لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۹

سیگار: امریکا هنوز هم بزرگترین تمویل کننده کمک‌های بشری به افغانستان است


آرشیف - توزیع مواد غذایی به افغان های نیازمند در ولایت پکتیا
آرشیف - توزیع مواد غذایی به افغان های نیازمند در ولایت پکتیا

سرمفتش ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان "سیگار" در گزارش سه ماهه اش، ایالات متحده را بزرگترین تمویل کننده کمک‌های بشری با مردم افغانستان دانسته است.

در این گزارش آمده که کمک‌های یک اعشاریه یک میلیارد دالری در بخش بشری به مردم افغانستان فراهم شده و هیچ پولی برای برنامه‌های بازسازی اینکشور اختصاص نیافته است.

دلیل هم این عنوان شده که هماهنگی میان اداره‌های امریکایی وجود نداشته است.

سیگار انتقاد هم کرده که اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده "USAID" و وزارت خزانه‌داری امریکا، از همکاری با جان سوپکو سرمفتش ویژه ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان خودداری کرده اند.

جان سوپکو از اداره جو بایدن رئیس جمهور امریکا هم انتقاد کرده که تحقیق این نهاد را با برخی موانع روبه‌رو کرده است.

جان سوپکو سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان
جان سوپکو سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان

سوپکو در گزارش گفته که با وجود کمک‌های امریکا در امور بشری، وضعیت در افغانستان نگران کننده است.

در گزارش تازه آمده که برای نخستین بار سیگار نتوانسته در مورد کمک‌ها در افغانستان به مردم و کانگرس امریکا، حسابدهی دقیق کند.

سرمفتش ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان در سال ۲۰۰۸ ایجاد شد تا در مورد کمک‌های نزدیک به ۱۴۷ میلیارد دالری ایالات متحده برای بازسازی افغانستان تحقیق کند.

در گزارش تازه سیگار به چالش‌های مختلف در افغانستان پرداخته شده. از جمله بحران بشری، وضعیت نگران کننده زنان و دختران، رسانه‌ها و رکود اقتصادی در اینکشور.

سیگار می‌گوید که از تابستان پارسال، اقتصاد افغانستان ۲۰ درصد رکود داشته و اضافه از ۷۰۰ هزار تن در این مدت بیکار شده اند.

به گونه مثال از رسانه‌ها یاد آوری شده و در آن به نقل از خبرنگاران بدون مرز آمده است که افغانستان پس از حاکمیت دو باره طالبان، ۴۰ درصد از رسانه‌ها و ۶۰ درصد از خبرنگارانش را از دست داده است.

تنها شمار کارمندان رسانه‌یی که کارهای‌شان را در این مدت از دست داده اند، ۶۴۰۰ تن گفته شده است. از میان آنها ۸۴ درصد‌ شان خبرنگاران زن عنوان شده اند.

اما بیشترین نگرانی باز هم در مورد اقتصاد افغانستان مطرح شده و در آن به نقل از آگاهان در انستیتوت صلح امریکا آمده است، هیچگونه روزنۀ ملاحظه نمی‌شود که اقتصاد افغانستان در آینده‌های نزدیک به آن حدی برسد که پیش از سال ۲۰۲۱ قرار داشت.

XS
SM
MD
LG