خبر ها
طالبان: دو قوماندان و دو عضو گروه داعش در شمال افغانستان کشته شدند
طالبان ادعا کرده اند که چهار تن از اعضای گروه دولت اسلامی موسوم به داعش بهشمول دو قوماندان ارشد آنها را در شمال افغانستان کشته اند.
آژانس خبری باختر در کنترل طالبان به روز شنبه ۲۲ اکتوبر از قول قاری امین الله طیب، رئیس ارکان لوای اول قول اردوی ۲۱۷ طالبان گفته که این افراد در یک عملیات مشترک در قریۀ "ورته ظلم" ولسوالی دشت قلعه، ولایت تخار کشته شده اند.
این در حالیست که طالبان به روزشنبه در اعلامیۀ جداگانه گفتند که، شام جمعه شش عضو داعش را در شهر کابل کشته اند. بر اساس ادعای طالبان، این افراد در انفجار نزدیک مسجد وزیرمحمد اکبر خان و حملۀ مرگبار بر مرکز آموزشی کاج در کابل دست داشتند.
تا هنوز این ادعا های طالبان توسط منابع مستقل تائید نشده است.
در حمله بر مرکز آموزشی کاج در ۳۰ سپتمبر، حداقل ۵۳ تن عمدتاً دختران و زنان جوان کشته شدند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
انفجار انتحاری در یک پوسته امنیتی در شمالغرب پاکستان منجر به کشته شدن ۱۱ عسکر شد
در نتیجۀ انفجار انتحاری در یک پوسته تلاشی در شمال غرب پاکستان، ۱۱ عسکر کشته شدند.
یک مقام استخباراتی پاکستان که از افشای نامش خودداری کرده، روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که یک مظنون انتحاری، در ایالت خیبر پختونخوا در نزدیک سرحد با أفغانستان، موتر مملو از مواد منفجره خود را با پوستۀ جانی خیل در بنو تصادم داد، در نتیجه ۱۱ عسکر کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند.
به گفتۀ این مقام استخباراتی، این رویداد حوالی ساعت هفت شام دیروز به وقت محلی صورت گرفته است.
تا هنوز کسی یا گروهی مسولیت این رویداد را بر عهده نگرفته، اما تحریک طالبان پاکستان در آن منطقه فعال است.
قطع کیبل طویل مخابراتی در بحیرهٔ بالتیک منجر شده است که مقامات اروپایی تحقیقات جدی را آغاز کنند
دو کیبل مخابراتی که اخیراً در بحیره بالتیک قطع شده، مقامات اروپایی را روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) وادار ساخت تا بگویند که آنها به "خرابکاری" و "جنگ ترکیبی" مرتبط به حمله روسیه بر اوکراین مشکوک هستند.
پولیس فنلند و سویدن گفته اند که تحقیقات را در مورد قطع این کیبل ها آغاز کرده اند، در حالیکه سارنوالان لیتوانیایی گفته اند که در حال جمع آوری معلومات هستند.
براساس گزارش شرکت مخابرات فنلند"سینیا" کیبل سی لاین یک(C-Lion1) که شهر هلسنکی و بندر روستوک جرمنی را با هم وصل می کند، در جنوب جزیره اولند در آب های سویدن، در حدود ۷۰۰ کیلومتری شهر هلسنکی، قطع شده است.
یک سخنگوی سینیا گفته"همچو قطع کیبل در این آب ها، بدون عامل بیرونی اتفاق نمی افتد."
وزرای خارجه جرمنی و فنلند، گفته اند که قطع این کیبل مخابراتی به یک"بازی نادرست" اشاره می کند.
صدراعظم جرمنی تحت فشار های فزاینده قرار گرفته است تا در انتخابات بعدی نامزد نشود
اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) تحت فشار فزاینده ای قرار گرفت تا از نامزدی در انتخابات زودهنگام ماه فبروری کناره گیری کند، زیرا گفته میشود که حزب او به سمت یک شکست تاریخی پیش می رود.
اعضای ارشد حزب سوسیال دموکرات جرمنی، روز گذشته به صداهایی پیوستند که از او می خواستند راه را برای نامزدی بوریس پیستوریوس وزیر دفاع محبوب آن کشور باز کند.
