لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۱

نماینده سازمان ملل برای افغانستان وضعیت زنان و دختران افغان را رقتبار توصیف کرد


 اوتونبایوا نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان
اوتونبایوا نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان

نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان می گوید که دختران در اینکشور در خانه ها زندانی اند، بانوانی که به گفته روزا اوتونبایوا می توانند داکتر، سیاستمدار، آموزگار و خبرنگار شوند.

اوتونبایوا چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که به افغانستان متمرکز بود، گفت که عملکرد های طالبان و تحریم های آنها، دختران را خیلی نا امید کرده است.

او هشدار هم داد که اگر طالبان زنان و دختران را به کار و آموزش نگذارند، افغانستان سقوط خواهد کرد.

" افغانستان تحت حاکمیت طالبان به عنوان سرکوبگر ترین کشور جهان برای زنان باقی مانده است. علاوه بر تخطی از حقوق زنان و دختران، شاهد سایر نقض های حقوق بشری هم در افغانستان بوده ایم. بر اساس گزارش سرمنشی سازمان ملل متحد، کشتار بدون محاکمه، بازداشت های خودسرانه، توقیف و شکنجه در افغانستان انجام می شود. این گونه رفتار از جانب حاکمان فعلی در برابر مقام ها و نیرو های پیشین امنیتی صورت می گیرد. چنین کار، تخطی از فرمان عفو عمومی است که طالبان اعلام کرده بودند."

تعدادی از زنان معترض در کابل
تعدادی از زنان معترض در کابل

نماینده ویژه سازمان ملل متحد افزود که افغانستان با بزرگترین بحران بشری در جهان روبرو است و امسال تا ۲۸ میلیون تن برای زنده ماندن به کمک های بشری نیاز دارند.

روزا اوتونبایوا همچنان گفت که برای کمک رسانی به این همه، به ۴.۶۲ میلیارد دالر نیاز است. به باور او، چنین درخواست کمک در سطح جهان بزرگترین است.

اوتونبایوا در روز همبستگی زنان جهان از چالش ها در برابر شهروندان به ویژه بانوان افغان یاد آوری کرد.

نماینده سازمان ملل برای افغانستان گزارش تازه یی از وضعیت زنان و دختران را به شورای امنیت ارائه کرده است

سایر اشتراک کننده ها در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت وضعیت زنان در افغانستان را خیلی ناگوار عنوان کردند.

یکی از آنها زبیده اکبر فعال حقوق زنان است که از جامعه جهانی می خواهد تا بدون مطرح کردن شرط هایش، با طالبان تعامل نکند.

" باید وضاحت داشته باشید که بدون مطرح کردن شرط های اساسی و پذیرفتن آنها، با طالبان تعامل نشود. در این اقدام ها، سفر نکردن مقام های ارشد سازمان ملل متحد به افغانستان شامل باشد، تا هنگامی که به حقوق زنان اولویت داده می شود. از شما می خواهم که به شمول ندادن کرسی به نمایندۀ طالبان در سازمان ملل متحد، هیچگونه مشروعیتی به آنها ندهید."

دروازه های مکاتب و نهاد های تحصیلات عالی بروی زنان مسدود شده وحق کار از زنان در نهاد های غیر دولتی نیز از آنان گرفته شده است
دروازه های مکاتب و نهاد های تحصیلات عالی بروی زنان مسدود شده وحق کار از زنان در نهاد های غیر دولتی نیز از آنان گرفته شده است

رادیو آزادی تلاش کرد تا در این مورد دیدگاه سخنگویان حکومت طالبان را هم داشته باشد اما آنها دستیاب نشدند.

پیش از این طالبان ادعا کرده بودند که تمامی شرط ها برای به رسمیت شناختن حکومت آنها تکمیل شده اما به نظر می رسد که جهان با آنها هم صدا نیست.

طالبان در ماه دسمبر گذشته، زنان را از کار در موسسه های غیر دولتی بازداشتند و دروازه پوهنتون ها را به روی دختران بستند.

با آنکه طالبان می گویند چنین اقدام های شان کوتاه مدت است، با آنهم نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان می گوید که چنین محدودیت ها، بر روان مردم اینکشور و تعامل میان طالبان و جامعه جهانی تاثیر منفی گذاشته است.

روزا اوتونبایوا تاکید می کند که جامعه جهانی باید راه گفتگو با طالبان را بگشاید تا به باور او، اطمینان حاصل شود که چالش های فعلی پایان می یابند.

XS
SM
MD
LG