لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۵۳

افغانستان

نشرات رادیو آزادی و صدای امریکا از موج اف ام از سوی طالبان قطع شد

طالبان اف ام رادیو آزادی و صدای امریکا را بسته اند.

مقام های طالبان می‌گویند، پس از دریافت شکایت ها در مورد محتوای برنامه های هر دو رادیو، تصمیم به بستن اف ام این رسانه ها گرفته اند.

عبدالحق حماد رئیس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در یک تویت گفته که نشرات رادیو آزادی روی موج اف ام در سیزده شهر بسته شده.

رادیو آزادی و صدای امریکا، در بیش از دو دهه گذشته علاوه بر موج متوسط، برنامه های بیست و چهار ساعته نشر می‌کردند که میلیون ها شنونده دارد.

طالبان پیش از این در ماه مارچ، پخش برنامه های تلویزیونی صدای امریکا را بسته بودند. این برنامه ها از طریق تلویزیون ملی افغانستان و شبکه خصوصی طلوع نشر می‌شدند.

نهاد های بین‌المللی همواره از محدود کردن رسانه های از سوی طالبان انتقاد کرده اند.

به دنبال حاکمیت دوباره طالبان در اگست پارسال، ده ها رسانه در افغانستان بسته شده اند و کارمندان آنها، وظایف شانرا از دست داده اند.

رادیو آزادی علاوه بر موج های متوسط و اف ام، در صفحه انترنتی و سایر شبکه های اجتماعی در دسترس شنونده ها قرار داشته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سازمان بین‌المللی مهاجرت: در یک ماه بیش از ۲۳۰ هزار افغان از ایران بازگشته‌اند

پناهندگان افغان پس از اخراج از ایران، در تاریخ ۲۸ جون ۲۰۲۵ با وسایل خود به نقطه صفر مرزی اسلام قلعه بین افغانستان و ایران رسیدند.
پناهندگان افغان پس از اخراج از ایران، در تاریخ ۲۸ جون ۲۰۲۵ با وسایل خود به نقطه صفر مرزی اسلام قلعه بین افغانستان و ایران رسیدند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که در ماه جون ۲۰۲۵ بیش از ۲۳۰ هزار افغان از ایران به افغانستان بازگشته‌اند که اکثر آن‌ها به اجبار اخراج شده‌اند.

این روند در هفته‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته زیرا ایران برای همه مهاجران افغان فاقد مدرک مهلت خروج تا ۶ جولای تعیین کرده است.

با این حال، سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید که تعداد اخراج‌شدگان حتی پیش از فرارسیدن مهلت مقرر هم بالا بوده است.

به گفته سخنگوی این سازمان، بین اول تا ۲۸ جون ۲۳۴ هزار نفر به افغانستان بازگشته‌اند و از آغاز سال میلادی تاکنون، ۶۹۱ هزار افغان بازگشته‌اند که ۷۰ درصدشان به اجبار اخراج شده‌اند.

در برخی روزهای هفته گذشته، شمار بازگشت‌ها به ۳۰ هزار نفر در روز نیز رسیده است.

یوناما نشست دو روزه‌ای را در دوحه برای حمایت از سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر برگزار کرده است

روزا اتونبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما
روزا اتونبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز دوشنبه در دوحه قطر، نشست های گروهای کاری را برای حمایت از سکتور خصوصی و مبارزه با مواد مخدر آغاز کرده است.

این نشست تخنیکی که دو روز ادامه خواهد داشت، در ادامه نشست ماه جولای سال گذشته و بر اساس توصیه‌های ارائه‌شده به شورای امنیت سازمان ملل برگزار شده است.

در این نشست، مقامات طالبان، نمایندگان کشورهای عضو، سازمان‌های بین‌المللی و کارشناسان شرکت کرده‌اند تا پیشرفت‌ها و اولویت‌های آینده را بررسی کنند.


