لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۵

یو ان ایچ سی آر: از حقوق زنان و دختران در افغانستان باید محافظت شود


آرشیف - اعتراض زنان در کابل
آرشیف - اعتراض زنان در کابل

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان وضعیت دختران و زنان افغان را نگران کننده می‌داند.

بخش آسیا پاسیفیک این سازمان که به شرق آسیا، آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه گفته می‌شود، صبح امروز دوشنبه (۲ عقرب ۱۴۰۱) در صفحه توییتر خود نوشته که وضعیت کنونی بر زندگی دختران و زنان افغان تأثیر بسیار بدی گذاشته است.

این اداره نوشته است: "دختران و زنان افغان در کنار آن که با محدودیت سفر، تحصیل و کار مواجه هستند، با تهدیدهای شدید نیز روبه‌رو اند که بر امنیت و رفاه آنان تأثیر نامطلوب گذاشته است."

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌افزاید که برای آینده و رفاه افغانستان باید از حقوق آنها محافظت شود.

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که امروز دوشنبه ۲۴ اکتوبر برابر است به هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد، این روز در زمانی است که افغان‌ها خواهان همکاری و کمک همه جانبه این سازمان برای تغییر وضعیت کنونی خود هستند.

شعار امسال این سازمان "ما دوباره برای صلح و رفاه گرد هم می‌آییم" است، شعاری که افغانستان هنوز راه درازی برای رسیدن به آن دارد.

بازگشت طالبان به قدرت بار دیگر موانعی را برای صلح و ثبات در افغانستان ایجاد کرده است که ترس از جنگ را افزایش داده و برخی از گروه‌های مسلح عملاً جنگ علیه طالبان را آغاز کرده اند.

طالبان همچنین متهم به نقض حقوق شهروندان افغانستان به ویژه دختران و زنان هستند. به عنوان مثال، طالبان زنان را از بسیاری ارگان های دولتی اخراج کردند، مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند، سفر بدون محرم را ممنوع کردند و پوشش حجاب را اجباری ساختند.

محدودیت‌هایی که شماری از دختران و زنان با آن مخالفت کرده و دست به اعتراض زده اند.

انتقاد یک خانم از ملل متحد: وظیفۀ شما تنها تهیۀ گزارش نیست."

یک خانم که نمی‌خواهد که نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان برایش اجازه داده نشد که به وظیفه‌اش ادامه دهد.

او وکیل مدافع بود.

اکنون در هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد با اینکه از ماموریت این سازمان انتقاد می‌کند، می‌گوید که ملل متحد باید برای نجات مردم افغانستان گام‌های جدی بردارد:
"ما از سازمان ملل متحد می‌پرسیم که شما برای چه ساخته شده اید؟ چرا کارتان را انجام نمی‌دهد؟ چرا مسئولیت خود را در برابر کشورهای فقیر و مظلوم ادا نمی‌کند؟ اکنون زنان در افغانستان به مانند دورۀ جهالت زندگی می‌کنند، چرا اکنون خاموش هستین؟ وظیفۀ شما خو تنها تهیۀ گزارش نیست."

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد

انتونیو گوتریش، سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید، ملل متحد خود را نماد آرزوها و آرمان‌ها می‌داند و این سازمان به قلب امیدهای مردم مبدل شده است.

سازمان ملل متحد به نقل از آقای گوترش در وب سایت خود نوشته است، این سازمان اکنون با آزمون روبه‌رو است، اما ملل متحد برای همین گونه روزها ساخته شده و برای تأمین صلح و پایان دادن به فقر و نابرابری کار می‌کند.

XS
SM
MD
LG