در حالیکه پاکستان در این اواخر شاهد افزایش ناامنیها بوده، هیئتی از این کشور به رهبری خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان به کابل آمده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان میگوید، این هئیت با ملا برادر معاون نخست رئیسالوزرا، ملا محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع و شمار دیگر از مقامهای حکومت طالبان دیدار و روی موضوعات گوناگون گفتوگو کرده است.
آقای مجاهد به رادیو آزادی میگوید که این هئیت با مقامهای حکومت طالبان روی مشکلات امنیتی در نقاط دو سوی خط دیورند و همچنان تقویت هرچه بیشتر تجارت بین افغانستان و پاکستان بحث و گفتوگو کرده است.
"مسایلیکه روی آن بحث شد، در مورد ناامنیها و مشکلاتیکه برخی اوقات در مرز میان دو کشور به وجود میآید گفتوگو شد، همچنان در مورد سهولتها در تأخیر اموال تجاری تجاران افغان و رفتوآمد مسافران و بیماران بحث صورت گرفت."
از سوی دیگر در خبرنامهای که در صفحۀ توییتر دفتر ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست رئیسالوزرای حکومت طالبان نشر شده، آمده است که در دیدار میان هیئت پاکستانی و ملا برادر روی روابط دوجانبه، تجارت، اتصال منطقوی و تقویت همکاریهای اقتصادی میان دو کشور بحث و گفتوگو صورت گرفت.
در خبرنامه بر تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور تأکید شده و آمده که روابط تجاری باید از مسایل سیاسی و امنیتی جدا باشد.
در خبرنامه همچنان آمده که در این دیدار در مورد ایجاد سهولتهای لازم برای مسافران و بیماران عاجل در تورخم و سپین بولدک و رهایی افغانها زندانی از زندانهای پاکستان هم گفتوگو شده است.
در تصاویر این دیدار که از سوی دفتر ملا برادر نشر شده دیده میشود که ندیم انجم، رئیس اداره استخبارات نظامی پاکستان (آی اس آی)، صادق خان، نمایندۀ خاص پاکستان برای افغانستان و شماری از مقامهای دیگر این کشور نیز شامل هیئت پاکستانی اند.
قابل یادآوری است که هیئت پاکستانی به رهبری خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستانی در حالی به افغانستان سفر میکند که ناوقت روز یکشنبه هفتۀ روان مقامهای طالبان گذرگاه تورخم را به روی رفتوآمد بستند و امروز برای سومین روز این گذرگاه بسته است.
حکومت طالبان دلیل این اقدام را عملی نکردن تعهدات از سوی طرف پاکستانی یاد کرده، اما در مورد جزئیات بیشتر نداده است.
در همینحال ناامنیها در این اواخر در پاکستان افزایش یافته که مسئولیت بیشتر این رویدادها را طالبان پاکستان به عهده گرفته است؛ گروهی که مقامهای پاکستانی ادعا دارند که در داخل افغانستان پناهگاههای امن دارند.
اما این ادعا بارها از سوی حکومت طالبان رد شده است.
طاهر خان، خبرنگار بخش مشال رادیو آزادی در اسلامآباد میگوید، احتمال دارد در این سفر در مورد موجودیت طالبان پاکستانی در افغانستان نیز گفتوگو شود:
"پاکستان گفته بود که با حکومت طالبان در مورد تیتیپی یا تحریک طالبان پاکستانی که اکنون فعالیتهایشان در پاکستان افزایش یافته، گفتوگو میکنند و به حکومت طالبان در موردشان معلومات میدهند و خواهند خواست که این مراکز طالبان پاکستانی را که پاکستان ادعا میکند که در افغانستان اند، از بین ببرند."
وزارت خارجۀ پاکستان هم در یک توییت تازه گفته است که هیئت بلند رتبۀ این کشور به رهبری وزیر دفاع به کابل رفته و با حکومت سرپرست طالبان در مورد مسایل امنیتی و راههای مبارزه با تروریزم گفتوگو میکند.
اما حکومت طالبان به گونۀ رسمی اجندای بحثشان با هئیت پاکستانی را مشکلات در نقاط خط دیورند و تقویت داد و ستد تجاری عنوان کرده است.
نزدیک به ۲۵ روز قبل پس از حمله خونین در یک مسجد در خیبر پختونخواه که نزدیک به صد پولیس پاکستانی در آن کشته شد، رانا ثناءالله، وزیر داخلۀ پاکستان ادعا کرده بود که خاک افغانستان بر ضد پاکستان استفاده میشود و آنها در این مورد با حکومت طالبان به گونۀ جدی گفتوگو خواهند کرد.
وزیر خارجۀ پاکستان نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ در مورد حضور گروههای تروریستی در افغانستان نگرانی کرده بود.
اما حکومت طالبان بارها پس از اینگونه ادعاها، گفته که در مورد اجازه ندادن به استفاده از خاک افغانستان بر ضد کشورهای دیگر به توافقنامۀ دوحه پابند است.