محکمه‌ای در فرانسه هفت افغان را به اتهام دست‌داشتن در سرنگونی مرگ‌بار قایق پناهجویان به حبس محکوم کرد

قایق های بادی حامل مهاجران
قایق های بادی حامل مهاجران

یک محکمه در فرانسه روز دوشنبه هفت افغان و دو کرد عراقی را به دلیل دست‌داشتن در حادثه واژگونی قایقی که به مرگ چند پناهجو انجامید، به ۷ تا ۸ سال زندان محکوم کرد.

این قایق کوچک بامداد ۱۴ دسمبر ۲۰۲۲ از فرانسه حرکت کرده بود و سرنشینان آن از افغانستان، آلبانیا، هند و سینگال بودند.

در این حادثه که چند کیلومتر دورتر از سواحل بریتانیا رخ داد، چهار نفر کشته و چهار نفر دیگر ناپدید شدند. از میان ناپدیدشدگان، تنها جسد یک مرد افغان یافت شد.

نجات‌دهندگان ۳۹ نفر را از غرق شدن نجات دادند.

محکمه شهر لیل سه نفر، از جمله یک افغان را (که غیابی محاکمه شد و طراح اصلی قاچاق دانسته می‌شود) به ۸ سال زندان محکوم کرد.

دو برادر افغان دیگر نیز به دلیل تأمین مالی این شبکه، به ۷ سال حبس محکوم شدند.

فرد دیگری که در بلژیک زندانی است، در تاریخ دیگری محاکمه خواهد شد.

سارنوالان فرانسوی اعلام کرده‌اند که پیشتر یک جوان سنگالی که هدایت قایق را به عهده داشته، از سوی محکمه بریتانیا به ۹ سال زندان محکوم شده بود.

بر اساس تحقیقات، چند نفر از سرنشینان پیش از حرکت قایق صدای ترکیدن یا شکستگی بلندی را شنیده بودند.

احتمال می‌رود که حکومت پاکستان مدت اقامت مهاجران افغان را تمدید کند

آرشیف
آرشیف

پاکستان قبلاً مدت اقامت مهاجران افغان دارای کارت P.O.R یا کارت های ثبت شده را تا تاریخ ۳۰ جون تمدید کرده بود که امروز به پایان می‌رسد.

یکی از مقامات پاکستانی که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که طرح تمدید اقامت مهاجران افغان به کابینه ارائه شده و انتظار می‌رود روز سه‌شنبه در این مورد تصمیم گرفته شود.

در صورت تصویب این طرح، سرنوشت حدود یک میلیون و چهارصد هزار افغان دارای کارت‌های P.O.R در پاکستان مشخص خواهد شد.

حکومت پاکستان گفته است هدف از تمدید اقامت این مهاجران افغان این است که آنان بتوانند با عزت به کشور خود بازگردند و پیش از بازگشت، فرصت کافی برای بستن تجارت‌ها و فروش دارایی‌های‌شان در پاکستان را داشته باشند.

در حال حاضر، حدود یک میلیون و چهارصد هزار مهاجر افغان دارای کارت P.O.R، هشت‌صد هزار تن دارای کارت A.C.C اند و به گفتۀ مقام‌های پاکستانی حدود یک میلیون دیگر به‌گونه غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کنند.

از ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از یک میلیون مهاجر افغان از پاکستان اخراج شده‌اند.

با کمک کشور هند، برای ده‌ها فرد دارای معلولیت در افغانستان پای مصنوعی نصب شده است

آرشیف
آرشیف

راندهیر جیسوال سخنگوی وزارت خارجه هند، روز گذشته این خبر را در صفحه‌اش در شبکه ایکس توییتر سابق منتشر کرد. او نوشته است که توسط یک مؤسسه خیریه هندی به نام "جیپور فوت"، به‌طور موفقانه برای ۷۵ فرد دارای معلولیت در افغانستان پای مصنوعی نصب شده است.

جیسوال این اقدام را بخشی از کمک‌های بشردوستانه هند به افغانستان دانسته و افزوده است که این کمپ پنج‌روزه نصب پای مصنوعی با استقبال گرم روبرو شده است.
در افغانستان، جنگ‌های چند دهه‌ باعث مجروح شدن صدها هزار تن شده که بسیاری از آن‌ها دچار معلولیت دائمی شده‌اند.

