لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۸

رحیم: اگر کمک‌های بشردوستانه نرسد با وضعیت رقتبار روبه‌رو می‌شوم


آرشیف - توزیع کمک های بشردوستانه به افراد نیازمند در ولایت غور. عکس از آرشیف
آرشیف - توزیع کمک های بشردوستانه به افراد نیازمند در ولایت غور. عکس از آرشیف

به دنبال دستور طالبان مبنی بر منع کار زنان در سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان، سه موسسه خارجی فعالیت‌های‌شان را در افغانستان به حالت تعلیق درآوردند.

رحیم داد ۵۲ ساله باشنده ولایت پروان افغانستان است که در صحبت با رادیو آزادی از وضعیت بد اقتصادی خود شکایت کرده و می‌گوید اگر کمک‌های بشردوستانه برایش نرسد با وضعیت رقتباری روبه‌رو خواهد شد:
" کراچی وان استم، کار و بار اصلاً نیست، طفل دار هم استم، زمین سخت و آسمان دور حیران استیم چه کنیم اگر کمکی با ما نشود شاید به حالت کما برسیم. "

بیکاری به اوج خود رسیده

یک شهروند دیگر افغانستان که نخواسته نامش گرفته شود در پیامی به رادیو آزادی شکایت مشابه دارد و می‌گوید:
"فعلاً بیکار استم، بیکاری به اوج خود رسیده، وضعیت اقتصادی جوانان را بیحد متضرر ساخته و آنها را مجبور به فرار از کشور کرده است."

شماری زیادی از شهروندان افغانستان در حالی از وضعیت بد اقتصادی شکایت می‌کنند که سه موسسه خارجی به روز شنبه فعالیت‌های خود را در افغانستان تعلیق کردند.

موسسه حفاظت از کودکان، شورای مهاجرت ناروی و پاملرنه اعلام کردند که دلیل این تصمیم آنها منع طالبان از کار زنان در سازمان‌های غیردولتی و خارجی در افغانستان است.

وزارت اقتصاد حکومت طالبان روز شنبه طی مکتوبی، زنان و دختران را از کار در سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان منع کرد.

این وزارت هشدار داد که در صورت عدم تطبیق این دستور، جواز فعالیت موسسات غیردولتی لغو خواهند شد.

در پی این فرمان، موسسه حفاظت از کودکان، شورای مهاجرت ناروی و پاملرنه که در بخش کمک‌های بشری فعالیت دارند، در بیانیه مشترک گفتند که بدون کارمندان زن نمی‌توانند به گونه موثر به نیازمندان در افغانستان کمک‌رسانی کنند.

این سه موسسه در حالی از تعلیق فعالیت‌های‌شان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر داده که براساس ارقام سازمان ملل متحد میلیون‌ها نفر در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

آذرخش حافظی عضو هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان به این باور است که تعلیق فعالیت سه موسسه کمک رسان بین‌المللی در افغانستان بحران اقتصادی و مشکلات شهروندان این کشور را افزایش خواهد داد:
"وقتی که موسسات وجود نداشته باشند و واسطه نباشند بین جهان و سازمان ملل متحد و مردم افغانستان، این کمک‌ها به مستحقین نخواهند رسید و این فاجعه را دوچندان می‌سازد و مشکل مردم را بیشتر می‌سازد چرا که یگانه وسیله که در حال حاضر یک لقمه نان را برای مردم می‌رساند همین موسسات سازمان ملل متحد است که پول‌های کشورهای کمک رسان را به نیازمندان می‌رساند."

توزیع مواد غذایی به شماری از نیازمندان در کابل، عکس از آرشیف
توزیع مواد غذایی به شماری از نیازمندان در کابل، عکس از آرشیف

صندوق کودکان ملل متحد "یونیسف" به تازگی گفت که در سال ۲۰۲۳ که کمتر به یک هفته دیگر به آغاز آن مانده است، بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

برعلاوه اعلام تعلیق فعالیت از سوی سه موسسه خارجی در افغانستان در واکنش به منع کار کردن زنان در سازمان‌های غیردولتی در افغانستان، اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد، مقام‌های امریکایی و برخی دیگر از نهادها گفته اند که این اقدام طالبان روی رسیدن کمک‌های بشری به مردم افغانستان تاثیرگذار خواهد بود.

XS
SM
MD
LG