پولیس پاکستان می گوید، صدها مرد خشمگین به روز شنبه (۱۱ فبوری) بر حوزۀ پولیس منطقۀ نانکانه صاحب در ایالات پنجاب هجوم برده و مردی را که متهم به توهین به قرآن کریم بود، را با زجر کشتند.
در ویدیو های منتشر شده در شبکه های اجتماعی صدها مرد خشمگین که فریاد می زنند در مقابل حوزۀ پولیس دیده می شوند و سپس ساختمان آن را تخریب می کنند.
در اعلامیۀ پولیس گفته شده که عثمان انور رئیس پولیس پنجاب، وظایف دو افسر ارشد پولیس را به حالت تعلیق در آورده که از صحنۀ این رویداد متواری شده و نتوانستند از قتل متهم، جلوگیری کنند.
در اعلامیه از قول عثمان انور گفته شده که"هیچ کس حق ندارد قانون را نقض کند".
در اعلامیه منتشر شده توسط دفترصدراعظم پاکستان از قول شهباز شریف گفته شده که گفته چرا پولیس در"توقف افراد اوباش خشن" و جلوگیری از این رویداد شکست خورده و دستور تحقیقات در مورد این حادثه را صادر کرده است.
حافظ طاهر اشرفی، عالم دینی و رئیس شورای علمای پاکستان، گفته"کسانی که در این قتل وحشیانه دست داشتند، باید دستگیر شوند".
حملات اوباش ها و افراد خشمگین بر متهمین به توهین به مقدسات به طور مداوم در پاکستان اتفاق می افتد.
حملات اوباش ها و افراد خشمگین بر متهمین به توهین به مقدسات به طور مداوم در پاکستان اتفاق می افتد.
گروه های حقوق بشر می گویند که همچو اتهامات اکثراً برای ارعاب اقلیت های مذهبی یا تسویه حساب های شخصی استفاده شده است.
مجازات توهین به مقدسات در پاکستان، اعدام است.
سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش سالانه ۲۰۲۳ خود اعلام کرده که دولت پاکستان در اصلاح یا لغو قانون توهین به مقدسات که بهانه ای برای خشونت علیه اقلیت های مذهبی و همچنین دستگیری ها و پیگردهای خودسرانه است، ناکام شده است.
به گفته سازمان جهانی نظارت از حقوق بشر، اعضای جامعه مذهبی احمدیه هدف اساسی پیگرد قوانین توهین به مقدسات و قوانین خاص ضد جامعۀ مذهبی احمدیه هستند.
به گفتۀ دیده بان حقوق بشر، در ماه جنوری ۲۰۲۲، یک محکمۀ مبارزه با جرایم سایبری عنیقه عتیق(Aneeqa Atiq) را به دلیل به اشتراک گذاشتن محتوای به گفتۀ این محکمه"توهین آمیز، در واتس اپ، به اعدام محکوم کرد.
گروه های حقوق بشر می گویند که در ماه فبروری ۲۰۲۲ میلادی نیز در منطقۀ خانوال پنجاب گروهی از افراد خشمگین، مشتاق احمد را که مبتلا به اختلال روانی تشخیص شده بود، به اتهام هتک حرمت به قرآن، سنگسار کردند.
آرش همایون