لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۶

سازمان ملل با یک پوهنتون بریتانیایی سروی کشت کوکنار را در افغانستان انجام می‌دهد


تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان
تصویر آرشیف: یکی از کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد با استفاده از ستلایت به سروی کشت کوکنار در افغانستان ادامه میدهد.

بر اساس قرار داد تازه میان اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد و پوهنتون کرانفیلد بریتانیا، آنان در همکاری باهم با استفاده از ستلایت سروی کشت کوکنار را در افغانستان انجام خواهند داد.

بر بنیاد این قرارداد، پوهنتون کرانفیلد (Cranfield) عکسها و شواهد بدست آمده از ستلایت را تجزیه و تحلیل میکند و میزان کشت کوکنار را مشخص خواهد کرد.

در اعلامیه این پوهنتون بریتانیایی آمده است که سروی کشت کوکنار با استفاده از ستلایت از اوایل سال جاری میلادی آغاز و تا ماه جولای امسال ادامه خواهد یافت و در جریان آن پنج صد هزار هکتار زمین زراعتی مورد سروی قرار خواهد گرفت.

داکتر محمد ظفر، معیین پیشین پالیسی و استراتیژی وزارت مبارزه با مواد مخدر، سروی به منظور مشخص کردن میزان کشت کوکنار با استفاده از ستلایت را موثر میداند.

"یو. ان. او. دی. سی در گذشته هم سروی را بگونه حضوری انجام میداد و بعداً این سروی هم با استفاده از ستلایت و هم به شکل حضوری در ساحه انجام میشد. سروی ستلایت هم دقیق و نتایج آن مشابه به سروی حضوری است، در جای که برای سروی حضوری اجازه و امکانات موجود نباشد، سروی ستلایت هم خیلی دقیق است و ارقام نزدیک به حقیقت را بدست میدهد."

گزارش های وجود دارد که هنوز هم کشت کوکنار به پیمانه نامعلومی در افغانستان جریان دارد
گزارش های وجود دارد که هنوز هم کشت کوکنار به پیمانه نامعلومی در افغانستان جریان دارد

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، از سال ۲۰۰۹ میلادی به اینسو همه ساله سروی کشت کوکنار را در افغانستان انجام میدهد.

بر بنیاد یک سروی در سال ۲۰۲۲ بر دو صد و (۳۳) هزار هکتار زمین در افغانستان کوکنار کشت شده بود

بر بنیاد سروی سال گذشته این اداره، در سال ۲۰۲۲ بر دو صد و (۳۳) هزار هکتار زمین در افغانستان کوکنار کشت شده بود که با توجه به نتایج سال قبل از آن، ۳۲ در صد افزایش را در کشت کوکنار نشان میداد.

نجیب احمدی، رییس پیشین پالیسی معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله میگوید، با توجه به شرایط کنونی، سروی کشت کوکنار به گونه حضوری ممکن نیست، اما اجرای سروی با استفاده از ستلایت نیز نتایج قابل اعتماد را بدست میدهد.

" این که برویم به سر زمین و آن را سروی کنیم، بسیار زمانگیر است. ما در افغانستان سالانه بیشتر از یک صد هزار هکتار زمین کشت کوکنار داریم، تعین میزان آن وقتگیر، هرچند وقت گیر است، اما نتیجه صد در صدی بدست میدهد. لیکن سروی ستلایت هم که عکسهای آن پنج در پنج کیلو متر باشد، دقت آن فوقالعاده عالی است که با استفاده از (GIS) تجزیه و تحلیل میشود و ما میتوانیم مشخص کنیم که به کدام اندازه کوکنار در یک ولایت، یک ولسوالی و یا یک قریه کشت شده است."

اقدام تازه سازمان ملل متحد برای ادامه سروی کشت کوکنار در حال است که وزارت داخله حکومت طالبان در ماه عقرب امسال پس از اعلان نتایج سروی اداره (UNODC) اعلان کرد که آنان پس از این به هیچ نهاد خارجی اجازه نخواهند داد که بدون هماهنگی با آنان سروی کشت کوکنار را اجراء کند.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG