لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۹

آی آر سی: افغانستان در ۲۰۲۳ احتمالاً با بدترین بحران بشری مواجه خواهد شد


توزیع نان خشک رایگان به افراد نیازمند در کابل
توزیع نان خشک رایگان به افراد نیازمند در کابل

احمد فرید یکی از باشندگان کابل می‌گوید که با مشکلات اقتصادی فراوان روبه‌رو است.

او که توان تأمین پول مصارف دوا، غذا و مواد سوخت خانواده‌اش را ندارد، می‌گوید که تا کنون هیچ کمکی دریافت نکرده است:
"از نهادهای کمک کننده و حکومت تقاضای ما اینست که یا زمینۀ کار را فراهم بسازند در غیر آن کمک کند برای ما. این کمک جز به افرادی که با وکیل‌ها شناخت دارند به دیگران این کمک‌ها نمی‌رسد."

این در حالیست که کمیتۀ بین‌المللی نجات (IRC) می‌گوید، افغانستان از جمله کشورهای است که احتمالاً در سال آیندۀ میلادی با بدترین بحران بشری مواجه خواهد شد.

IRC به روز چهارشنبه با نشر "فهرست اضطراری سالانه‌اش" افغانستان را پس از سومالیا و اوتوپیا در سومین رده کشورهای در معرض خطر و وخامت بحران بشری جا داده است.

کمیتۀ بین‌المللی نجات گفته است که افغان‌ها با تغییر قدرت همچنان در فروپاشی اقتصادی قرار دارند و تلاش‌ها برای بهبود وضعیت اقتصادی این کشور بسنده نبوده است.

به گفتۀ IRC تقریباً تمام مردم افغانستان در فقر زندگی می‌کنند و یک زمستان طولانی را در پیشرو دارند و میلیون‌ها افغان قادر به تامین نیازهای اولیه‌شان نیستند.

در گزارش این کمیته، خشکسالی و جاری شدن سیلاب‌ها از دیگر عوامل عمدۀ بدتر شدن وضعیت اقتصادی افغانستان خوانده شده است.

کمیتۀ بین‌المللی نجات در ادامه گفته که زنان و دختران افغان بار سنگین این سختی را در سال ۲۰۲۳ بیشتر تجربه خواهند کرد.

همچنان به تازگی ادارۀ سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمند سازی زنان در افغانستان گفته که در حال حاضر حداقل شش میلیون نفر در این کشور در یک قدمی قحطی قرار دارند.

خبرگزاری باختر در کنترل طالبان به روز چهارشنبه به نقل از بانک مرکزی افغانستان در کنترل حکومت طالبان گفت که از آغاز امدادرسانی به افغانستان پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان، نزدیک به دو میلیارد دالر کمک بشری به افغانستان فرستاده شده است.

اما برخی از آگاهان مسائل اقتصادی می‌گویند، برای هماهنگی کمک‌های بشردوستانه در افغانستان میکانیزم مشخصی وجود ندارد.

محمد نبی افغان، یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت، نبود نظارت و حسابدهی از کمک‌ها سبب شده تا تمام کمک‌های بشردوستانه به افراد مستحق نرسد:
"بهتر این است که یک کمیتۀ بی‌طرف ایجاد شود که بتواند تمام مشکلات را بررسی کند و کمک کنند تا کمک‌های بشردوستانه در این زمستان سرد به افغان‌های مستحق و محلات که مردم به آن نیاز دارند برسد تا بتواند درد مردم را دوا بکند."

حکومت طالبان پیش از این گفته بود که کمیتۀ مشخصی برای نظارت از روند کمک‌ها ایجاد شده است.

پیش از این سازمان ملل متحد گفته بود که شمار نیازمندان به کمک‌های بشری در افغانستان در سال آینده به بیست و چهار میلیون تن خواهد رسید.

اما طالبان گفته اند، وضعیت بشری در افغانستان به حدی خراب نیست که سازمان‌های بین‌المللی گزارش می‌دهند.

کمیتۀ بین‌المللی نجات IRC گفته است که در سال ۲۰۲۲ کارمندان‌اش را در افغانستان به چهار برابر افزایش داده و در نظر دارد تا سال آیندۀ میلادی به گونۀ مستقیم برای ۸۰۰۰۰۰ خدمات از جمله تیم‌های صحی سیار را فراهم کند.

XS
SM
MD
LG