روزنامۀ تورنتو استار
- روزنامۀ تورنتو استار در مطلبی می نویسد که شماری از افغان های که برای حکومت کانادا در کابل کار کرده اند ، پس از آن به محکمۀ فدرال کانادا عارض شدند که در روند تخلیۀ آنها از سوی اوتاوا بی دلیل تاخیر وارد شد.
در مطلب می خوانیم که این افغان ها شامل یک محافظ امنیتی که یک دهه در سفارت کانادا در کابل کار کرده است و ۲۴ کارمند یک شرکت حقوقی همه طبق مقررات ، در تابستان و خزان سال ۲۰۲۱ ایمیل فرستادند و علاقه مندی خود را به برنامۀ ویژۀ مهاجرت کانادا که برای افغان ها در نظر گرفته شده ابراز کردند.
روزنامه در ادامه نوشته است که این افراد که با معیار های کانادا برای برنامۀ اسکان مجدد برابر اند به دلیل تهدید طالبان با خانواده های خود در افغانستان و یا در کشور سوم پنهان شده اند.
مورین سیلکاف ، یک وکیل مدافع این گروهی افغان ها به روز جمعه گفت که این افراد چندین ایمیل دیگر هم فرستادند و برخی از افراد به نمایندگی از آنها از طریق تلیفون صد ها بار تماس گرفتند اما پاسخ واقعی دریافت نکردند.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ ، کانادا اعلام کرد که چهل هزار افغان را به این کشور منتقل می کند.
یک طیارۀ حامل مهاجرین افغان حدود دو هفته پیش به میدان هوایی بین المللی تورنتو نشست کرد.
وزارت امور مهاجرین کانادا گفته که با انتقال این افراد تعداد مهاجرین تازه وارد افغان به کانادا به سی هزار تن رسیده است.
ایروایشیا ریویو
- در مطلبی که نشریۀ ایروایشیا ریویو به روز شنبه نشر کرد می خوانیم که روابط طالبان با کشورهای همسایۀ افغانستان توجه زیادی را در صحنۀ بین المللی جلب کرده است.
در مطلب به نشست سمرقند در ازبکستان اشاره شده که در سیزدهم ماه اپریل برگزار شد و در آن وزیران خارجۀ روسیه ، چین ، پاکستان و ازبکستان همراه با سرپرست وزارت خارجۀ طالبان اشتراک کرده بودند.
در اعلامیۀ نشست در بارۀ تهدیدات احتمالی تروریستی از قلمرو افغانستان ابراز نگرانی شده بود.
در همین حال بیانیه ای که پس از نشست هفتۀ گذشته وزیران خارجۀ گروه هفت در جاپان نشر شد حاوی یک بخش کامل در مورد آسیای مرکزی بود که در آن بر "اثر بی ثبات کننده وضعیت افغانستان" بر منطقه قویاً تاکید شده است.
در مطلب ایرو ایشیا ریویو، آمده که بیانیه ای گروه هفت در مورد آسیای مرکزی بی سابقه نیست اما مطمئناً غیر معمول است و نشان می دهد که وضعیت در منطقه چقدر متزلزل است.
در ادامۀ مطلب می خوانیم که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان ، روابط بین کابل و کشور های آسیای میانه ترکیبی از مصلحت گرایی ، پیچیدگی و دشواری است.
تاجکستان ، ازبکستان و ترکمنستان که با افغانستان مرز مشترک دارند رویکرد کمی متفاوت را برای تعامل با طالبان روی دست گرفته اند.
هیچ کشوری حکومت سرپرست طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.
رعایت حقوق بشری به خصوص حقوق زنان و دختران از سوی طالبان در افغانستان یکی از شرط های اساسی جامعۀ جهانی است.