یک نظرسنجی نشان می دهد که محبوبیت شولتز در بین مردم جرمنی به شدت کاهش یافته و پس از فروپاشی ائتلاف سه حزبی او در اوایل ماه جاری، قرار است که انتخابات در جرمنی هفت ماه زودتر از موعد آن دایر شود.
اولاف شولتز، که در حال حاضر در نشست سران گروه جی ۲۰ در ریو دو ژانیرو شرکت دارد، علایمی را نشان داده که می خواهد، برای دومین بار به حیث صدراعظم جرمنی نامزد شود.
برنامهٔ افغانستان عاری از پولیو به تلاشها در زمینه محو بیماری فلج اطفال تاکید کرد
برنامۀ «افغانستان عاری از بیماری پولیو» (فلج اطفال) به روز سه شنبه (۱۹ نوامبر) در آستانۀ روز جهانی کودک در شبکۀ اکس(تویتر سابق ) خواستار کار مشترک در زمینۀ ایجاد یک جهان عاری از بیماری پولیو برای کودکان شده است.
چهارشنبه ۲۰ نوامبر، روز جهانی کودک در حالی فرا رسید که افغانستان و پاکستان تنها دو کشور جهان هستند که تا هنوز این بیماری در آنها ریشه کن نشده است.
بر علاه پولیو، شماری زیادی از کودکان افغان از سو تغذی رنج می برند، با عدم مصونیت غذایی روبرو هستند و به دلایل مختلف از مناطق اصلی شان، بی جا شده اند.
موسسۀ حفاظت از کودکان(سیف دچلدرن) روز یکشنبه، گفت که در ماه های اول سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۳۸ تن که بیش از نصف آنها کودک هستند، به دلیل شرایط سخت اقلیمی در أفغانستان، از خانه هایشان به سایر مناطق آواره شده اند.
بنیاد مارتین انالز جایزه معتبر بین المللی را به ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی اهدا میکند
بنیاد مارتین انالز روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) اعلام کرد که ژولیا پارسی، فعال حقوق زنان افغان، یکی از دریافت کنندگان جایزه"مارتین انالز ۲۰۲۴ مدافعان حقوق بشر" شناخته شد.
ژولیا پارسی معلم افغان از سوی موسسۀ"فریدم نو" برای این جایزه نامزده شده بود.
ژولیا پارسی که با تسلط دوبارۀ طالبان بر أفغانستان در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی کار خود را از دست داد، در اعتراض به سیاست ها و اقدامات طالبان علیه حقوق زنان و آزادی های اساسی آنها، جنبش خودجوش زنان افغان را ایجاد کرد و در سال گذشته، برای حدود سه ماه از سوی طالبان زندانی شد.
جایزه مارتین انالز (MEA) برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ به منظور شناسایی، ترویج و حفاظت از مدافعان حقوق بشر در معرض خطر، داده شد.
بر اساس یک خبر دیگر،
نیلا ابراهیمی یک دختر ۱۷ ساله افغان که در کشور خود اجازه سخنرانی در محضر عام را ندارد، به دلیل دفاع از حقوق دختران أفغان، روز سه شنبه(۱۹ نوامبر) برندۀ جایزه معتبر صلح بین المللی کودکان سال ۲۰۲۴ میلادی شناخته شد.
براساس بنیاد حقوق کودکان، نیلا ابراهیمی به دلیل فعالیت هایش در تقویت صدای زنان، برنده این جایزه معتبر بین المللی، شده است.
تیم ملی فوتبال افغانستان با نتیجه سه بر صفر از تاجیکستان شکست خورد
تیم ملی فوتبال افغانستان در دومین رقابت دوستانه اش در جام سه جانبه دوستانه فوتبال امروز سه شنبه ۲۹ عقرب در شهر دوشنبه با تاجیکستان رقابت کرد و سه بر یک از این تیم شکست خورد.
در این مسابقه تاجیکستان در دقایق یازدهم به بیست و هفتم به گول رسید و تنها گول تیم افغانستان را جمشید اچکزی در دقیقه ۳۷ به ثمر رسانید.
یک دقیقه بعد "در دقیقه ۳۸" رستم یتیم اوف گول کیپر تاجیکستان کارت سرخ گرفت و تاجیکستان تا پایان ده نفره بازی را ادامه دادند.
