افغانستان
احدی: داراییهای افغانستان در سوئیس حدود ۵۰ میلیون دالر مفاد کرده است
یک عضو صندوق امانت افغانستان در سوئیس میگوید که از آغاز ایجاد این صندوق، داراییهای افغانستان تا حدود ۵۰ میلیون دالر منفعت برده است.
انوارالحق احدی شام گذشته (۳ حوت) به رادیو آزادی گفت که هیچگونه مصرفی از داراییهای افغانستان در صندوق امانت صورت نگرفته است:
"موثق گفته نمیتوانم اما تخمین من اینست که نزدیک به ۵۰ میلیون دالر از هنگامی که پول از بانک مرکزی آمریکا منتقل شد، نفع کرده باشد."
سه و نیم میلیارد دالر از پولهای منجمد شده بانک مرکزی افغانستان که اکنون در کنترل طالبان است، در ماه عقرب سال گذشته به صندوق امانت در سوئیس منتقل شد.
این پول با سه و نیم میلیارد دالر دیگر تحت دعوا، پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان در ماه اسد سال ۱۴۰۰ در آمریکا منجمد شد.
یک محکمه نیویارک تازه فیصله کرده که سه و نیم میلیارد دالر به بازماندههای قربانیان حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ پرداخته نخواهد شد اما اکنون این بازمانده ها، استیناف طلب شده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
هفتۀ هفتم لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان به میزبانی هرات ادامه دارد
در هفتۀ هفتم لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان به میزبانی هرات، چهارشنبه (۲۵ دسمبر) دو مسابقه برگزار می شود.
در مسابقۀ نخست تیم فوتبال "سرسبز یاشلر" فاریاب در برابر تیم "استقلال" کابل رقابت می کند و در مسابقه دوم تیم های "ابومسلم" فراه و"عدالت" به میدان می روند.
دیروز(سه شنبه ۲۴ دسمبر) نیز دو مسابقه دایر شد، در مسابقه اول تیم "موج ساحل" دو در برابر صفر در مقابل تیم "خراسان" پیروز شد و در مسابقه دوم تیم "اتک انرژی" چهار بر صفر تیم "جوانان پیروزی" را شکست داد.
چهارمین دورۀ لیگ قهرمانان فوتبال افغانستان از شانزدهم قوس با اشتراک ۱۲ تیم از زونهای مختلف افغانستان در هرات آغاز شده و برای یک ماه ادامه خواهد داشت.
طالبان در هرات آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را در سایر مراکز آموزشی منع کردند
براساس یک مکتوب منتسب به ریاست معارف طالبان در ولایت هرات که در شبکۀ های اجتماعی دست به دست میشود، این ریاست به استناد فرمان ملا هیبت الله اخند زاده رهبر طالبان، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را در مکاتب خصوصی و سایر مراکز آموزشی، ممنوع اعلام کرده است.
رادیو آزادی نمی تواند صحت این مکتوب را تائید و یا رد کند.
از اگست ۲۰۲۱ میلادی که طالبان دوباره بر افغانستان تسلط یافتند، محدودیت های شدیدی را بر زنان و دختران افغان وضع کردهاند.
نخست دختران افغان از آموزش بالاتر از صنف ششم منع شدند، سپس دروازه های پوهنتون ها نیز به روی زنان و دختران افغان بسته شد.
علاقمندی شرکت های روسی و افغان به سرمایهگذاری در افغانستان
وزارت انرژی و آب حکومت طالبان میگوید که مسئولین شرکت های روسی و افغان به سرمایهگذاری در پروژههای آب و انرژی در افغانستان، ابراز علاقهمندی کردهاند.
این وزارت روز سه شنبه (۲۴ دسمبر) در اعلامیهای شبکۀ اکس (توییتر سابق) نوشته که ملا عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، پیوتر الکساندرویچ رئیس شرکت "میتاخیم" روسی و نجیب الله صادق رئیس شرکت "صلح"، پیرامون سرمایهگذاری در برخی پروژههای آب و انرژی، گفتگو کردهاند.
براساس اعلامیه، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان به روسای شرکتهای مذکور پیشنهاد کرده که در پروژههای بند "شاه توت" در للندر و انتقال آب دریای پنجشیر به کابل سرمایه گذاری کنند.
