هرچند که طالبان بارها گفته اند که گروههای تروریستی در افغانستان نیستند، اما به نظر میرسد که جهانیان به آن باور ندارند.
اجیت دوال، مشاور امنیت ملی هند به تازگی گفته است، به شمول افغانستان تهدیدهای گروههای تروریستی در منطقه نگرانی بزرگ برای همه است:
"مبارزه در برابر تروریزم و حمایت مالی آن باید هدف مشترک همه ما باشد، ما همینگونه از تمام کشورهای عضو سازمان ملل میخواهیم که مسئولیت خود برای مبارزه با تروریزم را به عهده بگیرند و کنوانسیونهای موجود در این باره را رعایت کنند و از حمایت آن افراد و گروهها دست بکشند که مصروف فعالیتهای تروریستی هستند."
در نشست تشکیل شدۀ دهلی نو نمایندگان و مشاوران امنیت ملی کشورهای جنوب آسیا از جمله ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قرغزستان و قزاقستان اشتراک کرده اند.
رسانههای هندی به نقل از مقامهای این کشور نوشته اند، هدف از این نشست بررسی وضعیت امنیتی افغانستان، مبارزه با گسترش تروریزم از افغانستان و انواع افراطیت و تهدیدهای آن و بهبود روابط هند و کشورهای آسیای میانه است.
اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان با فرستادن یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی این را رد کرده که افغانستان تهدیدی به دیگر کشورها است. او گفته که آنان متعهد هستند که از خاک افغانستان بر ضد دیگر کشورها استفاده نخواهد شد.
نصرالله محمودزاده، مشاور امنیت ملی تاجیکستان در نشست دهلی نو، وضعیت افغانستان را پیچیده خوانده و افزود، افراطیت تخریب کنندۀ آسیای مرکزی در حال رشد است.
مارات ایمان کولوف، مشاور امنیت ملی قرغزستان هم گفته که آسیای مرکزی با تهدید افراطیت و قاچاق مواد مخدر روبهرو است.
او با اشاره به وضعیت کنونی افغانستان گفته است، این وضعیت بر ثبات و امنیت آسیای جنوبی تاثیر گذاشته است.
هرچند در این نشست در مورد از بین بردن تهدیدات تروریستی در افغانستان بسیار بحث شده، اما افزون بر آن ویکتور محمود اوف، مشاور امنیت ملی ازبکستان گفته که افغانستان نباید منزوی شود، زیرا به گفته او، اکنون امکانات و فرصتهای استراتژیک برای رسیدن به صلح در افغانستان وجود دارد.
او افزوده است:" نباید گذاشت که افغانستان با بحران اقتصادی، اجتماعی و بشری روبهرو شود."
نشست نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی درحالی در هند تشکیل شده که توماست ویست، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای افغانستان هم بعد از دیدار با مقامهای کشور هند در حساب توییتری خود بر گفتوگوی سیاسی بین افغانان تاکید کرده و افزوده است، در این مورد میان جامعۀ جهانی توافق وجود دارد که رهبری این ابتکار را افغانان به عهده گیرند.
آقای وست با عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی نظام مخلوع افغانستان هم دیدار کرده و گفته که هردوی آنان بر آغاز گفتوگوهای هرچه زودتر بینالافغانی تاکید کردند.
بر آغاز گفتوگوها برای صلح بینالافغانی در حالی تاکید میشود که طالبان متهم به انحصار قدرت و تشکیل ندادند یک حکومت همهشمول هستند، اما طالبان میگویند که حکومتشان همهشمول است.