مقامهای طالبان تأیید میکنند که در برخی از ادارههای حکومت آنها، مقامهای طالبان فرزندانشان را به کار گماشتهاند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان پس از این که ملاهبتالله رهبر طالبان در یک فرمان حکم برکناری فرزندان مقامهای طالبان از ادارات دولتی را صادر کرد، به رادیو آزادی گفت، در شمار محدودی از ادارهها این کار صورت گرفته است.
هرچند مجاهد نام این ادارههای حکومت طالبان را ذکر نکرد و این را هم نگفت که کدام مقامهای طالبان فرزندانشان را در پستهای بلند گماشته اند، اما این را مشخص ساخت که فرزندان بعضی از مقامهای طالبان تا سطح ریاست و پایینتر از آن در ادارههای حکومت طالبان کار میکنند: "بسیار هم نیست، محدود است، اما برای این که بیشتر نشود و برای جلوگیری چنین فرمان صادر شد، معلوماتی را که ما داریم، به مقدار محدود چنین کارها صورت گرفته است."
رهبر طالبان روز شنبه طی یک فرمان حکم کرد که فرزندان برخی مسئولان طالبان از ادارههای حکومت طالبان برکنار شوند.
در فرمان ملا هبتالله آخندزاده همچنان نوشته شده است که در تمام وزارتخانهها، ریاستها و ادارههای مستقل حکومت طالبان به اساس روابط شخصی به کسی وظیفه داده نمیشود.
چندی پیش در شبکههای اجتماعی فهرستی از مقرریهای وزارت عدلیهای حکومت طالبان منتشر شد و در آن ادعا شده بود، عبدالحکیم شرعی، سرپرست این وزارت در ۱۸ پست بلند اعضای خانوادهاش را گماشته است.
اما عبدالحمید جهادیار، سخنگوی وزارت عدلیۀ حکومت طالبان در یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی این ادعا را رد کرد.
در همین حال در حکومت فعلی طالبان شماری از سرپرست وزیران و دیگر مقامها با هم روابط خانوادگی دارند.
چندی پیش در یک نوار صوتی منصوب به ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، در آن وی رژیم کنونی طالبان را یک حکومت نه، بلکه یک نظام خویشاوندی و دوستی خوانده بود.
او در این نوار صوتی که تاریخ و مکان مشخص ثبت آن معلوم نیست، گفته بود، تمام مقرریها در ادارههای حکومت طالبان به اساس روابط شخصی و شناخت صورت میگیرد.
اکنون پرسش اینجاست که با توجه به گزارشها از اختلافات میان ملاهبتالله، رهبر طالبان و برخی دیگر از مقامهای طالبان، این فرمان رهبر طالبان به خاطر اصلاح است و یا تصفیهای مخالفانش؟
سمیع یوسفزی، خبرنگار و آگاه سیاسی در پاسخ به این پرسش به رادیو آزادی میگوید:
"ممکن در پشت فرمانی که صادر کردهاند، افراد خاص شامل باشند، اما در مجموع این چنین فرمانها خوب است، جدا از این که پسر و یا برادر کسی مقرر نمیشود، به جای آن یک طالب دیگر مقرر میشود که تجربهٔ مسلکی ندارد."
پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان، آنها در بیشتر ادارههای حکومت طالبان بستهای مسلکی را به افراد خود دادند، انتقاد دیگر از حکومت کنونی طالبان این است که نتوانستهاند یک حکومت فراگیر را تشکیل دهند.
پیش از این شماری از کارکنان حکومت نظام پیشین در صحبت با رادیو آزادی انتقاد کرده بودند که آنها از وظایفشان برکنار شده و به جای آنها طالبان افراد خود را که هیچ نوع تجربهٔ مسلکی ندارند به کار گماشته اند.