لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۲

یونیسف: از دو یا سه سال به این‌سو بسیاری از کودکان افغان به مکتب نرفته اند


آرشیف - دانش آموزان دختر در یکی از مکاتب افغانستان
آرشیف - دانش آموزان دختر در یکی از مکاتب افغانستان

مسئول بخش آموزش و پرورش صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان می‌گوید که در دو یا سه سال گذشته بسیاری از کودکان افغان به مکتب نرفته اند.

جینیت وگیلار به روزنامۀ بریتانیایی "آی" که گزارش آن به روز یک‌شنبه در صفحۀ توییتر یونیسف به نشر رسیده، گفته که آنان نمی‌دانند، مکتب هایی که در سال گذشته باز بودند، امسال هم باز خواهند شد یا نه.

هر چند او واضح نساخته که آیا رفتن پسران به مکتب هم کم شده یا نه، اما طالبان از 552 روز به این سو مکتب های بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بسته اند.

این مقام ارشد یونیسف در افغانستان همچنان گفته که به سختی می‌توان گفت که مکاتب دخترانه بالای صنف ششم امسال، سال آینده یا ۲۰ سال بعد باز خواهند شد.

جینیت وگیلار افزوده که اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد در نهایت دخترانی که از مکتب فارغ و آموزگار، قابله یا داکتر شوند وجود نخواهند داشت.

با این حال، مسئول بخش آموزش و پرورش یونیسف در افغانستان اطمینان می‌دهد که آنها به حمایت از تحصیل دختران افغان در تمام سطوح ادامه خواهند داد.

حکومت طالبان تاکنون به این اظهارات واکنشی نشان نداده، اما یک هفته پیش، احسان الله خطاب، سخنگوی وزارت معارف حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت که از زمان دقیق باز شدن مکاتب دخترانه اطلاعی ندارد.

دیوه نام دانش‌آموز صنف یازدهم و باشندۀ ولایت هلمند است.

او می‌گوید، می‌خواست پس از به پایان رسانیدن مکتب، تحصیلات عالی اش را در رشتۀ نظامی دنبال کند، اما حالا از همه حقوقش محروم شده و آینده برایش نامشخص است:
"وقتی به آینده نگاه می‌کنم، بسیار می‌ترسم. نمی توانم اینگونه در خانه بمانم. بسیاری از دخترانی که در خانه هستند، آرزوهای متفاوتی دارند تعدادی از آنها می‌خواهند مهندس، داکتر شوند یا رشته های دیگر را دنبال کنند."

ویسا: بسیاری از مردم اکنون کودکان خود را حالا به مکتب نمی‌فرستند، زیرا آینده‌ای برای آن نمی‌بینند.

مطیع‌الله ویسا، رئیس بنیاد "راه قلم" به رادیو آزادی گفت که مسدود بودن مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم تاثیر ناگواری بر خانواده‌های آنان گذاشته است:
"بسیاری از مردم اکنون کودکان خود را حالا به مکتب نمی‌فرستند، زیاد به این مساله فکر نمی‌کنند و به آن توجه زیاد ندارند، زیرا آینده‌ای برای آن نمی‌بینند. توقع ما این است که امارت اسلامی با مردم کار کند و با خانواده‌ها کار شود تا فرزندان خود را به مکتب بفرستند."

طالبان تاکنون هیچ دلیل موجهی برای تعطیلی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم و ممنوعیت تحصیل دختران در پوهنتون‌ها ارائه نکردند، اما می‌گویند که آنان این کار را به دستور رهبرشان انجام می‌دهند و تا امر بعدی این همه بروی دختران بسته خواهد بود.

XS
SM
MD
LG