صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که در سه سال گذشته کودکان در افغانستان با مشکلات فلج کودکان، سرخکان و عفونتهای شدید تنفسی مواجه بوده اند.
بیماریهایی که عمدتاً با استفاده از واکسین قابل پیشگیری هستند، اما به نظر میرسد در تطبیق این روند در افغانستان مشکلاتی وجود دارد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اواخر شب گذشته در صفحۀ رسمی توییتر خود نوشته که در سال ۲۰۲۲ حد اقل ۱۱۷ هزار کودک افغان در برابر بیماریها واکسین نشده اند.
یونیسف میافزاید، پس از شیوع ویروس کرونا، بیش از ۶۷ میلیون کودک در سراسر جهان نیاز به واکسین داشتند که از این میان ۴۸ میلیون کودک هرگز واکسین نشدهاند.
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان به معلومات منتشر شده از سوی یونیسف واکنشی نشان نداده است.
هزاران کودک در افغانستان در سال گذشته میلادی در برابر امراض واکسین نشده اند
رادیو آزادی چندین مرتبه با شرافت زمان، سخنگوی این وزارت تماس گرفت، اما وی پاسخی دریافت نکرده است.
وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان پیش از این چندین بار درخواست کرده که برای جلوگیری از سقوط بخش صحی و ارائه خدمات خوب با آنها کمکهای به موقع صورت گیرد.
علاوه بر این، طالبان از کار زنان در بیشتر ادارههای دولتی و غیردولتی از جمله سازمان ملل متحد جلوگیری کرده اند.
یونیسف هم نقش واکسیناتورهای زن را در تطبیق واکسین کودکان مهم میداند.
این اداره صبح روز سهشنبه در صفحه توییتر خود نوشت، بدون حضور واکسناتوران زن، تطبیق این برنامه غیرممکن است.
یونیسف همچنین ویدیویی از یک واکسیناتور در جوزجان را منتشر کرده است که علیرغم محدودیتهای اعمال شده از سوی طالبان، در حال تطبیق واکسین به کودکان افغان است.
این واکسیناتور که ریحانه نام دار میگوید، از آنجایی که ادارۀ امربه معروف و نهی از منکر طالبان مانع کار او نشده و امنیت او تأمین است، با محرم خود به سر کار میرود:
"ما بخاطر امر به معروف و نهی از منکر و مشکلات امنیتی این کار را انجام میدهیم. آنها مخالف هستند زیرا مناطق دور هستند، روستاهای زیادی وجود دارد و ما مجبوریم در مسیری که میرویم با خود محرم داشته باشیم."
پس از به قدرت رسیدن دوبارۀ طالبان، افغانستان در بخش صحت مانند سایر بخشها با مشکلات چالش برانگیزی مواجه است.
کمکهای بینالمللی در این زمینه وجود دارد، اما نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است. به گفتۀ وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، این وضعیت روی خدمات آنها نیز تاثیر داشته است.