زلمی خلیلزاد، نمایندهٔ پیشین امریکا برای صلح افغانستان میگوید، اگر این تأیید شود که سه تن از اعضای کلیدی داعش در شهر مزارشریف توسط طالبان کشته شدهاند، این یک ضربهٔ کلان برای داعش در شمال افغانستان خواهد بود.
ریاست استخبارات طالبان شب گذشته ادعا کرد که یک هفته پیش طی یک عملیات، مولوی ضیاالدین، رهبر درجه دو شاخهٔ خراسان گروه داعش، ابو عمر افریدی، عضو شورای شاخهٔ خراسان داعش و سلمان تاجیکستانی، ماهر در تمرینات نظامی و ماینساز این گروه در شهر مزارشریف ولایت بلخ کشتهاند.
اکنون زلمی خلیلزاد در پیوند به این ادعای طالبان میگوید، طالبان در توافقنامهٔ دوحه تعهد کرده بودند که با داعش مبارزه میکنند و کشته شدن سه تن از رهبران کلیدی شاخهٔ خراسان داعش یک بخش از این تعهدات را نشان میدهد.
خلیلزاد به روز دوشنبه در صفحهٔ توییترش نوشته است، امریکا و طالبان باید به خاطر عملی کردن کامل توافقنامهٔ دوحه، به گفتهٔ او به خاطر منفعت افغانستان روابطشان را افزایش دهند.
طالبان در ماه مارچ روان از راه اندازی چندین عملیات در برابر شاخهٔ خراسان داعش در بلخ، کابل، فاریاب و ننگرهار خبر دادند.
طالبان در جریان این عملیاتها دوبار ادعا کردند نیروهای مسلح خارجی داعش را در کابل و مزارشریف بازداشت و کشتهاند.
ریاست استخبارات طالبان در اعلامیهٔ شب گذشته همچنان ادعا کرده که چندی پیش در نتیجهٔ یک عملیات در فاریاب داعشیهای دخیل در حملهٔ انتحاری بر والیشان در بلخ را بازداشت کردهاند.
ریاست استخبارات طالبان میگوید، حمله انتحاری بر محمد داوود مزمل والی کشته شدهٔ آنها در بلخ نیز توسط یک تبعهٔ تاجیکستان که اخیراً برای این حمله به افغانستان فرستاده شده بود، انجام شده است.
اما یک ماه پیش یک خانواده ادعا کرد، هشت تن که در ناحیهٔ هفتم شهر مزارشریف به اتهام "شورش و اختتاف" کشته شدند، غیرنظامیان و بیگناه بودهاند.
خانوادهٔ یاد شده به تاریخ ۱۹ حوت سال گذشته اجساد افراد کشته شده از سوی طالبان را در برابر دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در کابل آوردند و خواستار عدالت شدند.
اما طالبان تا هنوز دلایلشان را برای روشن شدن این موضوع ارائه نکردهاند.
طالبان در حالی از کشته شدن رهبران مهم شاخهٔ خراسان گروه داعش در افغانستان خبر میدهند که هفتهٔ گذشته جنرال مایکل کوریلا، فرمانده مرکزی امریکا (سنتکام) در نشست استماعیهٔ کمیتهٔ نیروهای مسلح مجلس نمایندگان اینکشور گفت، در حال حاضر ۲۲۵۰ تن از افراد مسلح داعش در افغانستان حضور دارند.
مایک راجرز رئیس کمیتهٔ نیروهای مسلح مجلس نمانیدگان در این نشست گفته بود، بررسیها نشان میدهند که برخی از این هراسافگنان میتوانند در کمتر از شش ماه اهداف ایالات متحدهٔ امریکا را نشانه بگیرند.
اما با در نظرداشت این نگرانیها و عملیات طالبان بالای گروه داعش، امیر خان متقی سرپرست وزارت امور خارجهٔ حکومت طالبان هفتهٔ پیش در یک گفتوگو با تلویزیون ملی در کنترل طالبان گفته بود، داعش در افغانستان حضور ندارد و حملات اخیر از سوی کسانی که از خارج آورده شدهاند، انجام شده است.