لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۲

بورد کنترول مواد مخدر: جامعه جهانی از اقدامات برای کنترول مواد مخدر در افغانستان حمایت کند


تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان
تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان

بورد بین المللی کنترول موادمخدر میگوید، در کنار دوام کشت کوکنار در افغانستان، تولید مواد مخدر کیمیاوی نیز در این کشور افزایش یافته است.

شصت و ششمین نشست بورد بین المللی کنترول مواد مخدر یا (INCB)، از تاریخ ۲۲ تا ۲۶ ماه حوت در ویانا برگزار شد و گزارش سالانه این نهاد در رابطه به وضعیت مواد مخدر در سال ۲۰۲۲ نیز در همین نشست ارایه گردید.

یافته های این گزارش نشان میدهد که در سال ۲۰۲۲ نیز در افغانستان کوکنار کشت شده بود و بیش از هشتاد در صد تریاک جهان در افغانستان تولید شده است.

جگجیت پفادیا (Jagjit Pavadia)، رییس بورد بین المللی کنترول مواد مخدر میگوید، در کنار نیاز برای تلاش به کاهش کشت کوکنار، افغانستان نیاز جدی به کمک در بخش تداوی معتادان دارد.

گزارش: در سال گذشته میلادی بیش از هشتاد در صد تریاک جهان در افغانستان تولید شده است.

" هنوز نیز افغانستان بزرگترین منبع تولید تریاک در جهان است و تولید مواد مخدر کیمیاوی نیز در این کشور بطور قابل ملاحظه بیشتر شده است. بورد بین المللی کنترول مواد مخدر از جامعه جهانی میخواهد که از اقدامات در بخش کنترول مواد مخدر در افغانستان حمایت کند تا به صحت مردم توجه شود. (INCB) بر اهمیت بلند بردن ظرفیتها در افغانستان برای تداوی معتادان، به ویژه زنان تاکید میکند."

نماینده گی افغانستان در ویانا در بیانیه ای به نشست این بورد گفت که ادامه قاچاق تیزاب ها یا پریکرسر از خارج به افغانستان، با تولید مواد مخدر، به ویژه شیشه و هیرویین در این کشور کمک کرده است.

با آنکه طالبان میگویند از کشت کوکنار جلوگیری کرده اند اما گزارش های زیادی وجود دارد که هنوز هم در برخی از مناطق کوکنار کشت میشود و بازار های فروش تریاک نیزدر افغانستان گرم است
با آنکه طالبان میگویند از کشت کوکنار جلوگیری کرده اند اما گزارش های زیادی وجود دارد که هنوز هم در برخی از مناطق کوکنار کشت میشود و بازار های فروش تریاک نیزدر افغانستان گرم است

در گزارش اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد که در ماه عقرب امسال نشر شد، در آن گفته شده بود که کشت کوکنار در افغانستان (۳۲) در صد افزایش یافته، اما حکومت طالبان در آن زمان ادعا کرد که یافته های این گزارش به زمان قبل از حکم رهبران آنان بر میگردد.

رهبر طالبان در ماه حمل سال ۱۴۰۱ طی یک حکم کشت کوکنار، تولید و قاچاق مواد مخدر را منع اعلان کرد.

در همین حال، گادا ویلی، رییس اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد میگوید، برای کاهش کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در جهان، کشت بدیل در اختیار دهقانان قرار داده شود.

" عرضه مواد مخدر به شکل قابل ملاحظه افزایش می یابد، کشت و تولید کوکایین در مقایسه به گذشته به مراتب بیشتر شده، کشت کوکنار در مناطق سنتی آن در حال افزایش است، تقاضا به مواد مخدر نیز افزایش می یابد. دهقانانی که به اقتصاد نامشروع وابسته شده اند، برای پیش برد زندهگی شان نیاز به کشت بدیل دارند."

نزدیک به یک سال از حکم منسوب به رهبر طالبان در رابطه به منع کشت کوکنار در افغانستان میگذرد، اما در این مدت حکومت طالبان در بخش تهیه کشت بدیل با دهقانان کمک نکرده است.

هرچند در این فرمان تولید تمامی انواع مواد مخدر منع اعلان شده، اما گزارشهای نشر شده نشان میدهد که میزان قاچاق هیرویین و شیشه از افغانستان به کشورهای همسایه و منطقه بیشتر شده است.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG