمند در ولایت ارزگان

فرانسه سه میلیون یورو به برنامه جهانی غذا( دبلیو اف پی) در افغانستان کمک کرد.

برنامه جهانی غذا به روز چهارشنبه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) خبر این کمک را اعلام کرد.

در بیانیه دبلیو اف پی آمده است، این کمک باعث خواهد شد که در مکاتب ابتدایی افغانستان، بیش از پانزده هزار پسر و دختر به طور روزانه غذای سالم دریافت کنند و بیش از ۳۵ هزار نفر از طریق دریافت روغن نباتی به بهبود تغذیه خانواده های خود کمک کنند.

برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که امسال به دلیل بحران مالی نتوانسته است برای دو میلیون زن و کودک، غذا جهت جلوگیری از سوء تغذیه فراهم کند.

پرواز طیاره های «شرکت هوایی کام ایر» از خوست به عربستان سعودی آغاز شد

طیاره شرکت هوایی کام ایر
طیاره شرکت هوایی کام ایر

وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از آغاز پروازها طیاره های شرکت هوایی کام ایر از خوست به عربستان سعودی خبر داده است.

این وزارت به روز چهارشنبه در صفحه ایکس (توئتر سابق) خبر داد که پروازهای شرکت هوایی کام‌ایر از این پس هفته‌ای یکبار از میدان هوایی بین‌المللی خوست به شهر جده در عربستان سعودی انجام خواهد شد.

رادیو آزادی حدود دو ماه پیش خبر داده بود که از میدان هوایی خوست، علاوه بر جده، پروازهایی به ریاض پایتخت عربستان، نیز آغاز خواهد شد.

میدان هوایی بین‌المللی خوست در ماه جولای سال ۲۰۲۱ توسط رئیس ‌جمهور وقت اشرف غنی، افتتاح شده بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG