لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۱

ملل متحد: تصمیم طالبان در مورد کار زنان در سازمان‌های غیردولتی پر پیامد خواهد بود


یک کارمند زن برنامه جهانی غذا زنان بی‌بضاعت را در هرات برای دریافت کمک‌های بشری ثبت نام می‌کند. عکس از آرشیف
یک کارمند زن برنامه جهانی غذا زنان بی‌بضاعت را در هرات برای دریافت کمک‌های بشری ثبت نام می‌کند. عکس از آرشیف

اداره امور زنان سازمان ملل متحد، ممانعت زنان از کار در سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی از سوی طالبان را دردناک و پر پیامد خوانده است.

بخش افغانستان این اداره روز گذشته در توییترش نوشت که ممنوعیت اخیر طالبان در مورد حق کار زنان، نقض اصول بشردوستانه است و افغان‌ها را با بحران گسترده و عمیقی روبه‌رو می‌کند.

وزارت اقتصاد طالبان به روز شنبه (۳ جدی) طی مکتوبی به سازمان‌های غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان دستور داد تا کار کارمندان زن را تا امرثانی متوقف کنند.

در این مکتوب دلیل این تصمیم هم مانند بسیاری از محدودیت‌های دیگر طالبان، عدم رعایت حجاب زنان ذکر شده است.

این اقدام، واکنش‌های گسترده را برانگیخته است، از این میان آنالنا بربوک وزیر خارجه جرمنی در بیانیه‌ای گفته که مطمین است که این تصمیم طالبان با واکنش‌های بین‌المللی رو‌به‌رو می‌شود.

انالنا بربوک وزیر خارجه جرمنی
انالنا بربوک وزیر خارجه جرمنی

او روز گذشته در توییترش نوشت: "ما نمی‌پذیریم که طالبان به خاطر پالیسی‌های شان علیه زنان با کمک های بشردوستانه بازی کنند. آنها "طالبان" نصف از جمعیت را از یک حق اساسی دیگر محروم می‌کنند. اصول بشردوستانه را زیر پا می‌گذارند و نیاز های حیاتی مردم را به خطر می‌اندازند."

وزیر خارجه جرمنی در ادامه افزوده، کسانی که دختران را از کار، تحصیل و زندگی عمومی محروم می‌کنند نه تنها کشور را ویران می‌کنند بلکه تبعیض بر اساس جنسیت نیز می‌تواند جنایت علیه بشریت باشد."

خانم بربوک تاکید کرده که منتظر پاسخ قوی جامعه جهانی در این زمینه است.

سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اروپا هم ناوقت دیروز یکشنبه ممنوعیت کار زنان از سوی طالبان را یک نگرانی جدی خواندند، حسین ابراهیم طه سرمنشی سازمان همکاری اسلامی از مقام‌های طالبان خواست که تصمیم شانرا در این مورد پس بگیرند و اجازه دهند که کمک های بشردوستانه لازم به مردم برسد.

او گفته که ممنوعیت کار زنان نه تنها مانع از کسب درآمد آنها می‌شود بلکه به گفته او به روند ارسال کمک های بشردوستانه آسیب جدی وارد خواهد کرد.

همچنین انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا ناوقت روز شنبه هشدار داد که این دستور طالبان عواقب به گفته او ویرانگری خواهد داشت.

بلینکن در توییترش نوشت که عمیقاٌ نگران است که ممنوعیت طالبان بر زنانی که کمک‌های بشردوستانه را در افغانستان انجام می‌دهند، کمک‌های حیاتی و نجات زندگی به میلیون‌ها تن را اخلال خواهد کرد.

او تاکید کرد که زنان در عملیات بشردوستانه در سرتاسر جهان نقش مهم دارند.

پس از آقای بلینکن، کرین دیکر شارژدافیر امریکا برای افغانستان هم گفت که چگونه طالبان می‌توانند زنان و کودکان را از گرسنگی نجات دهند در حالیکه زنان اجازه ندارند کمک‌رسانی کنند، خانم دیگر گفت که قاری دین محمد حنیف وزیر اقتصاد طالبان مسئول است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات شارژدافیر امریکا برای افغانستان ناوقت دیروز یکشنبه در توییترش نوشت که مقام‌های امریکایی نباید در امور داخلی آنها مداخله کنند و سازمان‌های که در افغانستان فعالیت دارند به گفته مجاهد به رعایت قوانین و فرمان‌های آنها مکلف اند.

حکومت طالبان در روزهای اخیر همچنان در مورد تحصیل و کار زنان تصامیم سختگیرانه را اعلام کرد، ابتلا دروازه های پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به روی دانش آموزان دختر در افغانستان مسدود شد و سپس هزاران زن را که در موسسات غیردولتی داخلی و خارجی کار می‌کردند از کار منع کرد.

XS
SM
MD
LG