لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۰

ملاله یوسفزی سخنان نمایندهٔ پاکستان در سازمان ملل را ناراحت کننده و شرم آور خواند


ملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل
ملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل

ملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل به سخنان فرستاده دایمی پاکستان در سازمان ملل واکنش نشان داده است.

منیر اکرم٬ نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل متحد٬ روز چهارشنبه در نشستی در باره افغانستان گفت که محدودیت های طالبان بر زنان افغان منشأ مذهبی نداشته، بلکه به فرهنگ خاص پشتون ها مربوط می شود.

ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل این سخنان را ناراحت کننده و شرم آور خواند و از منیر اکرم خواست تا از پنجاه میلیون پشتون پاکستان عذر خواهی کند.

ملاله یوسفزی در صفحه توئیترش خطاب به منیر اکرم نوشت:

«شما هنوز وجود نداشتید که غازی امان الله خان در سال ۱۹۲۱ مکتب های دخترانه را افتتاح کرد.»

ملاله یوسفزی
ملاله یوسفزی

او در ادامه تویتش نوشت که چهار میلیون دختر در مکاتب و پوهنتون های افغانستان درس می خواندند و هزاران مکتب دخترانه و ده ها پوهنتون در خیبر پختونخوا فعال اند.

ملاله یوسفزی: شما هنوز وجود نداشتید که غازی امان الله خان در سال ۱۹۲۱ مکتب های دخترانه را افتتاح کرد.

ملاله افزود که این نظر مغرضانه شماست.

نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز به سخنان آقای اکرم واکنش نشان داده و گفته است که طالبان نیز به بهانه فرهنگ، از کار، آموزش و تحصیل زنان جلوگیری می کنند، اما در واقع این فرهنگ افغان ها نیست.

او گفت که اقدامات طالبان علیه زنان٬ نه به اسلام و نه به فرهنگ افغانستان و پشتونها ارتباط دارد.

محسن داور
محسن داور

در این حال، محسن داور، رئیس کمیته روابط خارجی اسامبلی ملی پاکستان می گوید که کمیته تحت رهبری وی تصمیم گرفته که منیر اکرم را برای وضاحت سخنانش، احضار کند.

او این سخنان آقای اکرم را غیرقابل قبول خواند.

«بنأ ما جلسه بعدی کمیته روابط خارجی را برای ارزیابی همین موضوع دعوت کرده ایم تا او در باره سخنانش و آنچه گفته وضاحت دهد. او در چنین مقام مهمی به نمایندگی از یک کشور ، هویت یک قوم را نادرست توصیف کرده است. او سعی کرده هویت یک ملت را بد نشان دهد.»

افراسیاب ختک یکی از اعضای سابق مجلس سنای پاکستان، سخنان منیر اکرم را به پشتون ها توهین آمیز خواند و پرسید که آیا پاکستان از طالبان نمایندگی می کند؟

شاه محمود میاخیل سرپرست پیشین وزارت دفاع افغانستان نیز به این اظهارات عکس العمل شدید نشان داده است.

او گفته که میلیون ها دختر در دو طرف خط دیورند به مکتب می روند.

شاه محمود میاخیل سرپرست وزارت دفاع حکومت جمهوری افغانستان
شاه محمود میاخیل سرپرست وزارت دفاع حکومت جمهوری افغانستان

به گفتهٔ او طالبان تندرو نمایندگان جامعه پشتون ها نیستند.

پیش از این، عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان نیز گفته بود که بیشتر طالبان پشتون اند و پشتون های روستایی نمی خواهند که دختران شان به مکتب بروند.

طالبان در ماه آگست ۲۰۲۱ آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کردند، اما قول دادند که در بهار سال ۲۰۲۲ تمام مکاتب را باز می کنند.

طالبان برخلاف قول شان نه تنها به دختران بالا تر از صنوف ششم اجازه رفتن به مکتب را ندادند، بلکه دروازه های پوهنتون ها را هم بستند.

در ادامه اقدامات علیه زنان، طالبان حتی آنها را از کار در نهاد های غیر دولتی کمک رسان به مردم نیز منع کردند و در جدیدترین اقدام، شرکت دختران در امتحان کانکور پوهنتون های خصوصی نیز ممنوع اعلام کردند.

XS
SM
MD
LG