افغانستان
توماس وست به پاکستان، جرمنی و سوئیس سفر میکند
توماس وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان سفرش را به پاکستان، جرمنی و سوئیس آغاز میکند.
در اعلامیه وزارت خارجه امریکا گفته شده که او در این سفر خود که تا چهارم ماه فبروری دوام میکند، با شرکایش، افغانها و سازمانهای امداد رسان بشردوستانه در مورد منافع مشترک در افغانستان مشوره میکند.
در حالیکه آنها در جستجوی حمایت از مردم افغانستان و حفاظت از منابعشان اند، احکام و فرامین اخیر طالبان جامعه جهانی را با چالشهای فوق العادهای مواجه کرده است.
نماینده ویژه امریکا برای افغانستان در این سفرش با همتایان خود به هدف یک واکنش واحد منطقهای و بینالمللی کار خواهد کرد که نشان دهنده تعهد جمعی به حقوق زنان و دختران افغان و دسترسی به کمکهای حیاتی باشد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
وزیر خارجه ایالات متحده از تمدید توافقنامهی انتقال شماری از افغانها به کشورش خبر داد
انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، میگوید که کشورش تفاهمنامه با ائتلاف تخلیهی افغانها یا (Afghanevac) را تمدید کرده است.
آقای بلینکن ناوقت سهشنبه، ۱۸ جدی، در شبکه ایکس، توییتر سابق، نوشت که این اقدام به هدف انتقال و اسکان مجدد آن عده از افغانهایی که در کنار امریکاییها در افغانستان کار کردهاند، روی دست گرفته شده است.
شماری از درخواستدهندگان ویزای ویژه مهاجرت امریکا و همچنین افرادی که تحت برنامههای P1 و P2 برای گرفتن ویزای ایالات متحده درخواست دادهاند، شکایت دارند که با گذشت بیش از سه سال از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، هنوز هم منتظر انتقال به امریکا هستند.
اما بلینکن میگوید که روند اسکان مجدد شهروندان افغان مشارکت حیاتی است و ایالات متحده متعهد است که در کنار افغانهایی که با نیروهای امریکایی در افغانستان کار کردهاند، بماند.
ایالات متحده در ماه اسد ۱۴۰۰ خورشیدی، پس از برگشت طالبان به قدرت، حدود ۱۲۴ هزار افغان را از افغانستان انتقال داد.
داعش مسئولیت حمله بر دو عالم دین در ولایت بغلان را پذیرفت
در حمله افراد مسلح ناشناس بر دو عالم دین در ولایت بغلان، یکی از آنان کشته و دیگری زخمی شده است.
شیراحمد برهانی، سخنگوی قوماندانی امنیه ولایت بغلان، به رسانههای داخلی افغانستان گفت: «این عالمان دین شام سهشنبه در حالی که از یک مهمانی بهسوی خانه بازمیگشتند، مورد حمله قرار گرفتند.»
به گفتهٔ برهانی، در این حمله یک عالم دین به نام عبدالرزاق کشته و دیگری بهشدت زخمی شده است.
قوماندانی امنیه بغلان درباره اینکه آیا مهاجمان بازداشت شدهاند یا خیر، چیزی نگفته است.
تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را نپذیرفته است.
اما پیش از این، در شهر پلخمری، مرکز بغلان، گروه داعش مسئولیت یک حمله انتحاری در مسجد امام زمان را که در آن دهها نفر، از جمله علمای شیعه، کشته و زخمی شده بودند، بر عهده گرفته بود.
سهیل شاهین به حیث سفیر حکومت طالبان در دوحه گماشته شد
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر، به عنوان سفیر طالبان در دوحه، پایتخت قطر گماشته شده است.
یک منبع حکومت طالبان به روز چهارشنبه، ۱۹ جدی، در پیام نوشتاری به رادیو آزادی تأیید کرد که آقای شاهین پس از این بهحیث سفیر سفارت افغانستان در دوحه که در کنترل طالبان است، کار خواهد کرد.
شاهین پیش از این بهعنوان رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر ایفای وظیفه میکرد و محمد نعیم، سرپرستی سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در دوحه را به عهده داشت.
منبع طالبان همچنان افزود که محمد نعیم، بهعنوان معاون اداری وزارت خارجهٔ طالبان تعیین شده است.
پس از برگشت طالبان به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، هیچ کشوری تا هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. اما قطر در جمع محدود کشورهایی است که کنترل سفارت افغانستان در آن کشور را به طالبان سپرده است.
این خبر به روز شده است
گزارشگر خاص ملل متحد دربارۀ بازداشت واخراج افغان ها ازپاکستان ابراز نگرانی میکند
ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان در بارۀ گزارش ها در خصوص بازداشت افغان ها در پاکستان و اخراج آنها از آن کشور ابراز نگرانی کرده است.
آقای بنیت در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) شام امروز سه شنبه ۷ جنوری نوشته است که خواستش را برای حفاظت و جلوگیری از بازگرداندن اجباری به خصوص گروههای آسیبپذیر تکرار می کند.
او در ادامه به رفتار بهتر با افغان ها در کشورهای منطقه تاکید کرده است.
سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در اسلامآباد شب گذشته گفت که پولیس پاکستان حدود ۸۰۰ مهاجر افغان را در اسلام آباد بازداشت کرده است.
این سفارت در اعلامیه ای همچنان گفته است که برخی از این افغان ها ویزای معتبر داشتند و تعدادی دارای کارت های گواهی ثبت نام مهاجران افغانستان POR و شهروندی افغانستان ACC بودند.
مقام ها در اسلام آباد امروز گفتند که تنها افغان های فاقد اسناد اخراج خواهند شد.
محسن نقوی وزیر داخلۀ پاکستان قبلاً گفته بود که مهاجران افغان پس از ۳۱ دسمبر سال ۲۰۲۴ بدون داشتن اجازۀ نامۀ پولیس نمی توانند در اسلام آباد زندگی کنند.
یک گروه مخالف طالبان ادعا کرده که ۴ طالب را در ولایت قندوز کشته است
یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» به رهبری احمد مسعود ادعا می کند که در حملۀ افرادش به اعضای نیروی طالبان مستقر در فرماندهی امنیۀ این گروه در ولایت قندوز ، ۴ تن از آنان کشته و ۵ تن دیگر زخمی شدند.
این جبهه در خبرنامه ای امروز سه شنبه (۱۸جدی) گفت که این حمله ساعت ۰۷:۲۰ دقیقۀ شب گذشته بر قراول فرماندهی امنیه انجام شد.
در ادامه آمده است که کشته شدگان محافظان قوماندان امنیۀ طالبان بودند.
برخی از رسانه های داخلی افغانستان که از بیرون این کشور فعالیت می کنند شب گذشته به نقل از منابع از انفجاری در فرماندهی امنیۀ طالبان در قندوز خبر داده بودند.
طالبان در بارۀ ادعای «جبهه مقاومت ملی افغانستان» هنوز چیزی نگفته اند. رادیو آزادی نمی تواند که این ادعا را به طور مستقل تایید کند.
بورد کرکت انگلستان درخواست لغو مسابقه با افغانستان را رد کرد
بورد کرکت انگلستان درخواستها برای لغو مسابقه با تیم کرکت افغانستان را رد کرد.
این بورد کرکت افزوده است که بهجای موضع یکجانبه، موضع مشترک همهٔ اعضای شورای بینالمللی کرکت در این زمینه تأثیرگذارتر خواهد بود.
ریچارد گولد، رئیس اجرایی این بورد، گفت که این بورد رفتار طالبان با زنان و دختران را محکوم میکند.
وی تأکید کرد که برای اقدام در این زمینه از سوی شورای بینالمللی کرکت (ICC) تلاش خواهد کرد، زیرا به گفتهٔ او، تلاشهای هماهنگ در مقایسه با اقدامات یکجانبه بسیار مؤثرتر خواهند بود.
