لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۹ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۶

فارن پالیسی: حالا زمان به رسمیت شناختن طالبان فرا رسیده


شماری از مقام های حکومت طالبان در کابل - عکس از آرشیف
شماری از مقام های حکومت طالبان در کابل - عکس از آرشیف

مجله امریکایی فارن پالیسی مطلبی را تحت این عنوان نوشته که "حالا زمان به رسمیت شناختن طالبان فرا رسیده."

در این مطلب آمده که عدم حضور دیپلماتیک امریکا در افغانستان، واشنگتن را آسیب پذیر کرده و تندروها را در کابل تقویت بخشیده است.

این مطلب را جاوید احمد سفیر پیشین افغانستان در امارات متحده عربی و محقق در شورای آتلانتیک و داگلاس لندن مقام پیشین اداره استخبارات امریکا مشترکاً برای مجله فارن پالیسی نوشته اند.

در ادامه می خوانیم که امریکا باید حکومت طالبان در افغانستان را از نظر دیپلماتیک به رسمیت بشناسد.

نویسنده‌های این مطلب گفته اند که به عنوان سفیر سابق افغانستان و رهبر مبارزه با تروریسم در منطقه صحبت در این مورد برای آنها آسان نیست؛ اما افزوده اند که اگر حکومت طالبان به رسمیت شناخته شود برای بسیاری خیانت دردناک تلقی خواهد شد اما در این مطلب پرسیده شده که بدیل چیست؟

در ادامه می خوانیم که اگر افغانستان به حال خودش رها شود به یک کشور خطرناک منزوی خود خواسته مبدل خواهد شد و اگر بینش و ابزاری برای تاثیرگذاری در مورد رویداد‌ها در آن کشور وجود نداشته باشد، عواقب وخیم تری در انتظار همه خواهد بود.

فارن پالیسی در حالی پیشنهاد دو نویسنده در مورد به رسمیت شناسی احتمالی طالبان از سوی امریکا را مطرح کرده که وزارت خارجه امریکا روز سه‌شنبه گفت؛ تا زمانی که طالبان به اعمال فشار شدید بر مردم به ویژه بر زنان ادامه دهند، به رسمیت شناختن حکومت‌شان در سطح بین‌الملل بسیار دشوار خواهد بود.

ماتیو میلر سخنگوی این وزارت افزوده که واشنگتن می‌داند که طالبان در پی به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه جهانی اند؛ اما او تاکید کرد تا زمانی که طالبان از فشار بر مردم دست نبردارند نمی‌توانند مشروعیت حاصل کنند.

طالبان در اگست ۲۰۲۱ با فروپاشی نظام جمهوری مخلوع در افغانستان، قدرت را بار دیگر در آن کشور به دست گرفتند اما تا کنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده اند.

رعایت حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و دختران یکی از شرط‌های اساسی جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن طالبان خوانده شده است.

روزنامه واشنگتن پست در مطلبی در مورد انتقال اجساد هجده پناهجوی افغان از بلغاریا به کابل پرداخته است.

این پناهجویان در ماه فبروری به گونه قاچاقی وارد بلغاریا شدند و قصد داشتند که به کشورهای دیگر اروپایی بروند.

مقام‌های بلغاریا اجساد این افراد را در داخل یک موتر باربری در نزدیکی صوفیا پایتخت این کشور کشف کردند.

وزارت خارجه طالبان دیروز چهارشنبه گفت که روند انتقال اجساد این قربانیان به دلیل تاخیر در فیصله محکمه بلغاریا و تحریم‌های بانکی در انتقال پول به شرکت‌های انتقال دهنده، با تاخیر مواجه شد.

پس از برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، روند مهاجرت افغان‌ها به کشورهای همسایه و سپس به سمت اروپا افزایش یافته است.

XS
SM
MD
LG