از چند دهۀ به اینسو در مورد انتقال آب دریای پنجشیر به کابل بحث می شود و بیش از یک دهۀ قبل در سال ۱۳۹۱ شمسی شورای وزیران جمهوری مخلوع افغانستان یک هیئت بلند رتبه را توظیف کرد تا یک پلان جامع را جهت انتقال آب از دریای پنجشیر و گلبهار به شهر کابل آماده بسازد، ولی نتایج کار این هیئت هرگز معلوم نشد و مشکل آب باشندگان شهر کابل همچنان ادامه دارد.
بیش از ۵۰ شهروند افغانستان از زندان های پاکستان آزاد و به کشورشان برگشتند
پنجاه و سه افغان که از زندان های پاکستان آزاد شده بودند، به افغانستان عودت کردند.
وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان روز سه شنبه ۲۴ دسمبر در شبکۀ اکس (توییتر سابق) از قول قوماندانی سرحدی این گروه در سپین بولدک نوشته که ۵۳ تن به شمول ۸ تنی که همۀ اعضای یک خانواده بودند و اخیراً از زندان های پاکستان رها شده اند، روز دوشنبه از طریق این گذرگاه سرحدی به افغانستان برگشتند.
پس از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان فاقد اسناد از پاکستان در نوامبر سال گذشته، از دستگیری و توقیف مهاجرین از سوی پولیس پاکستان گزارش داده می شود.
براساس گزارش مشترک سازمان بینالملی مهاجرت (آی او ام) و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندهگان (یو ان اچ سی آر)، دستگیری و توقیف مهاجران افغان در پاکستان ، اخیراً به شدت افزایش یافته است.
موتر حامل کارمندان محلی قونسلگری هند در جلال آباد هدف قرار گرفت
یک موتر حامل کارمندان محلی قونسلگری هند در شهر جلال آباد امروز مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفته است.
تلویزیون ایندیا تودی به نقل از منابع در محل گزارش داده است که یک کارمند محلی در این حمله جان باخته است.
جزییات بیشتر این حمله منتشر نشده و طالبان نیز در این مورد تا به حال چیزی نگفته اند.
تا اکنون فرد و یا گروهی مسولیت این حمله را برعهده نگرفته است.
فعالیت قونسلگری هند در جلا آباد از سال 2020 به اینسو محدود بوده است.
کرن دیکر: ممنوعیت کار زنان افغان در سازمانهای غیردولتی «بحران جاری» را عمیقتر میکند
کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان، همزمان با دوسالگی ممنوعیت کار زنان افغان میگوید که این ممنوعیت زندگیهای بیشمار را متأثر کرده است.
خانم دیکر روز سهشنبه ۴ جدی در صفحهٔ ایکس یا توییتر سابق خود حضور زنان را در فعالیتهای بشردوستانه ضروری خوانده و افزوده که حذف آنها بحران جاری افغانستان را عمیقتر میسازد.
او با تأکید بر حمایت ایالات متحده از زنان افغان افزوده که بدون اشتراک زنان، آیندهٔ باثبات و مرفه برای افغانستان ناممکن است.
دوسال پیش در ۲۴ دسمبر، حکومت طالبان کار زنان در مؤسسات غیردولتی و بینالمللی را در افغانستان منع کرد.
هرچند با درخواستهای جهانی، هنوز این ممنوعیت برداشته نشده است.
کمبود بودجهی کمک رسانی در افغانستان؛ برنامه جهانی غذا: تنها به ۶ میلیون تن کمکرسانی خواهیم کرد
برنامه جهانی غذا (دبلیو اف پی) میگوید که در زمستان امسال به دلیل کمبود بودجه تنها میتواند به ۶ میلیون تن در افغانستان کمکرسانی کند.
این اداره امروز در شبکه ایکس یا تویتر سابق خود نوشته است که میلیونها تن از کمکهای حیاتی باز میمانند.
برنامه جهانی غذا گفته است که «زمستان بیرحم است.»
