کمیسیون ارتباط با شخصیت های افغان که توسط طالبان در پایان ماه می سال جاری تأسیس شده، ادعا کرده است که از آغاز کار این کمیسیون تا کنون صدها شخصیت افغان به افغانستان بازگشته اند.
احمدالله وثیق، سخنگوی کمیسیون ارتباط با شخصیت های افغان ناوقت روز شنبه به رادیو آزادی گفت که از تأسیس این کمسیون تا اکنون صدها تن از شخصیت های مطرح و سیاسیون افغانستان به این کشور برگشته اند:
"تا اکنون تا ۳۷۰ تن از کسانیکه در اثر تبلیغات منفی کشور را ترک کرده بودند، دوباره به وطن شان برگشته اند. در این افراد مقامات ادارۀ گذشته به سطح وزرا، معینان، رئیسان بزرگ، نمایندگان پارلمان، افسران و جنرالان امنیت و اردو، به افغانستان برگشته اند."
احمد الله وثیق ادعا کرده که کمیسیون ارتباط با شخصیت های افغان تلاش می کند تا یک افغان هم به خاطر احساس و ترس و هراس در خارج از افغانستان باقی نماند.
از جانب دیگر احمد الله وثیق به آژانس خبری باختر تحت کنترل طالبان گفته که حکومت آنها به افراد نخبه و مسلکی در نظام کار داده و میدهد.
کمال ناصر اصولی عضو سابق ولسی جرگۀ افغانستان که با شخصیت هایی که دوباره این کشور برگشته اند در تماس است، شام گذشته به رادیو آزادی گفت:
طالبان گفته اند که این شخصیت ها آزادانه سفر کرده می توانند٬ اما گزارش های نشر شده که به حامد کرزی اجازه داده نشده است به جرمنی سفر کند
"اشخاص بلندپایه ای دور جمهوریت که فعلاً در افغانستان هستند، نباید توقع این را داشته باشند که در پست های بلند کار کنند. به خاطر اینکه تا حال حکومت سرپرست طالبان قانونی ندارد. جائیکه قانونی نباشد، جائیکه قانون استخدام نباشد، جائیکه تا هنوز امعلوم نباشد که همۀ تقرر ها به اساس چی صورت می گیرد؟ آیا رفاقت هاست، آیا مسلکی بودن در رشته ها و یا کدر بودن است و یا هم وفاداری به طالبان یا وطن است؟ همۀ این مسایل، نامعلوم است."
حامد کرزی رئیس جمهور سابق، عبدالله عبدالله، رئیس سابق شورای عالی مصالحۀ ملی و فضل هادی مسلمیار، رئیس سابق مشرانو جرگۀ افغانستان از شماری اندک مقامات حکومت مخلوع این کشور اند که پس از خروج نیروهای بین المللی در افغانستان باقی مانده اند.
احمد الله وثیق همچنان ادعا کرده که در مسافرت شخصیت های افغان به خارج نیز ممانعتی وجود ندارد.
اما یک منبع نزدیک به حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان گفته که طالبان اخیراً به تقاضای حامد کرزی برای شرکت در یک نشست بین المللی در جرمنی پاسخ نداده اند.
این منبع که از افشای نامش خودداری کرده گفته که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، طالبان از ارائۀ پاسخ به تقاضای آقای کرزی در مورد سفر به روسیه، هند و اینک به جرمنی خودداری کرده اند.
با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در اگست سال گذشته، ده ها هزار کارمند حکومت سابق و افراد مسلکی حکومت مخلوع افغانستان، فعالان سیاسی و جامعۀ مدنی، اقلیت های قومی و مذهبی و خبرنگاران به خاطر تهدید هایی که متوجه زندگی آنها و خانواده هایشان بود از افغانستان خارج شده اند.