روزنامهٔ تورنتو ستار
- روزنامهٔ تورنتو ستار چاپ کانادا در مقاله ای به نیروهای ویژه افغان که توسط امریکا و متحدانش در افغانستان آموزش نظامی دیده بودند، نگاهی انداخته است.
در مطلب قصه ای یک افسر نیروی خاص افغان به نام یادگار که به ایران فرار کرده بود، ذکر شده است.
چندی قبل گزارش های منتشر شد که اندکی بعد از سقوط نظام جمهوری در افغانستان٬ برخی از اعضای نیروی های ویژه سابق افغانستان به ایران گریخته اند.
تورنتو ستار نوشته که یادگار در جزیره کیش ایران کار می کرد و یک دوستش در تماس تلفونی به او پیشنهاد کرد که به روسیه برود.
به تازگی، گزارش شد که روسیه از طریق یک شرکت امنیتی می خواهد که اعضای نیروی خاص سابق افغانستان را برای فرستادن به جنگ در اوکراین استخدام کند.
در ادامه مطلب می خوانیم که شش ماه آموزش در روسیه، یک و نیم هزار تا سه هزار دالر معاش ماهوار و اعطای تابعیت به اعضای خانواده های نیروی خاص افغان مشمول پیشنهاد دوست یادگار به او بوده است.
نویسنده گفته که این مقدار پول ماهوار شش برابر عاید کار روز مزد این افسر نظامی سابق افغان در ایران است.
روزنامه تورنتو ستار می نویسد که یادگار پیشنهاد دوستش را پذیرفت.
این در حالی است که مقام های غربی گفته اند که روسیه در جنگ اوکراین با مشکلات زیاد برخورده ٬ زیرا هزاران سربازش کشته یا زخمی شده اند.
به اساس گزارش ها، تخمین زده می شود که بین ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار نیروی ویژه افغان در طول تقریبا دو دهه در کنارامریکایی ها در افغانستان جنگیدند و تنها چند صد افسر با خروج ایالات متحده از آن کشور به بیرون منتقل شدند و بسیاری شان تنها ماندند.
روزنامه آیریش تایمز
- روزنامه آیریش تایمز در مقاله ای می نویسد که پناهجویان در آیرلند به دو بخش تقسیم شده اند، یکی پناهجویان اوکراینی که در ردیف نخست قرار دارند و دیگر هم پناهجویانی که افغانها نیز شامل آن اند.
روزنامه در آغاز به وضعیت زندگی سکینه گنجی پناهجوی افغان تمرکز کرده است.
سکینه به روزنامه گفته که یک سال پیش از افغانستان فرار کرد، پیش از آن هیچگاهی از خانواده اش جدا نشده بود و اکنون چنین احساس می کند که آینده مبهمی دارد.
او در جمع گروه ده نفری زنان افغان پس از سقوط کابل به دست طالبان در آگست سال ۲۰۲۱ کشور را ترک کرد و پناهنده شد.
روزنامه آیرش تایمز به نقل از گنجی می نویسد که او از نجات خود و اوکراینی هایی که زندگی شان در کشورهایشان در خطر بود، خرسند است، اما او به این باور است که از کشور های اروپایی مانند آیرلند توقع نمی رود که بین پناهندگان دو کشور تفاوت قایل شوند.