لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۷

یوناما: منع زنان از کار تبعیض قصدی از سوی حکومت طالبان است


بیرق سازمان ملل متحد
بیرق سازمان ملل متحد

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) هشدار می‌دهد که با ممنوعیت کار زنان در دفترهای سازمان ملل متحد در افغانستان، مقام‌های حاکم طالبان به دنبال این اند که سازمان ملل متحد را مجبور سازند که بین ماندن و ارائه خدمات در حمایت از مردم افغانستان و پابندی به مقررات و اصولی که موظف به رعایت آن هستند، یک انتخاب وحشتناک انجام دهد.

این سازمان با نشر اعلامیه‌ای به روز سه‌شنبه گفته است، این ممنوعیت تبعیض قصدی علیه زنان بوده که حقوق بشر و اصول بشر دوستانه را نقض می‌کند و دسترسی مردم افغانستان به ادامۀ کمک‌های نجات دهندۀ زندگی را به چالش می‌کشد.

در اعلامیه آمده که در حال حاضر رزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان و رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) یک دورۀ بررسی عملیاتی را تا تاریخ ۵ ماه می سال ۲۰۲۳ آغاز کرده است.


در ادامه آمده که از ماه آگست سال ۲۰۲۱ سازمان ملل متحد تلاش کرده تا به حضور و خدماتش ادامه دهد تا از رنج بی‌سابقۀ مردم افغانستان بکاهد.

به نقل از اعلامیه در جریان این دوره، سازمان ملل متحد در افغانستان مشوره‌های لازم را انجام خواهد داد، تنظیمات عملیاتی مورد نیاز را روی دست خواهد گرفت و برنامه ریزی اضطراری را برای همه نتایج ممکن تسریع خواهد کرد.

طالبان در ۴ اپریل، کارمندان زن در نهادهای سازمان ملل متحد در ولایت ننگرهار را از کار منع کردند.

پس از آن هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به ۳۳۰۰ کارمند خود خبر داد که بدون اطلاع ثانی به سر کار نروند.

در این حال ائتلاف جنبش های اعتراضی زنان در افغانستان ازعدم یک پاسخ قاطعانه و به موقع سازمان ملل متحد در برابر ممنوعیت ها بر زنان افغان انتقاد می کنند.

اعضای این ائتلاف با برگزاری یک کنفرانس و نشر یک قطعنامه به روز دوشنبه گفته اند که آنان توقع داشتند که سازمان ملل متحد هنگامی که حکومت طالبان کار زنان افغان در موسسات داخلی و بین المللی را در ۲۲ دسمبر سال گذشته میلادی منع قرار داد،باید فعالیت اش را در اعتراض به ممنوعیت در این کشور متوقف می ساخت.

یک عضو ائتلاف جنبش های اعتراضی زنان بخشی از قطعنامه ء شان را در یک ویدیو این کنفرانس که به رادیو آزادی فرستاده اند چنین به خوانش گرفته است.:

"خواست زنان معترض از نهادهای بین المللی امداد رسان این بود که متعهدانه و قاطعانه پاسخ بدهند وفعالیت های خود را در افغانستان بدون کارمندان زن ادامه ندهند برخلاف توقع ما نهاد های امداد رسان بین المللی به شمول سازمان ملل در برابر طالبان از نرمش کارگرفتند و با طالبان تفاهم کردند تا زنان در سکتور های محدود به کارخود ادامه بدهند."

ائتلاف جنبش های اعتراضی زنان در حالی از اتخاذ موضع ضعیف دفتر هئیت سازمان ملل متحد در افغانستان انتقاد می کند که یونوما همواره تاکید کرده که وضع ممنوعیت ها بر زنان افغان غیر قابل قبول است و چندین بار از طالبان حتی در دیدارهای حضوری خواسته است تا ممنوعیت های کار و تحصیل زنان را رفع کنند.

حکومت طالبان در ماه دسمبر سال ۲۰۲۲ کارزنان در اداره های دولتی و بین المللی در افغانستان را ممنوع کردند.

با وجود خواسته های مکرر جامعه جهانی حکومت طالبان برموضع شان بر منع کار و تحصیل زنان پافشاری کرده و در تصمیم شان در این مورد تغییر نیآورده اند.

XS
SM
MD
LG