لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۳

داعش؛ مشکل یا تهدید برای افغانستان؟


آرشیف - یک جنگجوی گروه داعش
آرشیف - یک جنگجوی گروه داعش

وزارت خارجه حکومت طالبان در واکنش به سخنان وزیر خارجه پاکستان در نشست امنیتی مونیخ گفته است که سخنان بلاول بوتو زرداری درباره فعالیت‌ گروه‌های تروریستی در افغانستان از "حقیقت" دور است.

این وزارت پس از چاشت روز یکشنبه در اعلامیه‌ای گفته هیچ تهدیدی از طرف افغانستان متوجه کشورها از جمله همسایه‌ها نیست و پاکستان به جای شکایت در نشست‌های بین‌المللی، با طالبان درباره مسایل دو جانبه رو‌ در رو بحث کند.

وزارت خارجه طالبان اما از اظهارات بلاول بوتو زرداری، درباره کمک به افغانستان و بهبود وضعیت اقتصادی وبانکی این کشور استقبال کرده است.

وزیر خارجه پاکستان روز شنبه در دومین روز نشست امنیتی مونیخ بر کمک‌های بشردوستانه جهان و بهبود وضعیت اقتصادی و بانکی افغانستان، تأکید کرده است.

اما افزوده اگر جهان توجه نکند، تهدید‌های امنیتی از افغانستان نه‌تنها خطری به پاکستان است، بلکه کشورهای منطقه و جهان را نیز تهدید خواهد کرد.

بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان
بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان

وزارت خارجه طالبان گفته است که ناامنی‌های اخیر پاکستان تازه نیست و تسلسل ناامنی‌های بیست سال گذشته است.

در اعلامیه وزارت خارجه طالبان آمده است از خاک افغانستان هیچ کشوری تهدید نخواهد شد. اعلامیه همچنان می‌افزاید که تهدیدهای در گذشته متوجه کشورها از افغانستان بود، اما حکومت طالبان از آن جلوگیری کرده‌است.

وزیر خارجه پاکستان در نشست امنیتی مونیخ گفت تنها تهدیدی که در برابر طالبان وجود دارد، گروه داعش است.

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان پیش از چاشت امروز در صحبت با رادیو آزادی گروه داعش را تهدیدی برای افغانستان نه، بلکه یک مشکل عنوان کرد.

اخیراً اهداف مهمی در کابل، پایتخت افغانستان از سوی این گروه هدف قرار گرفته است. به عنوان مثال، داعش مسئولیت انفجار روز ۲۱‌ام جدی مقابل وزارت امور خارجهٔ حکومت طالبان را بر عهده گرفت که در آن بیش از ۲۰ کارمند عالی رتبه و پائین رتبه این وزارت کشته شدند.

اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز یکشنبه در واکنش به اظهارات بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجهٔ پاکستان در صحبت با رادیو آزادی ادعا کرد که گروه داعش تا اکنون نتوانسته که یک جای مهم دولتی را هدف قرار دهد.

ذبیح‌الله مجاهد همچنان گفت، اخیراً گروه مسلح داعش برای انجام حملات از کشورهای دیگر وارد افغانستان می‌شوند، اما از کدام کشوری نام نبرد: "ما هنوز داعش را تهدید نمی‌دانیم، بلکه یک مشکلی است که در حال جمع شدن است. آن‌ها در بسیاری از جاها سرکوب شده‌اند. این حادثه کارته نو نمونه‌ای است که هر جا شک و شبهه وجود داشته باشد، مخفی‌گاه‌شان پیدا شده از بین برده می‌شوند."

مقام‌های طالبان در حالی ادعای سرکوب داعش را دارند که شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۹‌ام ماه فبروری اعلام کرد که داعش قصد دارد به سفارتخانه‌های ایران، هند و چین در کابل حمله کند.

در همین نشست، شماری از کشورهای عضو شورای امنیت نیز نسبت به گسترش ‌هراس‌افگنی از تهدید احتمالی گروه داعش برای افغانستان، منطقه و جهان هشدار دادند. این کشورها از بازگشت داعش به افغانستان و منطقه ابراز نگرانی کردند.

از زمان حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، گروه داعش حملات مرگباری را در ولایات مختلف از جمله کابل انجام داده‌است.

به‌عنوان مثال، در ۲۶ اگست ۲۰۲۱ در کابل داعش دروازه شرقی میدان‌هوایی کابل را هدف قرار داد که ۱۷۰ افغان و ۱۳ سرباز امریکایی در آن کشته شدند.

دو ماه پس از این رویداد، در ۳‌ام اکتوبر مسجد عیدگاه کابل را هدف قرار دادند که در نتیجه آن ۸ تن کشته و ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.

پنج روز پس از این حمله، آن‌ها مسئولیت حمله انتحاری در سیدآباد کندز را بر عهده گرفتند که در آن ۵۰ نفر کشته و ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.

در پانزدهم همین ماه به مسجد فاطمیه در کندهار حمله کردند که در نتیجه ۳۷ تن کشته و ۹۰ تن دیگر زخم برداشتند.

هم‌زمان با این داعش حملات دیگری از جمله حمله به طالبان و کشتن حامیان و فرماندهان اصلی آن‌ها را نیز انجام داده‌است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG