"بدبختانه طوری که در جریان هستید، هنوز معلوم نیست که پوهنتونها شروع میشود و یا خیر ما هیچ آمادگی نمیتوانیم بگیرم، چون برایمان مشخص نیست."
عاقله که دانشجو است، میگوید، هر سال در این زمان برای سال تحصیلی جدید آماده میشد، اما امسال نگران آیندۀ خود است، زیرا حکومت طالبان تحصیل دختران را منع کرده است.
او به رادیو آزادی گفت:
"به عنوان محصل این روزها و شبها را با امید خاصی میگذراندیم، لحظه شماری میکردیم تا پوهنتون شروع شود، آمادگی میگرفتیم؛ یک فصل و یا دو فصل کتابها را میخوانیدم. اما امسال دیگر امیدی به آمادگی هم نیست، چون معلوم نیست پوهنتون شروع میشود یا خیر."
نرگس، یکی از دانش آموزانی است که دروازۀ مکتب به رویش بسته شده.
او به رادیو آزادی گفت که برای رفتن به مکتب لباس، کفش و وسایل آموزشی تهیه کرده است و انتظار دارد به او اجازۀ آموزش داده شود:
"وقتی رخصتهای زمستانی بود، بسیار برای شروع درسها هیجان داشتیم. سال گذشته برای مکتب لباس، کفش و همه چیز خریدم اما مکتب باز نشد، امسال خیلی ناامید و نگران هستیم."
از روزی که دختران افغان از تحصیل محروم شدند، خانوادههایشان نیز نگران وضعیت فرزندان دختر شان هستند.
تاج الدین منصور که دخترش دانش آموز صنف ششم است، میگوید که این وضعیت برای او به عنوان پدر مرگ تدریجی است:
"مرگ تدریجی یعنی همین. برای هیچ پدر قابل تحمل نیست که دخترش از درس و تعلیم محروم بماند."
در همین حال هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) یک بار دیگر از بسته ماندن دروازههای تحصیل و آموزش به روی دختران ابراز نگرانی کرده است.
یوناما روز سهشنبه در توییتی اعلام کرد که مکاتب و پوهنتونها تا یک ماه آینده در افغانستان آغاز خواهند شد، اما میلیونها زن و دختر در این کشور از تحصیل محروم هستند.
یوناما این اقدام را نقض حقوق بشر و آسیب به جامعه خوانده و از حکومت طالبان خواسته برای حفظ جان و آیندۀ سالم مردم از هم اکنون اقدام کند.
رادیو آزادی خواست دیدگاه رئیس دفتر سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان را در این مورد داشته باشد، اما او دستیاب نشد.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد و در دسامبر گذشته پوهنتونها نیز به روی دختران بسته شد.
این تصمیمات طالبان واکنشهای گسترده را در داخل و خارج برانگیخت، اما هنوز در تغییر تصمیماتشان تغییری نه آمده است.