پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان ظاهراً موج جنگها و حملات خونین در این کشور کاهش یافته، اما افغانستان همچنان یکی از آسیب پذیرترین کشورهای جهان از حملات تروریستی است.
انستیتوت اقتصاد و صلح در گزارش سالانهاش زیر نام "شاخص جهانی تروریزم" که روز چهارشنبه منتشر شد، گفته، افغانستان برای چهارمین سال متوالی در صدر کشورهای متاثر از تروریزم قرار دارد.
بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲، ۲۶ ولایت افغانستان گواه حملات تروریستی بوده که در نتیجۀ این حملات ۶۳۳ نفر کشته شدند.
بر اساس این گزارش، تنها در کابل ۵۴۹ تن در حملات ترویستی کشته شده اند.
اما این انستیتوت گفته است که در همین سال میزان حملات به افغانها ۷۵ درصد و تلفات آن ۷۸ درصد کاهش یافته است.
انستیتوت اقتصاد و صلح که مرکز اصلی آن در استرالیا است، در گزارش خود گفته است، در سال ۲۰۲۲، ۹ درصد جان باختگان حملات تروریستی در افغانستان بوده اند و این تعداد نسبت به سال ۲۰۲۱ بیست درصد کاهش داشته است.
اما بر اساس این گزارش، دلیل کاهش حملات و تلفات، به قدرت رسیدن طالبان است که پیش از آن یک گروه جنگی بود.
در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۲، شاخۀ خراسان داعش دست کم ۱۴۱ حمله در مناطق مختلف افغانستان انجام داده است که در آن ۴۹۸ افغان کشته شده اند.
رادیو آزادی خواست نظر ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان را در مورد این گزارش انستیتوت اقتصاد و صلح جویا شوید، اما او تا زمان نشر این گزارش به سوالات رادیو آزادی پاسخ نداد.
از آغاز حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، حملات مسلحانه شاخۀ خراسان گروه داعش در این کشور افزایش یافته است که هر از گاهی تلفاتی نیز به دنبال داشته است.
در دو رویداد اخیر که در شهر مزارشریف در بلخ رخ داد، چهار تن به شمول والی طالبان در بلخ کشته شدند که دو تن از آنان خبرنگار بودند و نزدیک به ۲۰ تن دیگر زخمی شدند.
این درحالیست که انتونیو گوترش در جریان سخنرانیاش در شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۸ مارچ گفت که تعداد مجموعی حوادث امنیتی مرتبط با جنگ و تلفات غیر نظامی در افغانستان از ۱۴ نوامبر ۲۰۲۲ تا ۳۱ جنوری ۲۰۲۳ نسبت به زمان مشابه در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ افزایش را نشان میدهد.
انتونیو گوترش افزود که تنها در این سه ماه، ۱۲۰۱ حادثۀ امنیتی در افغانستان ثبت شده که در زمان مشابه آن در سال گذشته ۱۰۸۸ واقعه ثبت شده بود.