لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۹

جان کربی: طالبان باید به خاطر عدم عملکرد به تعهدات شان حساب بدهند


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

امریکا می‌گوید طالبان باید در برابر تعهدات‌شان که به آن عمل نکرده‌اند، حساب بدهند.

جان کربی، هماهنگ کنندهٔ روابط استراتژیک امریکا این موضوع را در پاسخ به نگرانی مایکل مک‌کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا که با فرستادن نامه‌ی به ادارهٔ جو بایدن رئیس جمهور امریکا گفته این کشور در زمینهٔ صدور محدودیت ویزا بر طالبان ناکام مانده است، مطرح کرد.

جان کربی در مصاحبه‌ای با صدای امریکا گفت:

"ما به تلاش خود ادامه می‌دهیم تا طالبان را در قبال وعده‌ها و تعهداتی‌که آنان داده‌اند، پاسخگو قرار بدهیم. ما آن‌ها را به‌عنوان یک حکومت قانونی در کابل به رسمیت نشناخته ایم. ما قطعاً قصد نداریم در آینده نزدیک این کار را انجام دهیم."

در همین حال آگاهان سیاسی به این باور اند که تخلفات طالبان در افغانستان بیشتر از آن‌چه است که تنها در مورد محدودیت‌ها بر زنان و دختران خلاصه شود و امریکا باید محدودیت‌های بیشتری بر طالبان وضع کنند.

جان کربی، هماهنگ کنندهٔ روابط استراتژیک شورای امنیت ملی امریکا
جان کربی، هماهنگ کنندهٔ روابط استراتژیک شورای امنیت ملی امریکا

صلاح‌الدین سعیدی یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت:

"ایالات متحدهٔ امریکا به اساس تعهداتی که در برابر مردم افغانستان داشت و به اساس وجیبه‌های که در سطح بین‌الملل دارد باید اقدامات بیشتر بکند، از آن جمله فلسفهٔ وجودی دفتر سیاسی قطر به مفهوم حرکت رابطه با طالب بود، در حالی‌که حال افغانستان را در اختیار دارند، وجود دفتر به نام قطر به نحو به رسمیت‌شناسی است و این اصلاً ضرورت نیست، این و ده‌ها مسایل دیگری است که در رابطه تخلفات حاکمیت طالب عملی کنند."

آگاهان سیاسی به این باور‌ اند که امریکا در نظر دارد تا محدودیت‌های فراتر از صدور ویزا را بر طالبان وضع کند

از سوی هم برخی دیگر از آگاهان سیاسی به این باور‌ اند که امریکا در نظر دارد تا محدودیت‌های فراتر از صدور ویزا را بر طالبان در واکنش به رویکرد شان در برابر زنان و دختران در افغاستان، اعمال کند.

تمیم عاصی در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"این نامه نشان دهنده این است که مجلس سنای امریکا به ویژه کمیتهٔ روابط خارجی سنای امریکا می‌خواهد که بر حکومت رئیس جمهور بایدن فشار وارد کند تا یک بسته تحریم‌های جدید را بر طالبان که دست مستقیم بر سیاست زن‌ستیزانه دارند و حقوق زنان در قسمت دسترسی در تعلیم و تحصیل و کار کوتاه ساخته اند، وضع کنند که فراتر از صدور ویزا خواهد بود، هرچند حکومت طالبان زیادتر یا اصلاً رفت‌وآمد به امریکا ندارند، اما این را در هفته‌های آینده ما و شما شاهد خواهیم بود."

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در این مورد به رادیو آزادی می‌گوید، فشار و محدودیت راه حل نیست، بلکه باید از راه گفتگو با آن‌ها معامله صورت بگیرد:

"وقت و زمان اعمال فشارها گذشته است، بهتر است همه موضوعات از راه گفتگو و دیپلوماسی حل شود، طریقهٔ که آن‌ها اختیار کرده درست نیست، ما از راه گفتکو باید مشکلات را حل بسازیم و این حرف‌های که مقام‌های امریکایی می‌زنند درست نیست و نتیجهٔ مثبت نخواهد داشت."

طالبان از زمان حاکمیت دوبارۀ شان در افغانستان ابتدا دروازه‌های مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بستند و زنان شاغل در دولت را خانه‌نشین کردند.

در ادامهٔ این محدودیت‌ها، طالبان زنان و دختران را از رفتن به پوهنتون‌ها و کار در ادارت غیر دولتی نیز منع کردند.

محدودیت‌های روزافزون طالبان سبب شد که امریکا در ماه دلو سال روان در واکنش به آن محدودیت جدید صدور ویزا را بر اعضای طالبان کند.

اما وزارت خارجهٔ حکومت طالبان با نشر اعلامیه‌ای این تصمیم ایالات متحده را نکوهش کرده و آن را مانع در برابر بهبود روابط میان هر دو کشور دانسته است.

XS
SM
MD
LG