لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۳۷

خبر ها

شمار تلفات ناشی از زلزله در ترکیه و سوریه به ۲۳۰۰ نفر رسیده است

تخریبات ناشی از زلزله در ترکیه
تخریبات ناشی از زلزله در ترکیه

شمار تلفات زلزله مرگبار در ترکیه و سوریه به بیش از دو هزار و سه صد تن رسیده است.

اما مقام ها می گویند که این ارقام نهایی نیست زیرا هنوز هم صد ها نفر ناپدید اند و زیر آوار ها گیرمانده اند.

شدت تکان این زلزله ۷.۸ درجه ریشتر خوانده است.

خبرگزاری ( دی پی ای ) جرمنی به نقل از مقام های ترکیه، شمار زخمی های این زلزله را بیش از ۸۵۰۰ نفر گزارش داده در حالیکه براساس این خبرگزاری بیش از ۲۳۰۰ نفر دیگر در سوریه زخمی شده اند.

از زلزله امروز به عنوان یکی از فاجعه بار ترین روز ها برای دو کشور همسایه نام برده شده.

این رویداد واکنش های را در میان مقام های فعلی و پیشین افغانستان هم به همراه داشته.

وزارت خارجه حکومت طالبان با نشر اعلامیه ای، همچنین محمد اشرف غنی رئیس جمهور مخلوع، حامد کرزی رئیس جمهور پیشین و عبدالله عبدالله رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در حساب های تویتر شان با خانواده های قربانیان این زلزله ابراز غمشریکی کرده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

اسحاق دار، وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان به کابل رسید

اسحاق دار، وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان وارد کابل ش، ۳۰ حمل ۱۴۰۴ خورشیدی
اسحاق دار، وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان وارد کابل ش، ۳۰ حمل ۱۴۰۴ خورشیدی

وزارت خارجۀ پاکستان گفته است که آقای دار و هیئتی از وزیران کابینۀ پاکستان در این سفر یک روزه با مقامهای ارشد طالبان، از جمله ملا حسن آخند، رییس الوزرای حکومت طالبان دیدار خواهد کرد.

پیش از این گزارش شده بود که اجندای این سفر بر گسترش همکاری‌ها میان حکومت طالبان و پاکستان در زمینه‌های "امنیت، تجارت، اتصال منطقه‌ای و روابط مردمی" متمرکز است.

وزیر خارجۀ پاکستان در حالی به افغانستان سفر می کند که در کمتر از ۲۰ روز گذشته پاکستان ده‌ها هزار افغان مهاجر را از خاکش بیرون کرده است.

طلال چاودری وزیر داخلۀ پاکستان روز جمعه، ۲۹ حمل، در یک کنفرانس خبری گفت که از آغاز ماه اپریل تا به حال ۸۵۰۰۰ افغان از پاکستان به افغانستان برگشته اند.

حکومت طالبان اما این آمار را حدود ۷۱۰۰۰ نفر خوانده است.

 ایران و امریکا امروز دور دوم مذاکرات را در روم برگزار می‌کند

جریان مذاکرات دور اول بین هیات ایران
جریان مذاکرات دور اول بین هیات ایران

انتظار می‌رود امروز شنبه در روم پایتخت ایتالیا، گفت‌وگوهایی میان مقام‌های ایرانی و امریکایی آغاز شود.

به نقل از روزنامه امریکایی "اکسوس"، رادیوفردا بخش ایران رادیو آزادی گزارش داده که این مذاکرات امروز شنبه ساعت ۱۱ صبح به وقت اروپا آغاز می‌شود و احتمالاً پنج ساعت ادامه خواهد داشت.

مقام‌های ایرانی و امریکایی در این دور گفت‌وگوها به بررسی راه‌حل‌هایی برای اقدامات آینده خواهند پرداخت.

روز جمعه، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران اعلام کرد: «ما با امریکایی‌ها به‌صورت غیرمستقیم گفت‌وگو خواهیم کرد.»

به گفته عراقچی، در نخستین مرحله مذاکرات، درباره برنامه هسته‌ای ایران و برداشتن تحریم‌ها صحبت شده بود.

هفته گذشته نیز مقام‌های ایرانی و امریکایی در عمان در مورد برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگوهایی انجام داده بودند.

شورشیان حوثی می گوید در پی حملات نیروهای امریکایی شمار کشته‌شدگان به ۷۴ تن رسیده

شورشیان حوثی یمن تحت حمایت ایران، اعلام کرده‌اند که در پی حملات نیروهای امریکایی در دریای سرخ، شمار کشته‌شدگان به ۷۴ تن و زخمی‌ها به ۱۷۰ نفر رسیده است.