این درحالی است که این اداره ملل متحد در گزارش اخیر خود گفته بود که در زمستان سخت پیشرو، نزدیک به ۱۵ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
پیش از این، اداره هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) گفته بود که در سال ۲۰۲۵، شمار نیازمندان به کمکهای بشردوستانه به ۲۲ اعشاریه ۹ میلیون تن خواهد رسید.
واکنش تند حکومت طالبان به سخنان اخیر وزیر دفاع پاکستان در مورد سلطان محمود غزنوی
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، سخنان خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان در مورد سلطان محمود غزنوی، امپراطور قرن پنجم هجری شمسی، را محکوم کرد.
به گفتهی فطرت، خواجه آصف در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که محمود غزنوی برای غارت هند سفر میکرد و برای او قهرمان نیست.
فطرت شب گذشته در یک بیانیه تند در ایکس (توییتر سابق) خود نوشت که حکومت طالبان اظهارات خواجه آصف را غیرمسئولانه و بیاطلاعی وی از حقایق تاریخی خوانده است.
فطرت همچنین گفت که پاکستان نام محمود غزنوی را در راکتهای دفاعی خود قرار داده است.
معاون سخنگوی حکومت طالبان، محمود غزنوی را یک افغان مسلمان خواند که بر اساس مسئولیت دینی خود با همهٔ مردم مظلوم و تهدیدشدهٔ منطقه همدردی میکند.
سفر نماینده خاص پاکستان برای افغانستان به کابل؛ محمد صادق با سراج الدین حقانی دید
محمد صادق، نماینده خاص پاکستان برای افغانستان، برای گفتوگو با مقامات طالبان به کابل سفر کرده است.
در شبکه ایکس یا تویتر سابق محمد صادق به روز سهشنبه عکسهایی از جریان دیدار او با سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت داخلهی حکومت طالبان منتشر شده است.
در ادامه آمده است که صادق خان با مقامات حکومت طالبان در مورد مسایلی چون روابط دوجانبه و امنیت منطقهای گفتوگو کرده است.
محمد صادق که سفیر پاکستان در افغانستان بود، در ماه دسمبر دوباره نماینده خاص پاکستان برای افغانستان تعیین شد.
پیش از آن آصف درانی، نمایندهٔ خاص سابق پاکستان برای افغانستان، در ماه سپتمبر از سوی شهباز شریف، صدراعظم پاکستان از این وظیفه سبکدوش شد.
محمد صادق در سال ۲۰۲۰ نماینده خاص پاکستان برای افغانستان بود.
استقبال طالبان از تصمیم عربستان برای بازگشایی سفارت این کشور در کابل
وزارت خارجۀ حکومت طالبان از تصمیم عربستان سعودی برای بازگشایی سفارت این کشور در کابل استقبال کرده است.
حافظ ضیااحمد تکل ، معاون سخنگوی این وزارت به رادیو - تلویزیون ملی در کنترل طالبان امروز دوشنبه ۳ جدی گفت که حکومت طالبان با سفارت عربستان سعودی همکار خواهد بود و به حفاظت آن توجه می کند.
او افزود:
«خوشبین هستیم که بازگشایی سفارت آنها روابط و همکاری بین افغانستان و عربستان سعودی را گسترش دهد و بتواند که به مشکلات و خواست های افغان های مقیم عربستان به موقع رسیدگی و به گونه بهتر تسهیلات فراهم شود.»
پیش از این ، سفارت عربستان سعودی در افغانستان در پستی در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) اعلام کرده بود که بر اساس اراده حکومت عربستان سعودی برای ارایه خدمات به مردم افغانستان، تصمیم گرفته شده تا فعالیتهای این سفارت سر از روز یکشنبه دوم جدی از سرگرفته شود.
عربستان سعودی در ۱۵ آگست سال ۲۰۲۱ گفت که دپلوماتهای خود را به دلیل «وضعیت ناپایدار» ناشی از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان از این کشور بیرون کرده است.
سپس ریاض در ماه نوامبر آن سال اعلام کرد که خدمات قنسولی را در افغانستان دوباره آغاز می کند.
حکومت طالبان را هیچ کشوری هنوز به رسمیت نشناخته است.
عربستان یکی از سه کشوری بود که در دورۀ اول حاکمیت طالبان که از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ دوام کرد ، حکومت این گروه را به رسمیت شناخته بود.