لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۱

دیپلومات: آیا پاکستان میتواند مبارزه با طالبان پاکستانی را در داخل افغانستان گسترش بدهد؟


دو تن از فرماندهان تحریک طالبان پاکستان
دو تن از فرماندهان تحریک طالبان پاکستان

نشریهٔ دیپلومات

  • نشریهٔ دیپلومات در تازه ترین شماره خود مطلبی را تحت عنوان « آیا پاکستان میتواند مبارزه علیه تحریک طالبان پاکستانی را تا پناهگاه های این گروه در داخل أفغانستان گسترش بدهد» به نشر رسانده است.

مقاله نویس در ابتدا نوشته است که واشنگتن تحریک طالبان پاکستان را در فهرست گروه های دهشت افگن شامل کرده است که این عمل موجب ایجاد هماهنگی مجدد میان پاکستان و امریکا در مبارزه با چنین گروه هایی میشود.

به نوشته دیپلومات٬ تحریک طالبان پاکستان به تاریخ ۲۷ نوامبر آتش بس را که به میانجیگری طالبان أفغان نافذ شده بود٬ خاتمه بخشید و به افراد خود دستور داد تا حملات خود را از سر بگیرند.

نشریه دیپلومات در ادامه گفته است که پس از ختم آتش بس٬ این گروه حملات خود را در پاکستان افزایش داده است و شاید اسلام آباد نیز در واکنش٬ حملاتی را انجام بدهد و حتی در همکاری با متحدین منطقوی و بین المللی خود در جستجوی راه های مبارزه با گروه در داخل أفغانستان نیز شود.

در اوایل هفته جاری٬ واشنگتن گروه تحریک طالبان پاکستان ( یا تی تی پی ) و بخش القاعده را که در نیم قاره هند فعالیت دارد٬ در فهرست سازمان های دهشت افگن درج کرد.

درعین حال واشنگتن قاری امجد رهبر تحریک طالبان پاکستان را که در شمالغرب پاکستان حملاتی را انجام می دهد٬ در فهرست تروریستان درج کرده است.

به نوشته دیپلومات این مسئله به این خاطر مهم است که حالا پاکستان در زمینه مبارزه با این گروه تعقیب آن در داخل أفغانستان٬ با ایالات متحده از نزدیک کار می کند.

دیپلومات در ادامه نوشته است٬ قرار دادن گروه تحریک طالبان پاکستان در فهرست گروه های تروریستی در حقیقت طالبان أفغان را از همکاری با این گروه منع می کند. به باور دیپلومات به نظر می رسد که فشار های پاکستان برای واداشتن طالبان برای اقدامات بیشتر در برابر تحریک طالبان پاکستان نتیجه نداده است و درصورتی که حمایت طالبان أفغان از گروه طالبان پاکستانی ادامه یابد٬ لوی درستیز جدید اردوی پاکستان پالیسی نوی اتخاذ خواهد کرد.

اما طالبان أفغان گفته اند که به هیچ کسی اجازه نمی دهند از قلمرو أفغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند.

نشریهٔ نشنل انترست

  • نشریه امریکایی نشنل انترست نیز در مورد جنگ بیست ساله أفغانستان مطلبی را به نشر رسانده است. این نشریه گفته است ناکامی تلاش های بیست ساله در زمینه ملت سازی در أفغانستان که در تابستان سال گذشته منجر به سقوط گردید و اعتراض ها در رسانه ها٬ این اظهارات رئیس جمهور بوش را به خاطر می آورد که گفته بود٬ به یک مداخلهٔ محتاطانه نیاز بود.

نشنل انترست در ادامه نوشته است٬ شش ماه پس از خروج نیروهای امریکایی از أفغانستان٬ جنگ اوکراین آغازگردید و با آغاز این جنگ٬ تصور همگانی بر این بود که ناتوانی امریکا در یک کشور به نحوی منجر به بروز بحران٬ در کشور دیگری میشود. اما به باور نویسنده٬ جنگ اوکراین چیز دیگری را ثابت ساخت.

صرف نظر از این که در مورد مداخله امریکا دراین جنگ چی فکر میشود و یا هم برای منافع امریکا چقدر مهم است٬ حقیقت مسئله این است که بار سنگین جنگ أفغانستان از دوش واشنگتن برداشته شده است و در عوض کار حمایت نظامی و بشری امریکا را از مبارزهٔ کییف با مسکو را سهل تر ساخته است.

XS
SM
MD
LG