اغلب این معلولان یک یا هر دو پا، یا دست خود را از دست داده‌اند.
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اعلام کرده است که حداقل ۲۱۰ هزار فرد دارای معلولیت جسمی در نزد آنان ثبت شده‌اند که در سال‌های اخیر به حدود یک‌ صد و پنجاه هزار تن آنان کمک صورت گرفته است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت: بیش از ۲۳۰ هزار افغان در ماه جون ایران را ترک کرده‌اند

گروهی از مهاجران افغان که از ایران اخراج شده‌اند. (عکس آرشیف)
گروهی از مهاجران افغان که از ایران اخراج شده‌اند. (عکس آرشیف)

سازمان بین‌المللی مهاجرت، آی‌او‌ام، به روز دوشنبه، ۸ ماه سرطان اعلام کرد که بیش از ۲۳۰ هزار افغان در ماه جون ایران را ترک کرده‌اند.

به گفتۀ آی‌او‌ام، بیشتر این افغان‌ها اخراج شده‌اند.

آوند عزیز آغا، سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت به خبرگزاری فرانس پرس گفت که از اول جون تا ۲۸ جون امسال در کل ۲۳۳۹۴۱ تن از ایران به افغانستان بازگشته‌اند.

به گفتۀ او، تنها در هفته‌ ۲۱ تا ۲۸ جون، شمار بازگشت کننده‌ها ۱۳۱۹۱۲ تن ثبت شده است.

ایران در ماه می برای افغان‌های فاقد اسناد قانونی مهلت داد که تا ۶ جولای ایران را ترک کنند.

در هفته‌های اخیر، با افزایش گزارش‌ها از اخراج افغان‌ها و فشار برای ترک خاک ایران پیش از ضرب‌الاجل ۶ جولای شمار بازگشت‌کنندگان به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.

جان باختن دستکم ۵ تن در پی سیلاب‌ها در افغانستان

افغانستان - تصویری از سیلاب
افغانستان - تصویری از سیلاب

به دنبال باران و سیلاب در چند روز گذشته در افغانستان دستکم ۵ تن جان باختند و ۸ تن دیگر زخمی شدند.

اداره ملی رسیدگی به رویدادهای طبیعی حکومت طالبان اعلام کرده است که این تلفات در ولایت‌های کابل، پروان، لوگر، میدان وردک، خوست، پکتیا، پکتیکا، لغمان، زابل و ننگرهار به مردم رسیده است، اما در این مورد توضیح بیشتر داده نشده است.

این اداره شام یک‌شنبه، ۸ سرطان در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود نوشت که ۷۱ خانه به‌طور کامل ویران و ۱۶۲ خانه به‌طور جزئی تخریب و هزاران جریب زمین زراعتی، محصولات کشاورزی و باغ‌ها نیز ویران شده‌اند.

در ادامه آمده است که این آمار ابتدایی است و ممکن است در آینده تغییر کند.

پیش‌بینی شده است که روز دوشنبه ولایت‌های پکتیا، خوست، ننگرهار، کنر و نورستان شاهد باران شدید و جاری شدن سیلاب خواهند بود.

مقام ملل متحد: اطمینان حاصل شود که بازگشت، عاملی برای ثبات باشد، نه برای شکنندگی

مهاجران افغان در حال ترک ایران (عکس آرشیف)
مهاجران افغان در حال ترک ایران (عکس آرشیف)

یک مقام کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با اشاره به بازگشت ده‌ها هزار مهاجر افغان از ایران به افغانستان به دنبال جنگ اسرائیل و ایران، گفته است که جنگ متوقف شده است، اما پیامدهای انسانی آن همچنان ادامه دارد.

به دنبال آغاز جنگ میان اسرائیل و ایران حدود دو هفته پیش، روند اخراج مهاجران افغان از ایران افزایش یافت.

عرفات جمال، نمایندۀ کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، یو‌ان‌اچ‌سی‌آر، برای افغانستان یک‌شنبه در شبکه ایکس یا تویتر سابق نوشت: «بیایید با هم اطمینان حاصل کنیم که بازگشت، عاملی برای ثبات باشد، نه برای شکنندگی.»

این مهاجران عمدتاً از طریق بندر اسلام قلعه وارد افغانستان می‌شوند.

آقای جمال که برای بازدید از وضعیت این پناهجویان به مرز افغانستان و ایران رفته، گفته است: «این پناهجویان افغان در شرایط بسیار دشوار به کشور خود بازمی‌گردند و به‌ویژه زنان که از کار و آموزش محروم هستند، نگرانی‌های زیادی دارند.»

یو‌ان‌اچ‌سی‌آر به روز شنبه، ۸ ماه سرطان، در بیانیه‌ای نوشت که در روزهای اخیر، روزانه ده‌ها هزار پناهجوی افغان از ایران اخراج شده‌اند.

بر اساس این بیانیه، تنها در یک روز، در ۲۶ ماه جون، ۳۶ هزار پناهجوی افغان از ایران به کشورشان بازگردانده شده‌اند.

از پنجمین سالروز درگذشت نجم العرفا حیدری وجودی شاعر نام‌دار زبان پارسی ـ دری و عارف برجسته و شناخته شده افغانستان یاد بود شد

حیدری وجودی شاعر نام‌دار زبان پارسی ـ دری
حیدری وجودی شاعر نام‌دار زبان پارسی ـ دری

در محفل که از سوی "خانه صلح و دموکراسی" در شهر هامبورگ جرمنی برگزار شده بود شماری از شخصیت‌های فرهنگی، شاعران، اساتید پوهنتون و دوستداران استاد اشتراک داشتند.

شرکت‌کنندگان با ایراد سخنرانی، شعرخوانی و بازخوانی آثار استاد وجودی، یاد و کارنامه ارزشمند این شاعر فرزانه را گرامی داشتند.

حیدری وجودی در زندگی پُربارش آثار فراوان در عرصۀ ادبیات افغانستان آفرید که به‌طور نمونه می‌توان از عشق و جوانی، نقش امید، با لحظه‌های سبز بهار، سالی در مدار نور، سایه معرفت، رباعیات و دوبیتی های او نام برد.

او به تاریخ ۲۱ جوزای سال ۱۳۹۹ در اثر ابتلا به ویروس کرونا، به عمر ۸۱ سالگی در کابل درگذشت.

حیدری وجودی، در زمان حیاتش با برگزاری محافل مثنوی‌خوانی در کابل، جوانان شیفتۀ ادبیات، عرفان و اشعار مولانا را آموزش می‌داد.


یو‌ان‌اچ‌سی‌آر: تنها در یک روز، ۳۶ هزار پناهجوی افغان از ایران به کشورشان بازگردانده شده‌اند

افغان‌های اخراج شده از ایران (عکس آرشیف)
افغان‌های اخراج شده از ایران (عکس آرشیف)

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، یو‌ان‌اچ‌سی‌آر، در مورد اخراج دسته‌جمعی پناهجویان افغان از ایران هشدار داده است.

یو‌ان‌اچ‌سی‌آر به روز شنبه، ۸ ماه سرطان، در بیانیه‌ای نوشت که در روزهای اخیر، روزانه ده‌ها هزار پناهجوی افغان از ایران اخراج شده‌اند.

بر اساس این بیانیه، تنها در یک روز، در ۲۶ ماه جون، ۳۶ هزار پناهجوی افغان از ایران به کشورشان بازگردانده شده‌اند.

عرفات جمال، رئیس دفتر یو‌ان‌اچ‌سی‌آر در افغانستان که برای بازدید از وضعیت این پناهجویان به مرز افغانستان و ایران رفته، گفته است: «پناهجویان افغان در شرایط بسیار دشوار به کشور خود بازمی‌گردند و به‌ویژه زنان که از کار و آموزش محروم هستند، نگرانی‌های زیادی دارند.»

پس از حملات اسرائیل بر ایران، مقامات این کشور روند بازداشت و اخراج پناهجویان افغان را شدت بخشیده‌اند.

به گفته یو‌ان‌اچ‌سی‌آر، در سه ماه گذشته، دست‌کم ۶۴۰ هزار افغان از ایران اخراج شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG