لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۸ ثور ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۸

فعالان زن: ظریفه یعقوبی باید رها شود


ظریفه غفاری یکی از زنان فعال که از سوی طالبان در کابل بازداشت گردیده است.
ظریفه غفاری یکی از زنان فعال که از سوی طالبان در کابل بازداشت گردیده است.

در ادامه اعتراض ها و درخواست ها برای رهایی ظریفه یعقوبی و همکاران وی٬ شماری از فعالان زن کمپاین تازه یی را از طریق شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده اند.

به اساس گزارش ها خانم یعقوبی و چهار تن از همراهانش روز پنجشنبه از یک گردهمایی در کابل توسط طالبان بازداشت شدند. این گردهمایی برای اعلام موجودیت یک حرکت جدید زنان بنام "جنبش زنان برای برابری " دایر شده بود.

با ادامۀ فشارها بخاطر رهایی آنها ، کرن دیکر شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان در تویت خود گفت که امریکا از حمایت حق زندگی، کار و گردهمایی مسالمت زنان هرگز دست بردار نیست.

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان ( یوناما) نیز روز جمعه خواستار رهایی خانم یعقوبی و همراهانش شده روی حقوق اساسی افغان ها تاکید کرد.

یوناما در تویت خود گفت که گردهمایی مسالمت آمیز ، آزادی بیان و عقیده٬ حقوق اساسی همه افغان ها است و آنها نباید بازداشت گردند و یا تحت تعقیب قرار گیرند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

مقامات طالبان هنوز بازداشت خانم یعقوبی و همراهانش را تائید نکرده اند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان روز شنبه در کابل با ابراز بی خبری در مورد گفت که بعد از دست یافتن به معلومات دقیق رسانه ها را در جریان خواهد گذاشت.

گفته می‌شود که حداقل دو خبرنگاران نیز در میان بازداشت شدگان اند.

گزارش‌ها می‌رساند که ظریفه یعقوبی در اعتراضات و دادخواهی برای حقوق زنان شرکت می‌کرد و در مناظره های تلویزیونی سهم می‌گرفت.

کرن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان
کرن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان

کرین دیکر شارژدافیر سفارت امریکا در یک تویت دیگر خود گفت که او از واقعه بدرفتاری با برخی از محصلان دختر در پوهنتون بدخشان و منع آنها از داخل شدن به صنوف درسی عمیقاً ناراحت شده است.

خانم دیکر افزود که به زنان باید اجازه داده شود که به آموزش ادامه دهند تا برای منفعت خانواده و جامعه خود کار کنند و در خارج ساختن افغانستان از فقر و ناداری سهم بگیرند.

با برگشت طالبان به قدرت، محدودیت های بر حق کار و آموزش زنان و دختران و گشت و گذار آنها وضع شده است.

دختران بالاتر از صنف ششم هنوز اجازۀ ادامۀ آموزش دریافت نکرده اند و اکثریت زنانی که در ادارات حکومت سابق کار می‌کردند٬ خانه نشین شده اند.

این محدودیت ها ظاهرا سبب شده که حکومت طالبان را هیچ کشوری به رسمیت نشناسد.

XS
SM
MD
LG