باشندگان کابل از بیبرقی شکایت داشته و حکومت طالبان را به کوتاهی در حل آن متهم میکنند.
فرحناز باشنده کابل میگوید که در این فصل زمستان در یک شبانه روز فقط یک ساعت برق دارند:
"ما فقط در ۲۴ ساعت یک ساعت برق داریم او هم که فقط در بین ۱۵ یا ۲۰ دقیقه اول هم در حال رفتوآمد است، دیشب شما/حکومت طالبان عکسهای چراغانی کابل را منتشر کرده بودید، کجا است این برق خیالی که ما خود نمیتوانیم ببینیم؟ چرا مشکلات بیبرقی را حل نمیکنند؟ ۲۴ ساعت در سایت برشنا اعلامیه میگذارند که برق جور میشود، اینقدر میگاوات در ۲۴ ساعت نمیفهمم بوده و نبوده من نمیفهمم این برق خیالی به کجا وصل میشود."
علی: زمانی برق میآید که مردم در خواب اند و هیچ نیازی به برق ندارند.
علی نیز در کابل زندگی میکند، جاییکه به گفته او برق هنگامی به خانههای مردم وصل میشود که آنان خواب اند:
"برقهای کابل واقعاً فاجعه است، در ۲۴ ساعت شاید یک ساعت بیشتر گاهی برق داریم گاهی نداریم، زمانی برق میآید که مردم در خواب اند و هیچ نیازی به برق ندارند."
علی از حکومت طالبان میخواهد هرچه زودتر این چالش را حل کند.
باشندگان کابل در حالی از نبود برق انتقاد میکنند که حکومت طالبان چندی پیش از دو قرارداد برق میان افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان خبر داده بود.
حکمتالله آخندزاده رئیس شرکت برشنای حکومت طالبان در پیام تصویری که به رادیو آزادی فرستاده دلیل قطع برق در کابل و دیگر ولایات را مشکلات تخنیکی در کشور ازبکستان میخواند.
اما امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در سخنرانیاش که از سوی تلویزیون ملی زیر حاکمیت طالبان روز یکشنبه نشر شده گفته که ازبکستان برق را به روی افغانستان قطع کردهاست.
او از ازبکستان خواست در این زمستان سرد و دشوار در بخش انتقال برق به افغانستان به وعده خود با آنان وفا کند:
"خواهشمندیم در این زمستان دشوار و سرد به آن وعده خود با ما بماند که به شرکت برشنای ما وعده کرده که مطابق آن ۴۰۰ میگاوات برق به افغانستان میدهد، اما متأسفانه اکنون آن برق را قطع کرده و هموطنان با مشکل مواجه اند."
نبود برق در کابل و ولایات سبب شده مردم برای گرم کردن خانههایشان از گاز و زغال استفاده کنند. استفاده این دو مواد سوخت هم سبب جان باختن دهها تن شدهاست.
در حالی مردم چالش نبود برق را امسال تجربه میکنند که این زمستان از سردترین زمستانها در سالهای اخیر خوانده شدهاست.