لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۸

برخی جوانان بیکار در غور: صرف کسانی استخدام می‌شوند که واسطه داشته باشند


موقعیت ولایت غور در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت غور در نقشه عمومی افغانستان

برخی از جوانان دانش آموخته در ولایت غور از بیکاری و مشکلات اقتصادی رنج می برند.

شماری از آنان می‌گویند که به هر اداره دولتی و غیر دولتی که درخواست کار داده اند پذیرفته نشده اند.

"فعلاً بیکار هستیم. بیکاری هم به اوجش رسیده و بیکار می‌گردیم. کسی واسطه داشته باشد استخدام می‌شود، شارت‌لیست می‌شود، کسی که نداشته باشد نمی‌شود، همین مشکلات‌ است."

محمد نبی ۲۶ ساله دو سال پیش از رشته زبان و ادبیات انگلیسی پوهنتون غور فارغ التحصیل شد. اما تمام تلاش‌هایش برای کاریابی بی‌نتیجه مانده:
"ما مردم بیش از ده‌ها بار سی‌وی دادیم حتیٰ شارت‌لیست نشدیم. واسطه نداریم کار و بار نیست. فعلاً همین مشکلات است. ادارات دولتی هم همین قسم است."

محمد نبی: ما می‌خواهیم که کار و باری به جوانان تحصیل کرده فراهم شود و دیگر واسطه بازی بر طرف شود.

او می گوید که ادامه وضعیت فعلی پیامدهای بدتری خواهد داشت:
"همه دست به مهاجرت‌های غیرقانونی می‌زنند، به کشور‌های همسایه مهاجر می‌شوند و آنها هم نمی‌گذارند. بی‌اقتصادی جوانان را بی‌نهایت متضرر کرده و بسیاری از جوانان را از وطن فرار داده."

او از حکومت سرپرست طالبان چه می‌خواهد:
"خواستم از امارت اسلامی همین است که کار و باری به مردم فراهم کنند. جوانان تحصیل کرده همه می‌روند بیرون از کشور، دیگر ما می‌خواهیم که کار و باری به جوانان تحصیل کرده فراهم شود و دیگر واسطه بازی بر طرف شود."

رحیم الله محمدی باشنده دیگر شهر فیروزکوه مرکز غور و فارغ التحصیل رشته انجنیری از سه سال بیکار است.
او مدعی است که طالبان محلی افراد خودشان را به کار می‌گمارند که به گفته او حتی توانایی انجام کار را هم ندارد:
"ما نمی‌توانیم کار بگیریم هم در موسسات و هم در ادارات دولتی خیلی تقلب و خیلی واسطه بازی زیاد وجود دارد."

عبدالباقی: اگر واسطه داشتی استخدام می‌شوی، اگر نداشتی نه.

عبدالباقی ۳۲ ساله که از رشته علوم اسلامی فارغ التحصیل شده و مسئولیت تامین مخارج خانواده هشت نفری را دارد از مشکل مشابه سخن می‌گوید:
"از دوره امارت به بعد بیکار هستم. اگر واسطه داشتی استخدام می‌شوی، اگر نداشتی نه."

رادیو آزادی خواست در مورد این ادعا‌های جوانان تحصیل یافته، نظر مسئولان محلی طالبان در ولایت غور را نیز بپرسد، اما نه عبدالواحد حماس سخنگوی والی و نه هم مولوی عبدالحی ذعیم سرپرست اداره اطلاعات و فرهنگ طالبان در غور به تماس‌ها و پیام‌های مکرر رادیو آزادی پاسخ ندادند.

به اساس گزارش تازه برنامه توسعه‌یی سازمان ملل متحد، از نیمه ماه اگست سال ۲۰۲۱ که طالبان در افغانستان به قدرت برگشتند تا نیمه ماه اگست سال ۲۰۲۲ بیش از هفتصد هزار نفر مشمول زنان در کشور وظایفشان را از دست داده اند.

اما حال بسیاری از جوانان مثل عبدالباقی از حکومت سرپرست طالبان می‌خواهند که زمینه کار را برای آنان مساعد کند و اینکه امتحان کاریابی به طور شفاف برگزار شود:
"از طالبان می‌خواهم که عدالت تامین شود. روابط بر ضوابط حاکم نباشد، واسطه بازی نباشد. ما از امارت خواهشمندیم که زمینه کار را به تمام جوانان فراهم کند تا که از مهاجرت‌های غیرقانونی جلوگیری شود."

XS
SM
MD
LG