در حالی که سازمانهای بینالمللی از وضعیت بشری و اقتصادی افغانستان به صورت پیهم ابراز نگرانی میکنند، سازمان جهانی صحت میگوید که در محو بیماری پولیو یا فلج کودکان در این کشور پیشرفت صورت گرفته است.
بخش افغانستان در این سازمان دیروز یکشنبه (اول عقرب) در یک تویت گفت که افغانستان در مقایسه با هر زمان دیگر به محو کامل پولیو نزدیکتر شده است.
مسئولان وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، تطبیق واکسین پولیو را یگانه راه حل این بیماری میدانند.
نیک ولی شاه مومن رئیس مرکز عملیات اضطراری محو پولیو شام گذشته به رادیو آزادی گفت که تقریباً تمامی کودکان در افغانستان تحت پوشش برنامه تطبیق واکسین قرار میگیرند: "در هنگام کمپاینهای واکسین، ساحه پوشش خیلی گسترده است، به همین خاطر در موارد مثبت کاهش قابل ملاحظه صورت گرفته. باید یاد آور شوم که در دورههای گذشته، حدود سه و نیم میلیون تن از کودکان از واکسین پولیو بیبهره میماندند اما اکنون آنها هم تحت پوشش این برنامه قرار میگیرند."
در نظام جمهوری گذشته، طالبان مورد انتقاد قرار داشتند که جلو تطبیق خانه به خانۀ واکسین پولیو را میگیرند.
در افغانستان در سال ۲۰۲۰ میلادی ۵۶ واقعه مثبت پولیو ثبت شد. اما پارسال تمامی موارد مثبت، ۴ واقعه عنوان شد و امسال تا اکنون دو مورد مثبت در ولایتهای پکتیکا و کنر ثبت شده اند.
رئیس مرکز عملیات اضطراری محو پولیو میگوید، وقایع امسال به نحوی ریشه در پاکستان داشته است.
در سطح جهان، تنها افغانستان و پاکستان به عنوان دو کشوری دانسته میشوند که پولیو در آنها کاملاً محو نشده است.
در پاکستان از ثبت موارد بیشتر در مقایسه با افغانستان گزارش داده شده.
مقامهای پاکستان امسال گفتند که حداقل ۲۰ مورد مثبت بیماری پولیو یا فلج کودکان را ثبت کرده اند که همهشان به ایالت خیبر پختونخواه بر میگردد.