لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۹

طالبان: سلاح و مهمات که از افغانستان به پاکستان قاچاق می‌شد در زابل کشف و ضبط شد


مقام های محلی ولایت زابل این تصویر را به رسانه ها فرستاده و ادعا کرده که از قاچاق مقدار زیاد سلاح و مهمات به پاکستان جلوگیری شده است.
مقام های محلی ولایت زابل این تصویر را به رسانه ها فرستاده و ادعا کرده که از قاچاق مقدار زیاد سلاح و مهمات به پاکستان جلوگیری شده است.

ریاست استخبارات حکومت طالبان در ولایت زابل خبر داده است که عملیاتی را در ولسوالی شاهجوی این ولایت راه اندازی کرده و در نتیجۀ آن مقدار زیاد از سلاح و مهمات را بدست آورده اند.

در اعلامیۀ این ریاست که از سوی عبدالحنان جابر، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در زابل به رادیو آزادی فرستاده شده، آمده است که در میان این سلاح‌ها، دو میل‌ ام فور امریکایی، ۲۴۳ میل تفنگچۀ مختلف النوع، دو دوربین شب‌بین، ۱۸میل کلاشینکوف، ۳ میل سلاح لایزری، ۱۵ میل دیگر انواع سلاح امریکایی و بیش از ۴۷ هزار فیر مرمی کلاشینکوف شامل است.

اما در اعلامیه این تذکر داده نشده است که در پیوند به این موضوع کسی بازداشت شده است یا نه و یا هم این مقدار سلاح و مهمات به کجا قاچاق می‌شد.

اما یک منبع امنیتی حکومت طالبان در ولایت زابل که بنابر حساسیت موضوع خواست نامش را در گزارش ذکر کنیم، به رادیوآزادی گفت که این سلاح‌ها در یک موتر نوع مازدا جابجا شده بود و تلاش می‌شد که به پاکستان منتقل شود.

در خبرنامۀ ریاست استخبارات طالبان در زابل این هم نگاشته شده بود که با این مقدار سلاح یک موتر نوع مازدا نیز بدست آمده است.

استخبارات طالبان در زابل: سلاح و مهمات که قرار بود به پاکستان قاچاق شود کشف و ضبط شد
استخبارات طالبان در زابل: سلاح و مهمات که قرار بود به پاکستان قاچاق شود کشف و ضبط شد

پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در بیشتر موارد گزارش‌هایی از قاچاق سلاح به پاکستان و شماری دیگر از کشورهای همسایۀ افغانستان به نشر رسیده است.

در هفتۀ گذشته پولیس خیبر پختونخواه گفت که نزدیک به ۴۷ هزار فیر مرمی را که در شاجورها جاسازی شده و از افغانستان به پاکستان قاچاق می‌شد، کشف و ضبط کرده است.

پیش از این خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان در گفت‌وگو با تلویزیون صدای امریکا گفته بود که وسایل بجا مانده امریکایی که در آن دوربین‌های شب بین هم موجود می‌باشد، به دسترس تحریک طالبان پاکستانی (تی تی پی) قرار گرفته است.

از خواجه آصف پرسش مطرح شد که این کار چگونه انجام شده است؟ وی گفته بود که این از افغانستان و دیگر کشورها آمده است که نمی‌خواهد از کسی نام بگیرد، اما به گفتۀ او کشورهایی هستند که روابط‌شان با پاکستان خوب نیست.

هرچند ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان پیش از این به رادیو آزادی گفته بود که حالا جلو قاچاق سلاح گرفته شده است، اما شماری از آگاهان مسایل امنیتی ادعا می‌کنند که در میان طالبان کسانی هستند که در قاچاق سلاح دست دارند.

اسدالله ندیم، یکی از این آگاهان به رادیوآزادی گفت:
"طالبان گاه گاهی اعلام می‌کنند که جلو قاچاق سلاح را گرفته و یا افراد را بازداشت کرده اند، به احتمال زیاد آنها گروه‌هایی را بازداشت می‌کنند که اعضای اصلی شبکۀ قاچاقبران سلاح نیستند و می‌خواهند که مسئله قاچاق در انحصار یک یا چند گروه کوچک و محدود قدرتمند طالبان باقی بماند."

آقای ندیم این را نیز گفت که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، قاچاق سلاح به پاکستان و دیگر کشورهای همسایۀ افغانستان افزایش یافته است، بخاطری که به گفتۀ او، در میان این سلاح‌ها، سلاح‌های امریکایی هم وجود دارد که کشورهای همسایه تلاش می‌کنند که آنرا کاپی کنند.

پیش از این برخی از مقام‌های غربی و امریکایی نگرانی نشان داده بودند که احتمالاً سلاح‌های باقی ماندۀ امریکایی در افغانستان به دست دهشت‌افگنان بی‌افتد و یا هم شماری از کشورهای دیگر تلاش بدست آوردن آن را کنند.

XS
SM
MD
LG