تیم تاجیکستان در دقیقه هفتاد توسط رستم سایروف به گول سوم رسید، اگرچه ملی پوشان فوتبال افغانستان در دقایق پایانی تلاش کردند تا حد اقل یکی از گول ها را جبران کنند اما موفق به انجام آن نشدند.
این در حالیست که تیم افغانستان در اولین رقابت اش از تیم نیپال دو بر صفر شکست خورده بود، با این نتیجه تیم ملی فوتبال افغانستان با دو شکست شهر دوشنبه را ترک خواهد گفت.
این دو بازی تحت نظر سرمربی جدید تیم افغانستان "عثمان توشیف" برگزار شد که وی در هر دو بازی نتوانست نتیجه بهتر از دو شکست را به ارمغان بیاورد. وی که تازه به این سمت دست یافته است در ادامه دیده شود که تا چه اندازی برای فوتبال افغانستان مفید واقع خواهد شد.
مسکو تائید کرد که شش راکت فراهم شدهٔ امریکا به نیروهای اوکراینی به قلمرو روسیه شلیک شده است
وزارت دفاع روسیه امروز ( ۱۹ نومبر ) گفته است که اوکراین از شش راکت نوع ATACMS فراهم شده از سوی امریکا، در حمله دیشب خود به منطقه بریانسک استفاده کرده است.
براساس این ادعا، نیرو های روسی توانسته اند که پنج راکت پرتاب شده از سوی اوکراین را خنثی و به یکی دیگر آن آسیب برسانند.
وزارت دفاع روسیه تایید کرده که پارچه های راکت آسیب دیده بر یک هدف نظامی این کشور برخورد کرد که باعث آتش سوزی شد اما تلفاتی در پی نداشته است.
ساعاتی پیش از این، خبرگزاری ( آر بی کی ) روسیه به نقل از یک منبع اردوی اوکراین خبر داد که کی یف برای اولین بار راکت های نوع ATACMS را در حمله بر خاک روسیه استفاده کرد که مواضع را در شهر کراچف در منطقه جنوب غربی بریانسک هدف قرار داد و موفقانه به آن آسیب رسانید.
این در حالیست که امروز از آغاز حمله کامل روسیه به اوکراین هزار روز می گذرد و این حملات هنوز هم ادامه دارند.
ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین امروز گفت که کشورش با حملات فزاینده روسیه رو به رو است.
حزبالله پیشنویس طرح امریکا را بهعنوان «مبنای گفتوگوها» پذیرفت
به گزارش آژانس خبری جرمنی، حزبالله پیشنویس طرح امریکا را بهعنوان مبنایی برای گفتوگوهای آینده پذیرفته است.
نیروهای اسرائیلی که از سپتمبر امسال حملات گسترده را در خاک لبنان آغاز کردند، میگویند هدفشان دور کردن حزبالله از مرزهای شمالی اسرائیل است تا ساکنان این مناطق بتوانند به خانههای خود بازگردند.
طی این حملات، جنگندههای اسرائیلی مناطقی از خاک لبنان را بمباران کردند و گاهی بخشهای جنوبی بیروت، پایتخت لبنان، را نیز هدف قرار دادند.
حزبالله در حمایت از گروه فلسطینی حماس، که امریکا و اتحادیۀ اروپا آن را سازمانی تروریستی میدانند، حملات موشکی علیه اسرائیل انجام داده است.
حملات حزبالله باعث شد حدود ۶۰ هزار اسرائیلی خانههای خود را ترک کنند.
از زمان آغاز این درگیریها، ۷۷ اسرائیلی کشته و حدود ۶۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.
در مقابل، حملات هوایی اسرائیل در خاک لبنان ۳ هزار کشته در پی داشته است.
نجیب میقاتی، صدراعظم موقت لبنان، دیروز به شبکۀ تلویزیونی العربیه گفت که کشورش به طرح صلح امریکا دیدگاهی مثبت دارد، اما به گفتۀ او، برخی نکات نیاز به وضاحت و بررسی بیشتر دارند.
وزارت خارجۀ ایران: نگهداری «تعداد قابل توجه» زندانیان افغان در زندانهای ایران، هزینههای هنگفتی را در پی داشته است
در پی نگرانیها از وضعیت بد مهاجران افغان در ایران، حالا این کشور اعلام کرده که تعداد "قابلتوجه" افغانها در زندانهای آن کشور زندانی هستند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران میگوید، این افغانها به دلیل دست داشتن در جرایم مختلف از جمله مواد مخدر در ولایتهای مختلف ایران زندانی شدهاند.