پیش از این، شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا از انگلستان خواستهاند تا مسابقهٔ جام قهرمانان کرکت (چمپینز) در برابر افغانستان را که قرار است ماه آینده برگزار شود، تحریم کند.
آنان از بورد کرکت انگلستان (ECB) خواستهاند تا در برابر سرکوب زنان توسط طالبان موضعگیری کند.
قرار است تیم انگلستان اولین مسابقهٔ خود را در چارچوب گروهی این رقابتها در تاریخ ۲۶ فبروری در شهر لاهور پاکستان مقابل افغانستان برگزار کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از ۱۶۰ سیاستمدار روز دوشنبه در نامهای که امضا کردهاند، از بازیکنان و مقامات انگلستان خواستهاند تا در برابر رفتار طالبان با زنان و دختران در افغانستان اعتراض کنند.
در این نامه آمده است: «ما همچنین از بورد کرکت انگلستان (ECB) میخواهیم که مسابقهٔ پیشروی خود در برابر افغانستان را در چارچوب مرحلهٔ گروهی جام قهرمانان شورای جهانی کرکت (ICC) در تاریخ ۲۶ فبروری تحریم کند تا پیام واضحی ارسال شود که چنین رفتار ظالمانهای قابل تحمل نیست.»
انگلستان پیش از این در جام جهانی کرکت پنجاهاوور سال ۲۰۲۳ و همچنین در جام جهانی بیستاوور سال ۲۰۲۲ با افغانستان روبهرو شده بود.
سال گذشته، استرالیا به دلیل وخامت وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان، مسابقات بیستاوور خود در برابر این کشور را لغو کرد.
شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا از انگلستان خواستند تا مسابقه جام قهرمانان کریکت با افغانستان را تحریم کند
شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا از انگلستان خواستهاند تا مسابقهی جام قهرمانان کرکت (چمپینز) در برابر افغانستان را که قرار است ماه آینده برگزار شود، تحریم کند.
آنان از بورد کرکت انگلستان (ECB) خواستهاند تا در برابر سرکوب زنان توسط طالبان موضعگیری کند.
قرار است تیم انگلستان اولین مسابقهی خود را در چارچوب گروهی این رقابتها در تاریخ ۲۶ فبروری در شهر لاهور پاکستان مقابل افغانستان برگزار کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از ۱۶۰ سیاستمدار روز دوشنبه در نامهای که امضا کردهاند، از بازیکنان و مقامات انگلستان خواستهاند تا در برابر رفتار طالبان با زنان و دختران در افغانستان اعتراض کنند.
در این نامه آمده است: «ما همچنین از بورد کرکت انگلستان (ECB) میخواهیم که مسابقهٔ پیشروی خود در برابر افغانستان را در چارچوب مرحلهی گروهی جام قهرمانان شورای جهانی کرکت (ICC) در تاریخ ۲۶ فبروری تحریم کند تا پیام واضحی ارسال شود که چنین رفتار ظالمانهای قابل تحمل نیست.»
ریچارد گولد رئیس اجرایی بورد کرکت انگلستان (ECB)، در پاسخ گفته است که از همهٔ کشورهای عضو شورای جهانی کرکت خواسته میشود تا در مسابقات بینالمللی با افغانستان بهصورت یکسان رفتار کنند.
انگلستان پیش از این در جام جهانی کرکت پنجاهاوور سال ۲۰۲۳ و همچنین در جام جهانی بیستاوور سال ۲۰۲۲ با افغانستان روبهرو شده بود.
سال گذشته، استرالیا به دلیل وخامت وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان، مسابقات بیستاوور خود در برابر این کشور را لغو کرد.
سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در اسلامآباد: صدها مهاجر افغان بازداشت شده، ویزای معتبر دارند
سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در اسلامآباد در واکنش به بازداشت ۸۰۰ مهاجر افغان در اسلامآباد گفته که این مهاجران دارای ویزای معتبر، کارت پیاوآر و کارت شناسایی افغان (ACC) هستند.
این سفارت روز دوشنبه ۱۷ جدی در صفحه ایکس یا توییتر سابق خود با نشر اعلامیهای نوشته که مهاجران افغان برای جلوگیری از بازداشت نیاز به دریافت سند عدم اعتراض (NOC) دارند که اخذ آن برای بسیاری دشوار است.
در این اعلامیه آمده است که در میان مهاجران اخراج شده ۱۳۷ نفر ویزه شان تمام شده بود و منتظر تمدید آن بودند.
این سفارت افزوده که زنان و کودکان در جریان این بازداشتها از خانوادههایشان جدا شدند و از دولت پاکستان خواستهاند تا حقوق و امنیت مهاجران افغان مقیم این کشور را رعایت کند.
سفارت افغانستان همچنین از سازمان ملل متحد و نهادهای بینالمللی حقوق بشری خواسته است تا به سیاستهای پاکستان در قبال مهاجران افغان رسیدگی کنند.
این درحالی است که در هفته اخیر بازداشت و تلاشی خانه بهخانه مهاجران افغان در پاکستان افزایش یافته است.
ایران می گوید برای دریافت حقابه خود از افغانستان ازتمام امکانات موجود استفاده میکند
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایران میگوید تهران از تمام امکانات موجود برای دریافت حقآبه خود از دریاهای مشترک و مرزی با افغانستان استفاده خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، بقایی تاکید کرد که این موضوع از زمانی که افغانستان ساخت بندها را آغاز کرده برای ایران به یک اولویت تبدیل شده است.
آقای بقایی، روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی در مورد پروژههای بندهای افغانستان گفت، وزارت خارجه به عنوان مسئول دیپلماسی ملی، به گونهٔ پیهم موضوع حقابۀ ایران را به مثابه یک اجندای تعیین شده تعقیب کرده است.
او این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که حکومت طالبان اعلام کرد که بند پاشدان که بر دریای هریرود درهرات ساخته میشود درحال تکمیل شدن است.
اسماعیل بقایی افزود که تلاش ایران برای تامین حقآبه خود از دریای مشترک هریرود از اوایل دهه ۱۳۸۹ آغاز شده است.
طالبان و حکومتهای قبلی افغانستان بارها گفتهاند که بر اساس توافقنامه آب هلمند به حقآبه ایران پایبند هستند، اما به دلیل خشکسالیهای دوامدار، میزان آب دریاها کاهش یافته است.
درسالجاری ملیون ها نفر درافغانستان به کمک های بشری نیاز خواهند داشت
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانهٔ ملل متحد (اوچا) گزارش میدهد که در سال ۲۰۲۵ در افغانستان ۲۲،۹ میلیون نفر که تقریبا نیمی از نفوس این کشور را تشکیل میدهند، به کمکهای بشری نجات بخش نیاز دارند.
اوچا گفته است که بحران مواد غذایی در افغانستان هنوز هم جدی است و قرار است که در سال ۲۰۲۵ به حدود ۱۴،۸ میلیون نفر که یک سوم از نفوس را تشکیل میدهند، به مواد غذایی و کمکهای زراعتی نیاز داشته باشند.
این ادارهٔ ملل متحد میافزاید که یکجا با کمبود آب و خدمات صحی، کمبود شدید غذایی سطح سوی تغذیه را افزایش داده است.
به اساس معلومات اوچا، در این سال ۳،۵ میلیون کودک که سن شان کمتر از پنجسال است و ۱،۱ میلیون زن به تداوی فوری در بخش تغذیه نیاز خواهند داشت.
اوچا میافزاید که اقتصاد افغانستان که پس از حاکمیت طالبان بیشتر ضعیف شده ، بحران بشری را افزایش داده است.
به گفتهٔ اوچا، محدودیت بودجهٔ انکشافی، بیکاری، قرضهای داخلی و فقر گستردهٔ نزدیک به ۴۸ درصد نفوس افغانستان را متاثر کرده و خانوادهها توان خرید مواد اساسی و خدمات را ندارند.