لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۹

پوهنتون دیجیتال لیوال برای دانشجویان محروم از تحصیل فرصت تحصیل آنلاین فراهم می‌کند


آرشیف - عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف - عکس جنبه تزئینی دارد

پس از آن‌که حکومت طالبان پوهنتون‌ها را به روی دختران بستند، مسئولان پوهنتون خصوصی دیجیتال لیوال می‌گویند که برای دانشجویان محروم از تحصیل فرصت تحصیل آنلاین را فراهم می‌کنند.

نور رحمان لیوال، موسس و توسعه دهندۀ این پوهنتون روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت، از سایر پوهنتون‌ها در افغانستان و کادرهای علمی خواسته اند تا به آنها بپیوندند.

لیوال: از محصلین می‌خواهیم تا با ثبت نام در وب سایت رشته‌های شان را مشخص بسازند

آقای لیوال گفت که این برنامه رایگان است و مواد درسی در وب سایت این پوهنتون و دیگر پوهنتون‌ها قابل دسترس خواهد بود:
"ما در حال حاضر بخاطر تاسیس پوهنتون آنلاین مصروف ایجاد نصاب درسی و جذب کدرهای اکادمیک هستیم. از محصلین می‌خواهیم تا با ثبت نام در وب سایت رشته‌های شان را مشخص بسازند تا ما آن را فراهم بسازیم ما اکنون با شمار زیاد از پوهنتون‌ها در تماس هستیم تلاش می‌کنیم که آنها یا با پوهنتون دیجیتال لیوال یکجا شوند یا همین سیستم ما را در وب سایت‌های پوهنتون‌شان به طور رایگان بکار ببرند."

آقای لیوال گفت که پیش از این سیستم را برای دانش‌آموزان مکتب‌ها نیز فراهم کرده بودند و برای دانش‌آموزان و دانشجویان سند رسمی فراغت نیز داده خواهد شد.

شماری از دانشجویان از این برنامه استقبال می‌کنند، اما می‌گویند که فراهم کردن امکانات برای دسترسی به این سیستم دشوار است.

عاقله: درس‌های آنلاین یک گزینۀ خوب است.

عاقله مایار، دانشجوی طب به رادیو آزادی گفت:
"دسترسی به درس‌های آنلاین مشکل است مثلاً در کابل با وجود داشتن اینترنت هم مشکل است زیرا درس‌های آنلاین اینترنت قوی کار دارد، پس محصلین که در اطراف هستند آنها چطور می‌توانند به این درس‌ها دسترسی پیدا کنند؟ اما باز هم از این که وقت محصلین ضایع شود درس‌های آنلاین یک گزینۀ خوب است."

برخی از آگاهان امور آموزشی هم از راه اندازه برنامه‌های درسی آنلاین برای دانشجویان دختر محروم از تحصیل ستایش می‌کنند، اما می‌گویند که این گزینه نمی‌تواند جایگزینی برای درس‌های حضوری باشد.

صدیق پتمن یکی از این آگاهان و معین سابق وزارت معارف
صدیق پتمن یکی از این آگاهان و معین سابق وزارت معارف

صدیق پتمن یکی از این آگاهان و معین سابق وزارت معارف به رادیو آزادی گفت:
"ما از تلاش و دلسوزی موسسات سپاسگزاریم که به همچو راه‌های بدیل فکر می‌کنند، اما راه‌های بدیل راه حل نیست برای یک ملت، اینجا یک ملت زندگی می‌کند، موضوع از چند نفر نیست که برای آنها شرایط تدریس آنلاین مساعد ساخته شود، موضوع سرنوشت یک ملت است که مربوط می‌شود به تعلیم و تربیه دختران، به این خاطر ما خواهش می‌کنیم که شرایط برای تدریس حضوری مهیا شود و راه‌های گریز برای آن جستجو نشود."

این در حالیست که وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان به تاریخ ۲۹ قوس دروازه‌های پوهنتون‌ها را به روی دانشجویان دختر در افغانستان بستند.

طالبان پس از آغاز حاکمیت دوباره‌شان مکتب‌ها را نیز به روی دختران بالاتر از صنف ششم بستند و بیشترین محدودیت را بر زنان و دختران وضع کردند.

این محدودیت‌ها واکنش‌های گستردۀ داخلی و بین‌المللی را به همراه داشته، اما طالبان تا به حال اقدامی برای برداشتن این محدودیت‌ها نکرده اند.

XS
SM
MD
LG