او با آنکه رقم دقیق این زندانیان را مشخص نکرد اما افزود که تعداد زیاد محکومان افغان در زندانهای ایران بار مالی قابلتوجهی بر دوش آن کشور گذاشته است.
خبرگزاری تسنیم ایران روز دوشنبه بخشی از ویدیوی سخنرانی بقایی در مورد زندانیان افغان در ایران را در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود منتشر کرده که در بخشی آن چنین گفته است:
"افغانستانیهای محکوم و محبوس در زندانهای ایران تعدادشان زیاد است. در اغلب استانهای کشور ما زندانیهای افغان داریم، جرایم هم متنوع است. بیشتر جرایم مربوط به مواد مخدر است. تعداد زیاد "قابلتوجه" است که هزینههای زیاد هم بر دوش بیتالمال میگذارد."
بقایی در این ویدیو اشاره کرده که توافقنامه انتقال محکومان افغان بین دو کشور از مدتها قبل وجود داشت و در سفر اخیر هیئت ایرانی به کابل، "توافقات خوبی" در خصوص انتقال محبوسین افغان به افغانستان حاصل شده و ابراز امیدواری کرده که این روند به طور مؤثر توسط جانب افغانستان تطبیق شود.
براساس اعلامیهای که در وبسایت وزارت خارجۀ حکومت طالبان سه روز قبل نشر شده، امیرخان متقی، سرپرست این وزارت طالبان در کابل با عسکر جلالیان، معین وزارت عدلیۀ ایران دیدار کرده و در مورد برخی مسایل مشترک میان دو کشور از جمله محبوسین افغان در ایران صحبت کردهاند.
در ادامه آمده که متقی از جانب ایران خواسته تا در قسمت انتقال محبوسین افغان در ایران، همکاری همهجانبه کند.
پیش از این، به نقل از معین وزارت عدلیۀ ایران گزارشهایی نشر شده که گفته ۱۰۰۰ زندانی افغان ظرف دو ماه برای گذراندن باقیماندۀ محکومیت خود به افغانستان منتقل خواهند شد.
در این حال، شماری از افغانهایی که دوستان و خویشاوندانشان در ایران زندانی هستند میگویند از سرنوشتشان خبری نیست و نگران وضعیتشان هستند.
یکی از باشندهگان ولسوالی بگرامی که نخواست نامش در گزارش گرفته شود و به شرط تغییر صدای اصلیاش در مورد به رادیو آزادی گفت:
"یک بچهکاکای من در ایران زندانی است و ما هیچ احوالی از او نداریم، هیچ از وضعیتش خبر نداریم. فقط یکبار بچهها که در ایران بودند به ما خبر دادند که زندانی است. مادرش زیاد به تشویش است."
عزیز، یکی از مهاجران افغان در ایران، اما میگوید بازداشت افغانها از سوی پولیس ایران جریان دارد:
"گرفتاریها بسیار زیاد است. کسانی را که مدارک نداشته باشند میبرند و رد و مرز میکنند. همین رقم گرفتاریها زیاد شده. همهروزه مردم را میگیرند."
مقامهای ایرانی در حالی از موجودیت تعداد زیاد زندانیان افغان در زندانهای ایران سخن گفتهاند که بهتازهگی سازمان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی از اعدام ده نفر به شمول یک افغان در زندان قزلحصار در شهر کرج ایران خبر داد.
یک زن در ولایت بغلان در ملاء عام شلاق زده شد
ستره محکمه طالبان می گوید که یک زن را در ولایت بغلان در ملاعام شلاق زدند.
این اداره طالبان امروز در وبسایت خود گفته که این زن از سوی محکمه ابتدایی این ولایت به جرم آنچه آنان " قوادی" یا "دلالی" میخوانند به سی دره جزای تعزیری و شش ماه حبس محکوم شده بود.
حکم شلاق بر این زن روز گذشته اجرا شد.
این در حالی است که نهادهای بینالمللی و حقوق بشری بارها از طالبان خواسته اند که مجازات بدنی را متوقف کنند، زیرا این اقدامات را مغایر با اصول حقوق بشری میدانند.
اما طالبان همچنان به اجرای چنین مجازاتهایی در ولایات مختلف ادامه میدهند.