لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۴

یو ان ایچ سی آر: به افغان های پناهجو اجازه دهید به مقاصد اصلی شان برسند


آرشیف - شماری از افغان های که به کانادا رسیده اند
آرشیف - شماری از افغان های که به کانادا رسیده اند

خاطره نوری، خبرنگار افغان که اکنون در پاکستان به سر می‌برد می‌گوید، پس از ختم اعتبار ویزا او از این کشور اخراج خواهد شد.

خاطره نوری، خبرنگار افغان که اکنون در پاکستان به سر می‌برد می‌گوید، پس از ختم اعتبار ویزا او از این کشور اخراج خواهد شد.

او که به امید رفتن به یک کشور اروپایی شب‌هایش را در پاکستان صبح می‌کند، از حکومت این کشور می‌خواهد که با آن عده از افغان‌هایی که پروندۀ پناهندگی‌شان در حال بررسی است، مدارا کند:
"شرایط زندگی یک روز پی دیگر در پاکستان برای ما سخت می‌شود، زیرا پاکستان اعلام کرده افرادی را که اعتبار ویزای‌شان پایان یافته اخراج می‌کند، این برای همه مهاجران قابل نگرانی است که اعتبار ویزای‌شان در حال پایان یافتن است، برای همه کسانی قابل نگرانی است که از این‌جا می‌خواهند پرونده‌‌های مهاجرت‌شان را به پیش ببرند، به ویژه برای خبرنگاران که دوباره به کشور شان رفته نمی‌توانند و این برای‌شان سهولت است."

به گفتهٔ خاطره، اخیراً پولیس پاکستان به آزار و اذیت افرادی می‌پردازد که مدت اعتبار ویزای‌شان در این کشور پایان یافته است.

وزارت امور داخلهٔ پاکستان چندی پیش اعلام کرد، آن عده اتباع خارجی که مدت اعتبار ویزای‌شان الی پایان دسمبر ۲۰۲۲ به پایان می‌رسد، ویزای شان را تمدید نکنند، با برخورد قانونی رو به رو شده و زندانی می‌شوند.

این در حالیست که از آغاز حاکمیت طالبان در افغانستان تا اکنون، شماری از افغان‌ها این کشور را ترک کردند و برخی دیگر نیز در تلاش بیرون شدن هستند.

به تازگی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا برای همه کسانی که از افغانستان فرار کردند اجازه دهند به مقصد اصلی‌شان برسند و از حق قانونی پناهندگی‌شان بهره‌مند شوند.

پترکیسلر، سخنگوی این کمیشنری به رادیو آزادی می‌گوید، دولت‌ها برای کنترل مرزهای‌شان و جلوگیری از رفت آمد قانونی حق دارند، اما این امور با در نظرداشت قوانین ملی و بین‌المللی انجام می‌شود:
"به اساس گزارش‌‌های نشر شده از نقض حقوق بشر در افغانستان، آنعده از افغان‌هایی که می‌خواهند از افغانستان بیرون شوند، از همه بیشتر به حمایت و محافظت جهانی نیاز دارند، در این میان در کنار دیگر کسان، زنان، دختران، کارکنان حکومت پیشین، کارکنان اداره‌های جهانی، فعالان مذهبی و اقلیت‌ها شامل اند."

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین از جامعهٔ جهانی می‌خواهد تا افغان‌ها را تنها نگذارند و کشورهای کمک کننده باید به تلاش‌های خود برای حل نگرانی‌های بشری ادامه دهند.

به گفته او، در حال حاضر نزدیک به ۵ میلیون افغان در کشورهای منطقه و جهان مهاجر هستند:
"جامعۀ جهانی نمی‌تواند از مردم افغانستان غافل شود. کمک‌کنندگان باید به تأکید بر نگرانی‌های حقوق بشر، رسیدگی به نیازهای بشردوستانه و ایجاد امید، متعهد باقی بمانند. تا کنون در سال ۲۰۲۲، درخواست بشردوستانۀ سازمان ملل برای ۴.۴ میلیارد دالر تنها ۵۴ درصد پوشش داده شده است که به شکاف‌های شدید در بسیاری از فعالیت‌های سازمان‌های کمک‌رسان انجامیده است. ما بسیار نگران هستیم که در سال ۲۰۲۳ مردم افغانستان با بدتر شدن وضعیت داخلی افغانستان به دلیل افزایش هزینه‌های مواد غذایی و سوخت در جریان جنگ در اوکراین و عدم اعتماد به کسب و کار، مشکلات بیشتری را تجربه کنند."

به گفتهٔ او، برعلاوهٔ این، در حال حاضر، ۳ تا ۴ میلیون افغان به عنوان بی‌جا شدهٔ داخلی زندگی می‌کنند.

به اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین، از آغاز جنوری سال ۲۰۲۲ به این‌سو، ۳۴ هزار و ۶ صد افغان به ایران و پاکستان مهاجر شدند و در آنجا خود را در UNHCR راجستر کردند.

اما پتر کیسلر می‌گوید، افغان‌هایی که از مرز عبور کرده اند و نیاز به حمایت بین المللی دارند، ممکن است چندین برابر بیشتر باشد.

آرشیف - منطقه مرزی میان افغانستان و ایران
آرشیف - منطقه مرزی میان افغانستان و ایران

بر اساس آمار حکومت‌های پاکستان و ایران، از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار افغان به این کشورها رفته اند.

این در حالی است که بیکاری و فقر در افغانستان بیش از گذشته افزایش یافته و فرا رسیدن زمستان سخت، مردم فقیر این کشور را بیش از پیش نگران کرده است.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین نیز ابراز نگرانی کرده است که به دلیل وخامت اوضاع در افغانستان و افزایش قیمت نفت و مواد غذایی به دلیل جنگ در اوکراین، افغان‌ها در سال آیندهٔ میلادی با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۲ برای کنترل بحران بشری در افغانستان از کشورهای کمک کنندهٔ جهانی چهار عشاریه چهار میلیارد دالر درخواست کرده بود، اما بر اساس گزارش‌ها، تنها ۴۵ درصد این درخواست برآورده شده است که این امر کار سازمان های امدادی را با مشکل مواجه کرده است.

XS
SM
MD
LG