قرار است سازمان همکاری اسلامی (او آی سی) نشست اضطراری را به هدف بررسی آخرین تحولات وضعیت بشری در افغانستان به ویژه ممنوعیت کار و تحصیل زنان٬ برگزار کند.
OIC در حساب تویتری خود نوشته است، در این نشست که به روز چهارشنبه ۱۱ جنوری از سوی کمیتۀ اجرایی این سازمان در جده برگزار میشود، آخرین تحولات وضعیت بشری در افغانستان به بحث گرفته خواهد شد.
در ادامه آمده که سازمان همکاری اسلامی و اکادمی بینالمللی فقه اسلامی (IIFA) پیش از این با نشر اعلامیههایی اقدامات اخیر طالبان در برابر زنان افغان را مخالف با اهداف شریعت اسلامی خوانده اند.
شماری از فعالان حقوق بشر و زنان نسبت به نتایج این نشست خوشبین هستند، اما تأکید میکنند این گونه نشستها نباید تنها جنبۀ ظاهری داشته باشد و باید کشورهای اسلامی حکومت طالبان را در مورد تأمین حقوق زنان قناعت دهند.
دیوه امرخیل، فعال حقوق بشر و زنان به رادیو آزادی گفت، تاثیرات این نشست میتواند متفاوتتر از دیگر نشستهای بینالمللی باشد.
دیوه امرخیل: این نشست متفاوت خواهد بود٬ خواست ما این است که در این نشست موضوع حقوق زنان به طور جدی مطرح شود
"این نشست متفاوت از نشستهای قبلی است، چرا که اینجا بحث مسالۀ اسلامی است و کشورهای اسلامی میتواند طالبان را در این عرصه قناعت بدهند و خواست ما از این نشست و کشورهای اسلامی این است که راجع به مشکلات زنان افغان اقدام جدی کنند."
در همین حال شماری از آگاهان مسایل اسلامی از برگزاری این نشست استقبال میکنند، اما میگویند، باور ندارند که در چنین نشستها راه حل مناسبی برای مشکلات افغانستان پیدا شود.
داکتر صلاح الدین سعیدی، یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت، باید سازمانها و جامعۀ جهانی برای افغانها نسخه ندهند، بلکه زمینه را برای ایجاد یک حکومت به انتخاب مردم فراهم سازند.
"از این کنفرانسها ما استقبال میکنیم اما زمانی مورد استقبال بهتر قرار خواهد گرفت که آنها به مسایلی تمرکز کنند که واقعا راه حل باشد. جامعۀ جهانی باید زمنیهساز این شود که مردم افغانستان خود تصمیم بگیرند، برای ما نسخه ندهند."
به تازهگی داکتر محمد گورمز، یکی از علمای معروف ترکیه در نشستی با وزیر معارف حکومت طالبان در ترکیه گفته که بهعنوان یک مسلمان ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان برایش پذیرفتنی نیست.
پیش از این احمد محمد الطیب، شیخ الازهر مصر نیز با اظهار تأسف از ممنوعیت تحصیل زنان و دختران افغان از سوی طالبان با نشر بیانیهای این عمل را خلاف شریعت خواند وگفت، کسانی که این دستور را صادر کرده اند چگونه بیش از دوهزار حدیث و روایت اسلامی در مورد حق تحصیل زنان را فراموش کرده اند.
حکومت طالبان در ماه دسامبر سال گذشته تحصیل و کار زنان و دختران را در افغانستان ممنوع کردند که این تصمیم طالبان با واکنشهای گسترده در داخل و بیرون از افغانستان مواجه شده است.