نیروهای امریکا روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: «در این حملات هوایی، یک بندر مهم نفتی که در اختیار شورشیان حوثی بود، ویران شده است.»

به گفته قومندانی مرکزی نیروی امریکا، این نیرو‌ها بندر رأس عیسی را هدف قرار داده‌اند تا منابع نفتی را از دسترس حوثی‌ها خارج کنند.

در این بیانیه آمده است که هدف این حملات، تضعیف توان اقتصادی حوثی‌ها است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در تاریخ ۱۵ مارچ کمپینی را علیه حوثی‌ها آغاز کرد.

در پی این کمپین، حملات هوایی امریکا علیه حوثی‌ها افزایش یافته تا به حملات این گروه بر کشتی‌های نظامی و غیرنظامی در دریای سرخ و خلیج عدن پایان دهد.

در منطقه سوات ایالت خیبر پختونخوا؛ در پیوند به قتل یک دختر خرد سال، کاکا و مامای او بازداشت شده‌اند

اعتراضات به دلیل قتل‌های ناموسی در پاکستان
اعتراضات به دلیل قتل‌های ناموسی در پاکستان

در منطقه سوات ایالت خیبر پختونخوا؛ در پیوند به قتل یک دختر خرد سال، کاکا و مامای او بازداشت شده‌اند.

به گفته یکی از مسئولان پولیس در منطقه متی سوات که دو روز پیش با بخش مشال رادیو آزادی صحبت کرده بود، «این دختر ۱۲ ساله به تاریخ چهارم اپریل در منطقه شکردره کشته شده و خانواده‌اش مرگ او را خودکشی خوانده بودند.»

به بیان مقامات پولیس، تحقیقات نشان داده که این دختر به دلیل مسایل مربوط به "ناموس" کشته شده است.

این نخستین‌بار نیست که در خیبر پختونخوا دختری به نام ناموس کشته می‌شود. پیش از این، در ششم اپریل نیز دختری که خواسته بود با فردی به میل خود ازدواج کند، از سوی پدر و برادرش کشته شده بود.

قرار است هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند

انتظار می‌رود هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند.

وزارت خارجه پاکستان روز جمعه در بیانیه‌ای گفته بود: «این سفر به دعوت امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان صورت می‌گیرد.»

قرار است اسحاق دار در این سفر با ملا حسن آخوند رئیس‌الوزرای طالبان، معاون اقتصادی او ملا عبدالغنی برادر، و نیز امیرخان متقی دیدار کند.

اجندای این سفر بر گسترش همکاری‌ها میان افغانستان و پاکستان در زمینه‌های امنیت، تجارت، اتصال منطقه‌ای و روابط مردمی متمرکز است.

این سفر در حالی انجام می‌شود که در همین هفته، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان نیز در رأس هیأتی به کابل سفر کرده بود.

در سوی دیگر، هیأتی به رهبری نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنایع حکومت طالبان، شام روز گذشته از اسلام‌آباد به کابل بازگشته است.

پولیس جرمنی بالای موارد "جعل اسناد" توسط افغان‌های تازه وارد تحقیق می‌کند

افغانهای که توسط نیروهای جرمنی از افغانستان بیرون شدند - تصویر از آرشیف
افغانهای که توسط نیروهای جرمنی از افغانستان بیرون شدند - تصویر از آرشیف

پولیس جرمنی بالای ۸ مورد از احتمال جعل اسناد، توسط افغان‌های که تازه به این کشور منتقل شده اند تحقیق می‌کند.

خبرگزاری DPA جرمنی به نقل از مقام‌های این کشور گزارش داده است که تحقیقات اولیه در این زمینه آغاز شده است.

این خبرگزاری به اساس اطلاعاتی که از منابع امنیتی جرمنی به دست آورده گزارش می‌دهد که در این قضیه عمدتاً شامل موارد "جعل و یا تقلب اسناد" می‌شود.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ حکومت جرمنی شماری از افغان‌های را که با خاطر پیگرد از سوی طالبان مواجه بودند، به جرمنی منتقل کرد.

در تازه ترین مورد، روز چهارشنبه، ۱۳۸ افغان از اسلام آباد، پایتخت پاکستان، به شهر لایپزیخ جرمنی منتقل شدند.

خبرگزاری DPA جرمنی به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجۀ آن کشور گزارش داده است که در بارۀ هویت این افغان‌ها شک و تردیدی وجود ندارد زیرا آن‌ها از مراحل امنیتی خاصی گذشته اند که "اولویت مهم" در این پروسه است.

هنوز نزدیک به ۲۶۰۰ افغان دیگر در انتظار منتقل شدن به جرمنی استند.

آن‌ها کسانی اند که پیش از حاکمیت دوباره طالبان یا با حکومت جرمنی کار کرده‌اند و یاهم خبرنگار، فعال مدنی و کارمند ارگان‌های قضایی افغانستان بوده‌اند و می‌گویند در افغانستان زندگی شان در خطر است.

مارکو روبیو: در صورت نبود پیشرفت سریع، دونالد ترمپ، از میانجی‌گری صلح روسیه و اوکراین عقب‌نشینی می‌کند

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده
مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده می‌گوید که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، ظرف چند روز از تلاش برای میانجی‌گری صلح میان روسیه و اوکراین عقب‌نشینی خواهد کرد، مگر این‌که نشانه‌های روشنی از امکان دستیابی به توافق وجود داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای روبیو پس از دیدار با رهبران اروپایی و اوکراینی روز جمعه، ۲۹ ماه حمل در پاریس گفت: «ما قرار نیست این تلاش را هفته‌ها و ماه‌ها ادامه دهیم. بنابرین همین حالا باید خیلی سریع، و منظورم واقعاً در ظرف چند روز است، مشخص کنیم که آیا این در چند هفتهٔ آینده قابل اجراست یا نه. اگر قابل انجام باشد، ما در آن خواهیم بود؛ اگر نه، اولویت‌های دیگری هم داریم که باید بر آن‌ها متمرکز باشیم.»

وزیر خارجۀ ایالات متحده افزود که ترمپ هنوز هم علاقمند دستیابی به توافق است، اما به گفتۀ آقای روبیو، در صورت نبود نشانه‌های فوری از پیشرفت، ترمپ آمادگی دارد که از این موضوع بگذرد.

ترمپ در جریان کمپاین انتخاباتی‌اش وعده کرده بود که جنگ در اوکراین را ظرف ۲۴ ساعت نخست حضورش در قصر سفید پایان خواهد داد.

اما او پس از ورود به قصر سفید و با افزایش موانع، پیشنهاد کرد که دستیابی به توافق در این بخش در ماه‌ اپریل یا می ممکن خواهد بود.

حملات هوایی امریکا بندر نفتی یمن را هدف قرار داد؛ حوثی‌ها می‌گویند حمله ۲۰ کشته برجای گذاشت

تانکرهای نفت در بندر حدیده در یمن در ماه جولای آتش گرفتند. (عکس آرشیف)
تانکرهای نفت در بندر حدیده در یمن در ماه جولای آتش گرفتند. (عکس آرشیف)

اردوی ایالات متحده گفته است که در حملات هوایی‌اش یک بندر کلیدی مواد سوخت در یمن که در تصرف شورشیان حوثی بود، نابود شده است.

به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، حوثی‌ها گفته‌اند که در حملات هوایی ایالات متحده ۲۰ تن کشته و ۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

فرماندهی مرکزی اردوی ایالات متحده، سنتکام، گفته است که نیروهای امریکایی بندر «رأس‌عیسی» را هدف قرار داده‌اند تا منبع تأمین سوخت برای شورشیان حوثی تحت حمایت ایران را از میان ببرند و آن‌ها را از درآمد محروم کنند.

سنتکام در بیانیه‌ای گفت: «هدف این حملات، تضعیف منبع اقتصادی قدرت حوثی‌ها بود، گروهی که از مردم کشورشان همچنان سوءاستفاده و رنج فراوانی بر آن‌ها تحمیل می‌کند.»

در ادامه آمده است: «هدف حمله آسیب‌رساندن به مردم یمن نبوده است، مردمی که به درستی می‌خواهند یوغ سلطهٔ حوثی‌ها را از گردن بردارند و در صلح زندگی کنند.»

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده در ۱۵ مارچ کمپاین ضد حوثی‌ها را آغاز کرد.

پس از این کمپاین، حملات هوایی ایالات متحده علیه حوثی شدت یافته است تا به حملات آن‌ها بر کشتی‌های ملکی و نظامی در بحیرۀ سرخ و خلیج عدن پایان داده شود.

فرستادهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان: تعاملات با حکومت طالبان از سر گرفته شد

هیئت پاکستان به روز چهارشنبه ۲۷ حمل در کابل با مقامات طالبان دیدار کرد.
هیئت پاکستان به روز چهارشنبه ۲۷ حمل در کابل با مقامات طالبان دیدار کرد.

محمد صادق، فرستادهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان گفته است که تعاملات دوجانبه در سطح عالی با حکومت طالبان در افغانستان پس از یک «وقفهٔ طولانی» از سر گرفته شده است.

او ناوقت روز پنج‌شنبه، ۲۸ ماه حمل در بیانیه‌ای گفت که پاکستان در مشورت با مقام‌های طالبان روی فعال‌کردن دوبارهٔ میکانیزم‌های دیپلماتیک سه‌جانبه و چندجانبه‌ای کار خواهد کرد که افغانستان نیز شامل آن می‌شود.

این میکانیزم‌ها شامل فارمت «همسایگان فوری جمع روسیه»، دیالوگ‌های سه‌جانبهٔ پاکستان و افغانستان با چین، ازبیکستان و ایران می‌شود.

در این حال، صادق برای احیای روند سه‌جانبه با افغانستان و پی‌گیری توافقات قبلی، روز پنج‌شنبه با یوی شیاویونگ، نمایندهٔ ویژهٔ چین برای افغانستان، به‌صورت مجازی گفت‌و‌گو کرد.

او افزوده است: «این پیشنهاد به‌زودی با حکومت افغانستان مطرح خواهد شد.»

فرستادهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان روز چهارشنبه وارد کابل شد و با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان و برخی دیگری از مقامات حکومت طالبان دیدار کرد.

او پس از دیدار از کابل، ملاقاتش را سازنده خواند و افزود که گفت‌و‌گوهای‌شان روی مسایل حساس و استراتیژیک متمرکز بود. اما توضیح بیشتر نداد.

پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، نیروهای مرزی پاکستان و طالبان چندبار با‌هم درگیر شدند و روابط دو طرف به‌گونه‌ای بی‌سابقه سرد شده است.

پاکستان طالبان افغان را به پناه‌دادن به اعضای تحریک طالبان پاکستان، تی‌تی‌پی، متهم کرده است؛ اتهامی که از سوی حاکمان فعلی افغانستان همواره رد شده است.

جوان افغان بازداشت‌شده در روز انتخابات امریکا اعتراف کرده قصد یک حمله تروریستی را داشته

اسناد مربوط به یک جوان افغان که در روز انتخابات در شهر اوکلاهما‌ی امریکا به اتهام برنامه‌ریزی برای انجام حمله بازداشت شده بود.
اسناد مربوط به یک جوان افغان که در روز انتخابات در شهر اوکلاهما‌ی امریکا به اتهام برنامه‌ریزی برای انجام حمله بازداشت شده بود.

یک جوان افغان که در روز انتخابات در شهر اوکلاهما‌ی امریکا به اتهام برنامه‌ریزی برای انجام حمله بازداشت شده بود، به جرم خود اعتراف کرده است.

به گفته سارنوالان، عبدالله حاجی‌زاده ۱۸ ساله که در شهر "مور" ایالت اوکلاهما زندگی می‌کرد، به جرم توطئه برای انجام یک حمله تروریستی و تلاش برای به‌دست آوردن اسلحه و مهمات، اعتراف کرده است.

عبدالله، که هنگام بازداشت ۱۷ ساله بود، در انتظار صدور حکم است و ممکن است تا ۱۵ سال زندان و ۲۵۰ هزار دالر جریمه شود.

اسناد محکمه نشان می‌دهند که حاجی‌زاده پس از گذراندن دوران محکومیتش با اخراج از امریکا موافقت کرده است.

وکیل عبدالله حاجی‌زاده، جیف بایرز، روز پنج‌شنبه به پیام‌های تلفونی و ایمیل‌های باقی‌مانده پاسخ نداده است.

دوست حاجی‌زاده، ناصر احمد توحیدی ۲۷ ساله که پیش‌تر به عنوان نگهبان امنیتی برای تأسیسات نظامی امریکا در افغانستان کار می‌کرد، اکنون به اتهام حمایت مادی از گروه دولت اسلامی (داعش) و توطئه، در انتظار محاکمه است.

سارنوالان ادعا دارند که حاجی‌زاده و توحیدی تلاش کرده بودند اسلحه‌های AK-47 و مهمات تهیه کنند و قصد داشتند در روز انتخابات سال گذشته، در مکان‌های شلوغ حمله‌ای انجام دهند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG