روزنامه گلوب اند میل چاپ کانادا مطلبی را زیر این عنوان نشر کرده که " زنان افغان پس از ممنوعیت طالبان دیگر نمیتوانند از خانواده های خود حمایت کنند".
در این مطلب به زندگی یک زن افغان به نام سویتا نعیمی پرداخته شده که پیش از وضع ممنوعیت طالبان بر کار زنان در اداره های غیردولتی، نان آور خانواده اش بود و در یک موسسه کار میکرد.
سویتا نعیمی که ۳۳ ساله است به گلوب اند میل گفته از روزی که از تصمیم طالبان مبنی ممنوعیت کار زنان در اداره های غیردولتی آگاه شده، بسیار ناراحت است زیرا درآمد خود را از دست داده و خانه نشین شده است.
در ادامه آمده که سویتا گفته با وجود ممنوعیت کار، هرکاری که از دستش برآید انجام خواهد داد تا برای پدر و مادرش که پیر و بیمار اند، حمایت کند.
او گفته نمیخواهد ناراحتیاش را در مقابل خانوادهاش نشان دهد از همینرو با آنها میخندد اما در اتاق خود به تنهایی جلو اشک هایش را گرفته نمیتواند.
تصمیم طالبان مبنی بر وضع ممنوعیت کار بر زنان در اداره های غیردولتی تنها بر زندگی سویتا نعیمی تاثیر نگذاشته بلکه هزاران زن دیگر را که در سازمانهای غیردولتی کار می کردند، به همین سرنوشت دچار ساخته است.
طالبان در دسمبر ۲۰۲۲ طی فرمانی از اداره های غیردولتی خواستند که کار زنان در آنها را متوقف سازند این اقدام باعث شد تا شماری از سازمان ها به فعالیت های شان را بگونه قسمی و یا هم بطور کامل متوقف سازند.
سازمان ملل متحد میگوید که این اقدام بر روند کمک رسانی به میلیون ها شهروند نیازمند در افغانستان تاثیر گذاشته است.
روزنامه نیویارک تایمز مقالهای را در مورد حمله مرگبار اخیر در شهر پشاور پاکستان نشر کرده و گفته که به نظر میرسید که تروریسم به پاکستان بازگشته است.
این حمله که بیش از صد کشته بجای ماند، در داخل یک مسجد در یک ساحهای رخ داد که تدابیر شدید امنیتی در آن اتخاذ شده بود.
در ادامه میخوانیم که به نظر میرسد با این حمله که شهر پشاور را وحشت زده کرد، تروریسم مانند سال های گذشته یکبار دیگر به پاکستان بازگشته که در نتیجه آن افراط گرایان شهر پشاور را به ویرانه مبدل کردند و این باعث تغییر گسترده در پاکستان شد.
پس از آن که تحریک طالبان پاکستان در ۲۰۱۴ مسئولیت حمله مرگبار به یک مکتب نظامی را بدوش گرفت، اردوی پاکستان عملیات گسترده را علیه این گروه در ایالت خیبرپشتونخواه از جمله منطقه قبایلی وزیرستان راه اندازی کرد.
حدود ۱۵۰ نفر در حمله بر مکتب نظامی کشته شده بودند که بیشتر شان شاگردان بودند.
نیویارک تایمز در ادامه نوشته که در سالهای پش از ۲۰۱۵، طالبان پاکستانی و سایر افراط گرایان از بیشتر مناطق قبایلی بیرون رانده شده و بسیاری از آنها به همسایگی پاکستان، به افغانستان پناه بردند.
اما به نوشته روزنامه، زمانی که گروه های امدادرسان به روز سهشنبه اجساد را از زیر آوار مسجد فروریخته در پشاور بیرون آوردند، این سوال مطرح شد که حکومت این کشور در شرایط فعلی که پاکستان با بحران های شدید اقتصادی و سیاسی رو به رو است، برای مقابله با موج جدید حملات افراط گرایان آماده است یا خیر؟
نیویارک تایمز نوشته که حمله اخیر پشاور، مرگبارترین حمله در چند سال اخیر بود که ۲۱۷ نفر دیگر را زخمی کرده است.
در ادامه میخوانیم که این حمله نشان میدهد که تحریک طالبان پاکستانی از پناهگاه های امن در افغانستان تحت حاکمیت طالبان قویتر شده و حملات خود بر پاکستان را شدت بخشیده اند اما حکومت طالبان همواره ادعا کرده که اجازه استفاده از خاک افغانستان را برای حملات بر کشورهای دیگر نخواهد داد.
پر خوانندهترینها
۱