پس از اظهارات ضد و نقیض مبنی بر تعیین شارژدافیر جدید از سوی حکومت طالبان در سفارت افغانستان در هند، این سفارت طی مکتوب رسمی واکنش نشان داده است.
در این مکتوب که امروز از سوی سفارت نظام پیشین جمهوریت افغانستان در هند به رادیو آزادی فرستاده شده، آمده است که آنها ادعای فردی را که گفته است به دستور طالبان مسئولیت این ماموریت در دهلی نو را بر عهده گرفته است، به شدت رد میکنند.
در این اعلامیه آمده است: "سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در هند رژیم کنونی طالبان را به رسمیت نمیشناسد و به افغانهای خود اطلاع میدهد که این ماموریت به طور عادی به کار خود ادامه میدهد و برای منافع آنها در هند کار میکند."
این در حالیست که سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر صبح امروز دوشنبه در پیامی به رادیو آزادی ادعا کرد، قادرشاه که در این سفارت کار میکرد، فعلاً به عنوان شارژدافیر این سفارت تعیین شده است.
اما سفارت افغانستان در دهلی نو در مکتوبش بدون نام بردن از فرد خاصی، فردی را که ادعا میکند شارژدافیر جدید برای سفارت تعیین شده، به نشر اطلاعات نادرست و کمپاین به رژیم طالبان متهم کرده است.
رادیو آزادی با قادرشاه نیز تماس گرفت، اما او باوجود تماسهای مکرر پاسخی نداد.
قادر شاه در زمان نظام جمهوری نیز سخنگوی شورای امنیت ملی بود.
سفارت افغانستان در دهلی نو سه مکتوب دیگر را نیز به رادیو آزادی فرستاده که در یکی از آنها موضوع منفکی قادرشاه نیز مطرح شده است.
این مکتوب با امضای فرید ماموندزی، سفیر نظام جمهوری پیشین افغانستان در دهلی نو به تاریخ ۱۸ ثور ۱۴۰۲ صادر شده است و در آن قادرشاه به داشتن روابط با افراد غیررسمی و مرموز و نقض وظایف و اصول اداری و رسمی متهم شده است و از او خواسته شده که هرچه زودتر کارت و سایر وسایل مربوط به سفارت را تسلیم کند.
در دو مکتوب دیگر که به دسترس رادیو آزادی قرار گرفته، یکی از آنها را امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان در پنجم ماه ثور امضا کرده است که در آن موضوع گماشتن قادرشاه به عنوان شارژدافیر سفارت افغانستان در دهلی نو مطرح شده است.
در مکتوب دیگری که در پای آن امضای لطفالله خپلواک، رئیس منابع بشری وزارت خارجۀ حکومت طالبان به نظر میرسد، گفته شده است که فرید ماموندزی سفیر فعلی افغانستان در هند برکنار شده است.
این مکتوب نیز به تاریخ ۵ ثور فرستاده شده و از آقای مامومندزی خواسته شده که به افغانستان باز گردد.
رادیو آزادی با فرید مامومندزی، سفیر افغانستان در هند تماس گرفت، اما او به تماسها پاسخ نداد.
حکومت هند به گونهٔ رسمی در این مورد چیزی نگفته است.
از زمانی که طالبان به قدرت رسیدهاند، هیچ کشوری رژیم کنونی آنان را به رسمیت نشناخته است.
اما طالبان نمایندگانشان را به قنسولگریهای افغانستان در پاکستان، ایران، روسیه، برخی کشورهای آسیای مرکزی و شماری دیگر از کشورهای آسیایی از جمله امارات متحدهٔ عربی فرستادهاند.